Ο άνθρωπος που ταπείνωσε τον Χίτλερ…

3
69

JESSE OWENS, RACE,

αλλά δεν ήταν μόνο αυτό. Κατάφερε να γίνει ο καλύτερος στο χώρο του, παρ’ όλες τις αντιξοότητες, την φτώχια, τις φυλετικές διακρίσεις, το bullying στο σχολείο… Σαν να λέμε όλα του πήγαιναν κόντρα, αλλά αυτός νίκησε!

Κατάφερε να γίνει ο Νο 1 αθλητής του στίβου και ο ταχύτερος άνθρωπος στην δεκαετία του ’30. Το Race λοιπόν είναι μια πολύ όμορφη ταινία, και το Race στην αγγλική γλώσσα έχει διπλή σημασία: Σημαίνει και το «παραβγαίνω- ανταγωνίζομαι στο τρέξιμο» και την «φυλή / ράτσα». Στην δεκαετία του ’30, τότε που ο ρατσισμός στις ΗΠΑ ήταν τρόπος ζωής, ένα μαύρο παιδί κατάφερε και πήγε κόντρα σε όλους και σε όλα, σπάζοντας όλα τα ρεκόρ στο τρέξιμο.

Μια βιογραφική ταινία παραγωγής 2026, για τον αθλητή Jesse Owens που κατάφερε και κέρδισε 4 χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς αγώνες του Βερολίνου, το 1936, μέσα στους Nazi, με τον Χίτλερ, να σηκώνεται και να φεύγει έξαλλος και επιδεικτικά από το στάδιο, και τον Γκέμπελς να βγάζει καπνούς από τα αφτιά του.

Η φιλία του με τον Γερμανό συναθλητή του Lutz Long, η αγαπημένη σκηνοθέτρια του Χίτλερ, Λένι Ρίφενσταλ, ο Τζόζεφ Γκέμπελς και ο Χίτλερ βέβαια, παρελαύνουν από την ταινία που σκηνοθέτησε ο Stephen Hopkins και πρωταγωνιστεί ο Stephan James στο ρόλο του Owens, και οι:Jason Sudeikis (Ελληνικής καταγωγής), Jeremy irons, William Hurt κ.α.

Την είδα την ταινία, και πέρασα πολύ καλά.

RACE, JESSE OWENS

Ένα παιδί που έτρεχε σαν τον άνεμο

RACE, JESSE OWENS

Όλοι μας έχουμε όνειρα. Αλλά για να κάνουν τα όνειρα σε πραγματικότητα, παίρνει ένα φοβερό πολλή αποφασιστικότητα, αφοσίωση, αυτοπειθαρχία, και την προσπάθεια”. Jesse OwensRACE, JESSE OWENS

Ο Ελληνικής καταγωγής Jason Sudeikis παίζει τον ρόλο του προπονητή του

RACE, JESSE OWENS

Ο αληθινός Jesse Owens και η αφίσα της ταινίας

RACE, JESSE OWENS

Ωστόσο, δεν με κάλεσαν για να μου σφίξει το χέρι ο Χίτλερ, αλλά ούτε με κάλεσαν στον Λευκό Οίκο για να μου σφίξει το χέρι ο πρόεδρος” Jesse Owens

RACE, JESSE OWENS

Η Λένι Ρίφενσταλ που έκανε τους Ολυμπιακούς του Βερολίνου το 1936, μια συγκλονιστική ταινία.

jessie owens, luz long

Ο αληθινός Lutz Long και ο Jesse Owens έγιναν φίλοι προς μεγάλη δυσαρέσκεια των Nazi

RACE, JESSE OWENS

William Hurt και Jeremy Irons

RACE, JESSE OWENS

Race Official Trailer #1 (2016) Biographical Drama Movie HD

Γίνετε μέλη στην ομάδα «Σινεμά, Θέατρο, Τηλεόραση» / https://www.facebook.com/groups/808935492481018

3 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here