Ο Amazing Dio και η νοητική ταχυδακτυλουργία

0
4

11745436_1037815342909823_2655654295664626903_n

Η νοητική ταχυδακτυλουργία παραμένει κομμάτι της τέχνης της κλασσικής ταχυδακτυλουργίας. Όπως ο Μάγος που όλοι βλέπουμε να κόβει στην μέση την βοηθό του, αλλά κατά βάθος ξέρουμε ότι δεν συμβαίνει αυτό πραγματικά, έτσι και στην νοητική ταχυδακτυλουργία ισχύει το ίδιο. Άλλωστε, τέχνη είναι να κρύβεις τους πραγματικούς τρόπους που καταφέρνεις ένα θαύμα.

  1. Καλησπέρα Dio, διαβάζοντας όλα αυτά για σένα και βλέποντας τι κάνεις στο show σου, θέλω να σε ρωτήσω, υπάρχει όντως αυτή η τηλεπαθητική επικοινωνία ανάμεσα στα ζευγάρια; Αυτό που παρουσιάζεται είναι αληθινό; Φαντάζομαι αυτή θα είναι η απορία του κοινού.

Κάθε βράδυ μετά από κάθε παράσταση αυτή είναι η πρώτη ερώτηση που μου κάνουν και καταλαβαίνω πόσο πολύ τους γοητεύει η ιδέα του ότι ένα ζευγάρι μπορεί να επικοινωνεί μεταξύ του. Κι’ αυτό είναι το μαγικό, γι’ αυτό και όταν με ρωτάνε εάν πραγματικά συμβαίνει αυτό που βλέπουν στην παράσταση μας, η απάντηση μου είναι μια: πιστεύω ότι συμβαίνει, και εμείς σας παρουσιάζουμε πως αυτό μπορεί να συμβεί ανάμεσα σε ένα ζευγάρι.

  1. Είναι βέβαια λίγο προκλητικό αυτό που παρουσιάζεται, έτσι δεν είναι; Γιατί αμέσως μετά κάποιος θα σας ρωτήσει: “αφού πραγματικά συμβαίνει αυτό που μας δείχνεις εμείς γιατί δεν μπορούμε να το κάνουμε;”

Απαντάω ότι ο άνθρωπος είναι ικανός για τα πάντα. Πρέπει να μην ξεχνάμε όμως ότι η νοητική ταχυδακτυλουργία παραμένει κομμάτι της τέχνης μας, της κλασικής ταχυδακτυλουργίας, και όπως ο Μάγος, όλοι βλέπουν να κόβει στην μέση την βοηθό του αλλά κατά βάθος ξέρουμε ότι δεν συμβαίνει αυτό πραγματικά, έτσι και στην δικιά μας περίπτωση ισχύει το ίδιο, άλλωστε τέχνη είναι να κρύβεις τους πραγματικούς τρόπους που καταφέρνεις ένα θαύμα, στην περίπτωση μας την τηλεπαθητική επικοινωνία, από το κοινό.

  1. Δηλαδή δεν είσαι Μάγος;

Πρώτα από όλα εμείς οι μάγοι είμαστε “ηθοποιοί που κάνουμε τους μάγους”, όπως είπε και ο πατέρας της μοντέρνας ταχυδακτυλουργίας, ο Χουντίνι.

Στην πραγματικότητα όμως αυτό που πρέπει και θέλουμε να είμαστε, είναι ψυχαγωγοί, είμαστε αυτοί που θα σας παρασύρουμε σε έναν κόσμο που θα ήθελες η μαγεία που σου δείχνουμε να ήταν πραγματική.

Amazing Dio

  1. Εσύ πιστεύεις στην πραγματική μαγεία;

Πιστεύω ότι η πραγματική μαγεία είναι να νοιάζεσαι για τον διπλανό σου και να δίνεις αγάπη όσο περισσότερο μπορείς ! Μαγεία είναι το χαμόγελο στο πρόσωπο ενός παιδιού την ώρα που μπορείς να του δώσεις κάτι που του λείπει η έχει στερηθεί.

  1. Η τέχνη που μας παρουσιάζεις είναι παλιά, αλλά φέτος σημείο αναφοράς σας είναι το ζευγάρι των Piddington. Ποιοι είναι αυτοί;

Το ζευγάρι Sydney και Lesley Piddington έδωσαν μέσω του ραδιοφώνου μια από τις εκπληκτικότερες μορφές παράστασης νοητικής μαγείας στην ιστορία της ταχυδακτυλουργίας. Μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και αφού μετακόμισαν στο Λονδίνο, μέσω του BBC παρουσίασαν την μοναδική τους δυνατότητα να μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους από απόσταση, ο ένας στο ραδιοφωνικό στούντιο και ο άλλος σε απόσταση πολλών χιλιομέτρων.

  1. Τι άλλο θα ήθελες από τον κόσμο;

Θα ήθελα, ο κόσμος να μάθει για την όμορφη τέχνη της νοητικής ταχυδακτυλουργίας που παρουσιάζω, θα ήθελα να γνωρίσει τον Amazing Dio που με χιούμορ προσπαθεί να του παρουσιάσει τα θαύματα που μπορεί το ανθρώπινο μυαλό να κάνει, θα ήθελα να περάσουν όμορφα βλέποντας ένα ζευγάρι να επικοινωνεί τηλεπαθητικά μεταξύ του μπροστά τους και βέβαια να πάρουν μέρος σε μια παράσταση που για πρώτη φορά οι αποφάσεις τους την διαμορφώνουν! Δεν θέλω η παράσταση να “τρομάζει ” αλλά αντίθετα σε πολλά σημεία θέλω να σε κάνει να χαμογελάς.

  1. Πιστεύεις ότι είναι ένα θέαμα που δεν θα πρέπει κάποιος να το χάσει;

Πιστεύω ότι είναι μια όμορφη τέχνη που την συνδυάζω με αρκετά μεγάλη δόση γέλιου, και ότι για πρώτη φορά μπορεί κάποιος και να θαυμάσει και να ψυχαγωγηθεί και να προβληματιστεί. Μουσική, μαγεία & μυστήριο στις σωστές αναλογίες με το κοινό να αποφασίζει σε κάθε βήμα της παράστασης την τροπή με τις αποφάσεις που θα πάρει, ένα θέμα ανατρεπτικό και μαγικό.

Ο Amazing Dio κάθε Πέμπτη από 20 Οκτωβρίου θα βρίσκεται στο Passport

Amazing Dio

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here