Σαν σήμερα 8 Οκτωβρίου

0
136

ΚΑΘΕ ΠΡΩΪ στο nikosonline.gr σας γράφω τα γεγονότα, τις γεννήσεις και τους θανάτους της ημέρας / ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 8 Οκτωβρίου: Ματ Ντέιμον, Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, Αεροπλανοφόρο Saratoga, Ζακ Ντεριντά, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr,

Γ ε γ ο ν ό τ α

saratoga

Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό κέντρο

Γ ε ν ν ή σ ε ι ς

matt damon

  • 1970 – Ματ Ντέιμον

Ο Matthew Paige “Matt” Damon, είναι Αμερικανός ηθοποιός και σεναριογράφος. Το 1998 κέρδισε μαζί με τον Ben Affleck το Oscar πρωτότυπου σεναρίου και την Χρυσή Σφαίρα καλύτερου σεναρίου για την ταινία Good Will Hunting, ενώ ήταν υποψήφιος και για το Όσκαρ και για τη Χρυσή Σφαίρα α’ ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του ως Γουίλ Χάντινγκ στην εν λόγω ταινία. Έχει προταθεί επίσης για το Όσκαρ β’ ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία Ανίκητος (Invictus) καθώς και για τη Χρυσή Σφαίρα για το ρόλο του στην ταινία The Talented Mr. Ripley. Άλλες ταινίες στις οποίες πρωταγωνίστησε είναι: Saving Private Ryan, Ocean’s Eleven, The Bourne Identity, Syriana, The Good Shepherd, The Departed, The Monuments Men κ.α.

Θ α ν α τ ο ι

derida

  • 2004 – Ζακ Ντεριντά

Ο Jacques Derrida, ήταν Γάλλος φιλόσοφος, γεννημένος στην Αλγερία, γνωστός και ως θεμελιωτής της αποδόμησης. Το κοπιαστικό και λεπτομερειακό έργο του είχε μια βαθιά επίδραση στην λογοτεχνική θεωρία και στην ηπειρωτική φιλοσοφία. Το πιο γνωστό του έργο είναι το Περί Γραμματολογίας.

Αφού δεν μπορώ να γίνω ποδοσφαιριστής θα γίνω φιλόσοφος”. Jacques Derrida

——————————-

nikosonline.gr

Ένα blog για την ζωή, τον άνθρωπο και τις τέχνες. Ακολουθήστε το nikosonline.gr

Twitter: https://twitter.com/NikosOnLineGr

Instagram: https://instagram.com/nikosonline/

Pinterest: http://www.pinterest.com/NikosOn

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here