Ποιος είναι αλήθεια ο Άρης Σερβετάλης;

Και εννοώ σοβαρή στην ουσία της. Όχι σοβαροφανής. Αυτός ο ηθοποιός ότι κι αν κάνει το κάνει πολύ καλά και χωρίς να παίζει το παιχνίδι των media. Αθόρυβα. Με πάθος, όραμα και απίστευτο ταλέντο. Το γεγονός ότι έχει κτίσει μια τόσο αξιόλογη καριέρα το αποδεικνύει.

1
1582

Και εννοώ σοβαρή στην ουσία της. Όχι σοβαροφανής. Αυτός ο ηθοποιός ότι κι αν κάνει το κάνει πολύ καλά και χωρίς να παίζει το παιχνίδι των media. Αθόρυβα. Με πάθος, όραμα και απίστευτο ταλέντο. Το γεγονός ότι έχει κτίσει μια τόσο αξιόλογη καριέρα το αποδεικνύει.

Από το “Είσαι το ταίρι μου”, που έκανε τον τύπο με το κόκκινο μόϊκαν μαλλί (και έκλεψε την παράσταση), στον Δημήτρη Παπαιωάννου, στον Γιώργο Λάνθιμο, στους “Όρνιθες” και φέτος στο “Ριχάρδο τον Β'”, ο Άρης Σερβετάλης υπηρετεί την τέχνη του με απίστευτη αφοσίωση και εξαιρετικό ταλέντο.

Άρης Σερβετάλης

Ο Άρης Σερβετάλης είναι από τους ηθοποιούς που άσχετα αν κάνει κωμωδία στον κινηματογράφο, ή κάποιο δεύτερο ρόλο σε σήριαλ στην τηλεόραση, ή πολύ σοβαρό θέατρο…. είναι σε όλα καλός. Όλα τα αντιμετωπίζει με την ίδια σοβαρότητα. Γι’ αυτό και δεν περνάει απαρατήρητος. Τον χάζευα στην ταμπέλα του θεάτρου Ροές στο Γκάζι, που για τις ανάγκες του έργου αναγκάστηκε να αφήσει πολύ μακριά μούσια, με αποτέλεσμα να αλλάξει εντελώς η φυσιογνωμία του και να φαίνεται σχεδόν αγνώριστος, και τον θαύμαζα. Πρέπει άμεσα να κανονίσω να δω την παράσταση.

Γεννήθηκε στις 21 Δεκεμβρίου 1976 στο Κουκάκι. Ο πατέρας του ήταν ξυλουργός και έμαθε το γιο του να κατασκευάζει έπιπλα. Μόλις τελείωσε το Λύκειο της περιοχής του άρχισε να δουλεύει σε ένα μαγαζί ηλεκτρονικών ειδών. Έπειτα από προτροπή μιας φίλης του όμως, έδωσε εξετάσεις στο υπουργείο Πολιτισμού και ξεκίνησε μαθήματα στη Δραματική Σχολή Φωτιάδη. Παράλληλα, μετά τη σχολή παρακολούθησε μαθήματα χορού. Ήταν σε αρκετές χορευτικές ομάδες. Και έπειτα μπήκε στην ομάδα του Δημήτρη Παπαιωάννου, όπου ήταν για 5 χρόνια. Έτσι τον είδαμε να κάνει τον σκύλο στην Μήδεια, ήταν εξαίσιος στο 2 όπως και στο Still life. O κινησιολογικός κώδικας και το πώς μεταχειρίζεται το σώμα του, έχει επηρεάσει πάρα πολύ και την υποκριτική του.

Έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό από τη δημοφιλή σειρά του MEGA “Είσαι το ταίρι μου”, όπου ενσάρκωνε το ρόλο του εκκεντρικού Λαζάρου, με τη χαρακτηριστική κόκκινη τούφα στο μαλλί και τον κολλητό του φίλο, το Μήτσο που δεν ήταν άλλος από ένα… ιγκουάνα. Παρ’ όλο που ήταν άγνωστος και είχε ένα δεύτερο ρόλο, κατάφερε και έκλεψε την παράσταση, αφού οι πάντες ασχολήθηκαν μαζί του και με τις ατάκες του. Η επιτυχία τον τρόμαξε, αλλά ευτυχώς δεν παρασύρθηκε και αποτραβήχτηκε. Στη συνέχεια, εμφανίστηκε στη σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη “Κλείσε τα μάτια”, όπου έπαιζε έναν τυφλό, και ύστερα ήρθαν οι “Singles”, που έκανε τον λογικό, μετρημένο και ρομαντικό Φώτη.

Άρης Σερβετάλης

Από το “Κουρδιστό Πορτοκάλι” σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα (2013)

Με τον Γιώργο Λάνθιμο έχει συνεργαστεί σε δύο ταινίες. Στην Κινέττα και στις Άλπεις

Άρης Σερβετάλης

Ο Άρης Σερβετάλης διατηρεί χαμηλό προφίλ και δεν κάνει συχνά δημόσιες εμφανίσεις. Είναι παντρεμένος από το 2009 με την εικαστικό και σκηνοθέτιδα Έφη Μπίρμα αλλά σπανίως τους έχει καταγράψει μαζί ο τηλεοπτικός φακός, καθώς φροντίζουν να κρατάνε τη σχέση τους μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Η ίδια μάλιστα σκηνοθέτησε πριν από 2 χρόνια το “Σωσία” του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι, στον οποίο πρωταγωνίστησε ο Άρης Σερβετάλης, γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία. Το 2014 δημιούργησαν μαζί με την Μιχαήλα Πλιαπλιά και τον Νίκο Ηλία την ομάδα Rēs Ratio Network και ανεβάζουν μαζί παραστάσεις στο θέατρο “Ροές”

Άρης Σερβετάλης

Άρης Σερβετάλης

Στην ενότητα ΑΝΤΡΕΣ θα βρείτε άρθρα για πολλούς διάσημους άντρες

https://www.nikosonline.gr/category/άντρες/

Άρης Σερβετάλης

www.nikosonline.gr

Ένα Καθημερινό magazino για την ΖΩΗ, τον ΑΝΘΡΩΠΟ και τις ΤΕΧΝΕΣ

Το site ανανεώθηκε, απόκτησε νέα εμφάνιση και έγινε φιλικό προς smart phones & tablets. Προωθήστε το να τo μάθουν όλοι οι φίλοι σας… (και κοινοποιείστε όποια άρθρα σας αρέσουν).

Επίσης ακολουθήστε το nikosonline στα:

Twitter: https://twitter.com/NikosOnLineGr

Instagram: https://instagram.com/nikosonline/

Pinterest: https://gr.pinterest.com/NikosOnLine/

Άρης Σερβετάλης

Όταν πήγαμε με τον Σταμάτη Κραουνάκη να δούμε τους Όρνιθες, τη μεγάλη επιτυχία του 2016, σε σκηνοθεσία Νίκου Καραθάνου.

Άρης Σερβετάλης

 

 

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.