Άχ αυτά τα μάτια…

2
620

amy_adams_big_eyes_movie

Ίσως είναι η πιο «κανονική» ταινία του Tim Burton. Το φιλμ “Big eyes” είναι Αμερικάνικη βιογραφική, δραματική ταινία παραγωγής 2014, που περιγράφει την ιστορία της Αμερικανίδας ζωγράφου Margaret Keane, το έργο της οποίας με δόλο διεκδίκησε ο τότε σύζυγός της Walter Keane, και ερευνά το έντονο διαζύγιό τους που κατέληξε στα δικαστήρια, με τη Margaret να κατηγορεί τον Walter ότι έκλεψε τους πίνακές της.

Το έργο της καλλιτέχνιδας Margaret Keane γνώρισε τεράστια επιτυχία στη δεκαετία του ’50 αλλά η ίδια δεν γνώρισε καμία αναγνώριση γι’ αυτό. Ο σύζυγός της, Walter Keane, ισχυριζόμενος ότι είναι ο ίδιος ο καλλιτέχνης, έγινε πασίγνωστος και αναγνωρίσιμος μετά την ιδέα του να οικειοποιηθεί τα έργα της γυναίκας του και να κάνει εκθέσεις, συνεντεύξεις στην τηλεόραση και μαζική παραγωγή φτηνών εκτυπώσεων των παιδιών με μεγάλα μάτια. Χρησιμοποιώντας πολύ έξυπνα το μάρκετινγκ, πούλησε τις εκτυπώσεις σε ψιλικατζίδικα και βενζινάδικα σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Margaret ζωγράφιζε τους πίνακες στο υπόγειό και η μόνη συνεισφορά του Walter ήταν η υπογραφή του που πρόσθετε στο κάτω μέρος. Σύντομα ο γάμος τους έφτασε στο τέλος του και όταν η Μάργκαρετ προσπάθησε να κάνει γνωστό ότι αυτή δημιούργησε τους πίνακες, κατέληξε σε μια δικαστική μάχη όπου και δικαιώθηκε, όταν ο δικαστής τους κάλεσε να ζωγραφίσουν μαζί, μπροστά σε κοινό…….

Πρωταγωνιστούν οι: Amy Adams και Christoph Waltz στους βασικούς ρόλους, και συμμετέχουν ακόμα οι: Danny Huston, Jon Polito, Krysten Ritter, Jason Schwartzman και Terence Stamp. Η ταινία πήρε κυρίως θετικά σχόλια από τους κριτικούς και ήταν υποψήφια σε τρεις κατηγορίες για Χρυσή Σφαίρα κερδίζοντας μία. Την χρυσή σφαίρα Α’ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της Amy Adams.

Tim-Burton-538x360

Μη ξεχάσω να σας πω πως ο Tim Burton είναι μεγάλος συλλέκτης των έργων της Margaret, κάτι που φυσικά τον ώθησε να μάθει περισσότερα για την ιστορία και τελικά να γυρίσει το φιλμ.

amy_adams_big_eyes

10262292-1.jpg

BigEyes1-640x360

Big-Eyes-NLB

Η πραγματική Margeret Keane  σήμερα, μπροστά σε έργα της

big-eyes-movie-review-christoph-waltz-amy-adams

Δείτε το trailer της ταινίας

Ακούστε το κομμάτι Big Eyes από το soundtrack της ταινίας, με την Lana Del Ray

——————————-

Γίνετε μέλη στην ομάδα «Σινεμά, Θέατρο, Τηλεόραση» / https://www.facebook.com/groups/808935492481018

1848023898606948516

2 COMMENTS

  1. […] Ίσως είναι η πιο «κανονική» ταινία του Tim Burton. Το φιλμ “Big eyes” είναι αμερικανική βιογραφική, δραματική ταινία παραγωγής 2014, που περιγράφει την ιστορία της Αμερικανίδας ζωγράφου Margaret Keane, το έργο της οποίας με δόλο διεκδίκησε ο τότε σύζυγός της Walter Keane, και ερευνά το έντονο διαζύγιό τους που κατέληξε στα δικαστήρια, με τη Margaret να κατηγορεί τον Walter ότι έκλεψε τους πίνακές της. https://www.nikosonline.gr/?p=17061 […]

  2. …..συγκλονιστική σαν ιστορία και υπέροχες οι ερμηνείες…την είδαμε καθηλωμένοι…!!!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.