Έδιωξαν από τον ANT1 τον Νίκο Μωραϊτη

Η τηλεόραση όπως και όλοι, ετοιμάζεται για την νέα σεζόν. Ο Ant1 ανάμεσα σε όλα όσα θα παρουσιάσει, έχει ανακοινώσει και το νέο τραγουδιστικό talent show FINAL 4. Συγκεκριμένα η επίσημη ανακοίνωση του σταθμού έλεγε:

2
994

Η τηλεόραση όπως και όλοι, ετοιμάζεται για την νέα σεζόν. Ο Ant1 ανάμεσα σε όλα όσα θα παρουσιάσει, έχει ανακοινώσει και το νέο τραγουδιστικό talent show FINAL 4. Συγκεκριμένα η επίσημη ανακοίνωση του σταθμού έλεγε:

«Τέσσερις κριτές… ένας κι ένας. Για πρώτη φορά σε μουσικό παιχνίδι, κριτές είναι τέσσερις καλλιτέχνες από διαφορετικούς μουσικούς χώρους, που όμως ο καθένας είναι ο κορυφαίος αυτή τη στιγμή στον τομέα του, είπαν το μεγάλο ναι και θα είναι μέλη της κριτικής επιτροπής».

ANT1, Νίκος Μωραϊτης, FINAL4, TALENT SHOW, TV, ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, nikosonline.gr

Ειδικότερα για τον Νίκο Μωραϊτη η ανακοίνωση του ΑΝΤ1 έγραφε: «Ο πιο καταξιωμένος στιχουργός της γενιάς του. Έχει συνεργαστεί με τους κορυφαίους του ελληνικού τραγουδιού (Αλεξίου, Γαλάνη, Πρωτοψάλτη, Μητροπάνο, Χατζηγιάννη, Ρέμο κ.α.) και τους έχει προσφέρει τεράστιες επιτυχίες αλλά και διαχρονικά συγκινητικές στιγμές με την ιδιαίτερη γραφή του».

Τώρα λοιπόν διαβάζουμε ότι τον έδιωξαν. Έδιωξαν από το talent show του ANT1 τον Νίκο Μωραϊτη λόγω κάποιων αναρτήσεων του στο tweeter. Και επειδή δεν μπορούσαν να πουν τον πραγματικό λόγο – επικαλούνται πως η απόφαση τους έχει να κάνει με το format της εκπομπής που – όπως του ανακοίνωσαν – δεν επιτρέπει 4 κριτές αλλά 3, αιτιολογία που δεν φάνηκε να πείθει τον στιχουργό, μια και υπάρχουν χώρες που οι κριτές είναι 3 και άλλες που είναι 4.

ANT1, Νίκος Μωραϊτης, FINAL4, TALENT SHOW, TV, ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, nikosonline.gr

Η ανακοίνωση Μωραϊτη μέσω facebook: «Αγαπητοί φίλοι, Πριν από λίγο μού ανακοινώθηκε προφορικά ότι με διώχνουν από μέλος της κριτικής επιτροπής του τάλεντ σόου TheFinal4 του ΑΝΤ1. Περιμένω γραπτή επιβεβαίωση. Ενώ συζητούσαμε μήνες, ενώ ήρθαν μέχρι την Πάρο για να με πείσουν να δεχτώ, ενώ ανακοίνωσαν την κριτική επιτροπή και μας έβαλαν να κάνουμε γυρίσματα, σήμερα ξαφνικά έμαθαν ότι το format της εκπομπής επιτρέπει τρεις και όχι τέσσερις κριτές (επιχείρημα ανυπόστατο, αφού, όπως θα δείτε στο Wikipedia, σε άλλες χώρες οι κριτές είναι τρεις, σε άλλες τέσσερις)….»

Ο Νίκος Μωραϊτης δουλεύει από 19 ετών σε μεγάλους εκδότες – επιχειρηματίες στο κομμάτι της μουσικής. Οι πολιτικές του τοποθετήσεις ή τα πολιτικά του σχόλια εναντίον της διαφθοράς, της διαπλοκής και του πολιτικού συστήματος που χρεοκόπησε τη χώρα, δεν έχουν καμία σχέση, με την δουλειά για την οποία τον προσέλαβαν από τον Ant1. Όπως λέει και ο ίδιος….

Αμείβουν και παίρνουν την εργασία μου ως προς τη μουσική. Τα πιστεύω μου δεν είναι προς πώληση.”

Αυτά λοιπόν, και ο κάθε νοήμων άνθρωπος μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του και να καταλάβει τι συμβαίνει γύρω μας και σε τι είδους δημοκρατία ζούμε. Το «αποφασίζουμε και διατάζουμε» ζει και βασιλεύει, όπως επίσης και η διαπλοκή ζει και βασιλεύει! 

2 COMMENTS

  1. Πάντως για να είμαστε δίκαιοι, ο Μωραϊτης έθαβε τον Αντέννα στις αναρτήσεις του στο twitter. Φαντάσου δηλαδή κάποιος να σε θάβει κανονικά, και μετά να θέλει να συνεργαστεί μαζί σου, και να τον πληρώνεις κι από πάνω. Από το “ψηφιακό παρελθόν” του κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει, γιατί όπως έλεγαν και οι αρχαίοι Λατίνοι τα “γραπτά μένουν” (ακόμα κι αν τα διαγράψεις στο ίντερνετ). Ας πρόσεχε.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.