Έκανε το χόμπι του δουλειά

Αυτός ο άνθρωπος λες και γεννήθηκε για να ασχοληθεί με το ραδιόφωνο. Είναι απίστευτο πόσο του ταιριάζει αυτό το μέσο. Δεν είναι ο λόγος του ή οι μουσικές του επιλογές, είναι όλο το πακέτο. Είναι ραδιοφωνατζής. Έχει σπιρτάδα, χιούμορ, παίζει με τον κόσμο και σε κάνει να ξεκινάς την μέρα σου χαμογελαστός.

0
955

Αυτός ο άνθρωπος λες και γεννήθηκε για να ασχοληθεί με το ραδιόφωνο. Είναι απίστευτο πόσο του ταιριάζει αυτό το μέσο. Δεν είναι ο λόγος του ή οι μουσικές του επιλογές, είναι όλο το πακέτο. Είναι ραδιοφωνατζής. Έχει σπιρτάδα, χιούμορ, παίζει με τον κόσμο και σε κάνει να ξεκινάς την μέρα σου χαμογελαστός. Κυρίες και κύριοι ο Μιχάλης Τσαουσόπουλος – είναι μαζί μας.

Με τον Μιχάλη γνωρίστηκα στα μέσα της δεκαετίας του ’80, συνεργαστήκαμε στο ραδιόφωνο του Antenna και έχουμε μείνει φίλοι. Συναντιόμαστε τυχαία σε αεροπλάνα και βαπόρια, τα λέμε όταν χρειαστούμε κάτι, και πάντα τρέφουμε αισθήματα συμπάθειας και αγάπης. Σήμερα θέλω να μιλήσουμε περί ραδιοφώνου…

Έκανε το χόμπι του δουλειά, ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΑΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ, MICHALIS TSAOUSOPOULOS, Athens DeeJay, RADIO, ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ, nikosonline.gr

Ξέρω πολύ κόσμο που προτιμάει να ξεκινήσει την μέρα του ακούγοντας εσένα στο αυτοκίνητο ή στο γραφείο, παρά κάποιους που μουρμουράνε δυσοίωνα πολιτικά σχόλια. Μια φίλη μου μάλιστα που σε παρακολουθεί χρόνια μου λέει πως είσαι ένας άνθρωπος που ότι κάνεις το κάνεις με συνέπεια και σοβαρότητα. Ισχύει; Ισχύει και πρέπει να ισχύει εάν θέλουμε να δούμε αποτελέσματα στο άμεσο ή απώτερο μέλλον. Δεν υπάρχει επιτυχία χωρίς συγκέντρωση και πάθος για το αντικείμενο.

Είσαι από τους τυχερούς που έκαναν το χόμπι τους δουλειά, έτσι δεν είναι; Έτσι είναι. Από πολύ μικρός ανακατεύτηκα με το ραδιόφωνο, πρωτίστως στο τεχνικό του κομμάτι. Ξήλωνα ραδιοφωνικές συσκευές και προσπαθούσα να φτιάξω πομπούς. Κάποια στιγμή, που άρχισα να μιλάω στο μικρόφωνο, μου έλεγαν ότι είχα ωραία φωνή. Με τον τρόπο αυτό “ψωνίστηκα” και άρχισα να ασχολούμαι πλέον μόνο με το μικρόφωνο και την μουσική και σχεδόν καθόλου με τα τεχνικά, που…

Περίμενε, μην βιάζεσαι, γιατί θέλω να σε γυρίσω πολλά χρόνια πίσω. Τότε που ήσουν νεαρός και «πειρατής». Τότε που ξεκίνησες ως 267. Τι ήταν αυτό που σε έκανε να ασχοληθείς επαγγελματικά με το ραδιόφωνο; Από πολύ μικρός είχα ανακαλύψει τον αμερικάνικο σταθμό που εξέπεμπε από το αεροδρόμιο του Ελληνικού. Θαύμαζα και την μουσική και ιδιαίτερα τον τρόπο που μιλούσαν οι παρουσιαστές. Είχα κολλήσει στην κυριολεξία. Από την άλλη μεριά, άκουγα τους παρουσιαστές του τότε κρατικού ραδιοφώνου, συγκρίνοντάς τους με τους Αμερικάνους, απογοητευόμουν. Δεν είχε περάσει ποτέ από το μυαλό μου να κάνω ραδιοφωνική καριέρα, αλλά όταν μου ήρθε η ευκαιρία να αποκτήσω έναν πειρατικό σταθμό, το έκανα.

Έκανε το χόμπι του δουλειά, ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΑΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ, MICHALIS TSAOUSOPOULOS, Athens DeeJay, RADIO, ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ, nikosonline.grΤι ακούσματα είχες τότε; Ποιος ραδιοφωνικός παραγωγός σε επηρέασε; Επηρεάστηκα από έναν μεγάλο του είδους, πάντα Αμερικανό, τον Charlie Tuna και αρκετά αργότερα, από τον Chris Tarrant, ο οποίος έκανε breakfast show στον Capital radio του Λονδίνου.

Και ξαφνικά από «πειρατής» σε βρίσκει η Σοφία Μιχαλίτση και σου κάνει πρόταση να πας στο Β’ πρόγραμμα της ΕΡΤ. Πως έγινε ακριβώς; Είχε προηγηθεί μία εκπομπή του Διονύση Σαββόπουλου με τίτλο “Χειμερινό Ηλιοστάσιο”. Στην εκπομπή αυτή συμμετείχαν και διάφοροι “πειρατές”, μεταξύ των οποίων και εγώ. Η Σοφία Μιχαλίτση μου έδωσε να κάνω τέσσερις μαγνητοφωνημένες εκπομπές στην αρχή, κι’ αυτό ήταν όλο. Αφού τις τελείωσα, μου έγινε η πρόταση για κάθε Κυριακή να κάνω ζωντανή εκπομπή στο Β’ Πρόγραμμα της ΕΡΤ. Ήταν ωραία εμπειρία να κάνω εκπομπή από το κρατικό ραδιόφωνο, το οποίο μέσα μου δεν το είχα και σε μεγάλη υπόληψη, αλλά όπως φαίνεται, ιστορικά, ήταν αναπόφευκτο.

Όταν ο Μιλτιάδης Έβερτ ανακοίνωσε πως φτιάχνει για πρώτη φορά Δημοτικό ραδιόφωνο, πως αντέδρασες; Ήμουν ευτυχισμένος εκείνη την εποχή, διότι έσπαγε το αφόρητο μονοπώλιο του ραδιοφώνου της ΕΡΤ και έτσι, άνοιγε ο δρόμος για το μέλλον που βέβαια δεν ξέραμε που θα οδηγήσει. Ήταν συγκινητικό, περπατώντας στους δρόμους της Αθήνας για να φτάσω στον σταθμό, να ακούω από όλες τις πολυκατοικίες και από όλα τα μαγαζιά, να παίζει τότε το σήμα του 984. Ήμουν απο την αρχή εκεί, έχοντας καθημερινή εκπομπή 3 με 5 το μεσημέρι με τίτλο “20.000 + 1 πρίζες”.

Τον χειμώνα του 1988, όταν μου τηλεφώνησες να μου κάνεις πρόταση για τον ραδιοφωνικό σταθμό του Ant1, τρελάθηκα από την χαρά μου. Στο έχω πει κατ’ ιδίαν, αλλά θέλω να στο πω και δημόσια, ότι σου χρωστάω ευγνωμοσύνη. Δεν είχα ξανακάνει μέχρι τότε ζωντανό ραδιόφωνο. Πες μου τι θυμάσαι από τότε… Πριν καν κλείσω χρόνο στον 984 και μετά από πρόταση του πατέρα Κυριακού, ήμουν ο πρώτος που έφυγε από τον 984, για να φτιάξω ένα καθαρά ιδιωτικό ραδιόφωνο, τον Ant1. Το πρόβλημα που αντιμετώπισα τότε ήταν ότι όσοι μισο-ήξεραν ραδιόφωνο, δε θα έφευγαν ποτέ από τον ιστορικό 984 που έσκιζε. Έτσι λοιπόν, σκέφτηκα ότι άνθρωποι που δουλεύουν σε δισκογραφικές εταιρείες είναι πιο κοντά στην μουσική και θα ήταν συμβατό να τους χρησιμοποιήσω. Φώναξα λοιπόν κι εσένα – που ήδη έκανες εκπομπές στην ΕΡΤ, και θυμάμαι να είμαι από πάνω σου στις πρόβες και πολλές φορές να σου κουνάω τα χέρια πάνω στην κονσόλα, για να την μάθεις. Μετά από λίγο καιρό, ήσουν ασυγκράτητος! (γέλια) Ωραίες εποχές.

Ραδιοφωνατζής μέχρι κόκκαλο

Εκτός του ότι έσκιζε η εκπομπή σου τότε στον Ant1, ήσουν και υπεύθυνος. Πως το είχες σκεφτεί και μέσα σε ένα χρόνο ο Ant1 «ισοπέδωσε» τα πάντα; Ως διευθυντής προγράμματος του σταθμού, είχα σκεφτεί ότι ανοιγόταν μια μεγάλη ευκαιρία να φτιαχτεί ένα καθαρά ψυχαγωγικό ραδιόφωνο με όλα τα είδη μουσικής, από pop και dance ξένο, αλλά και ελληνικό mainstream, γιατί ένιωθα ότι έπρεπε να γίνει ένα μεγάλο άνοιγμα προς όλες τις κατευθύνσεις, με σκοπό την ψυχαγωγία και μόνο. Δεν είχε έρθει ακόμα η ώρα της εξειδίκευσης των ραδιοφώνων σε διάφορα είδη μουσικής. Ήταν κατά την άποψή μου, η ώρα του λεγόμενου supermarket radio. Τα αποτελέσματα ήταν όντως σαρωτικά.

Έκανε το χόμπι του δουλειά, ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΑΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ, MICHALIS TSAOUSOPOULOS, Athens DeeJay, RADIO, ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ, nikosonline.grΠόσα χρόνια είσαι στο Athens DeeJay; Στον Athens DeeJay είμαι 21 χρόνια. Δηλαδή πριν καν υπάρξει σαν σταθμός (γέλια)

Στην πρωινή ζώνη πότε μεταπήδησες; Νομίζω ότι ήταν το 2005. Το έκανα γνωρίζοντας ότι θα αλλάξει η ζωή μου για πάντα και μέχρι τέλους της καριέρας. Εάν πετύχεις το πρωί, δεν μετακινείσαι, γιατί θα κάνεις ζημιά στον σταθμό.

Δηλαδή τι ώρα ξυπνάς το πρωί; Ξυπνάω στις 5.30 και φεύγω από το σπίτι στις 6.05. Βρίσκομαι στον σταθμό στις 6.20 και το show ξεκινάει στις 7.

Παράλληλα με το ραδιόφωνο- που δεν το παράτησες ποτέ, έκανες και τηλεόραση. Πως ήταν η εμπειρία; Έκανα σποραδική τηλεόραση, αγαπώντας το ραδιόφωνο. Η εμπειρία δεν ήταν δυσάρεστη, αλλά ούτε “ψωνίστηκα”, ούτε τρελάθηκα.

Ποια τηλεοπτική εκπομπή σου, σου άρεσε πιο πολύ; Μου άρεσε το “ΝΑΙ ή ΟΧΙ” που έκανα στον Ant1, γιατί ήταν live on tape και πολύ κοντά στην ψυχοσύνθεσή μου.

Πέρσι αποφάσισες να γίνεις και μέλος της κριτικής επιτροπής στο XFactor. Σου άρεσε; Η πρόταση ήταν τιμητική, ποιος δεν ήθελε να είναι στο X-Factor; Δεν πέρασα άσχημα, απλώς εγώ εάν ποτέ έκανα κάτι στην τηλεόραση, θα ήθελα να ήταν χιουμοριστικό και θορυβώδες (γέλια)

Dj σε clubs συνεχίζεις ή τα παράτησες. Συνεχίζω, διότι η ευχαρίστηση του DJing είναι απροσπέραστη. Όχι μόνο συνεχίζω, αλλά εκτός από club, παίζω και σε μεγάλα φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Πως βρε θηρίο αντέχεις το ξενύχτι με τόσο πρωινή εκπομπή στα ράδιο; Όταν προκύπτει να παίζω σε κάποιο club το βράδυ, τότε πηγαίνω σχεδόν κατευθείαν στο ραδιόφωνο και παραδόξως, το show βγαίνει τέλεια. Προφανώς, η φόρτιση που νιώθω από ευχάριστα συναισθήματα βλέποντας χίλια άτομα να χορεύουν, με συνοδεύει και στην ραδιοφωνική εκπομπή…

Πριν τελειώσουμε θα ήθελα να μου δώσεις τα social media σου για κάποιους που θέλουν να γίνουν φίλοι ή ακόλουθοι σου. @mtsaousopoulos είναι το προσωπικό μου προφίλ στο instagram και Michael Tsaousopoulos το facebook fan page.

Σ’ ευχαριστώ πολύ για την κουβεντούλα μας και καλό καλοκαίρι… Κι εγώ σ’ ευχαριστώ. Εύχομαι καλό καλοκαίρι, αλλά με λίγη προσοχή- λόγω του γνωστού θέματος (γέλια)

Έκανε το χόμπι του δουλειά, ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΑΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ, MICHALIS TSAOUSOPOULOS, Athens DeeJay, RADIO, ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ, nikosonline.gr Έκανε το χόμπι του δουλειά, ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΑΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ, MICHALIS TSAOUSOPOULOS, Athens DeeJay, RADIO, ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ, nikosonline.gr

Ο Μιχάλης με τον γιο του, από τον πρώτο του γάμο

Έκανε το χόμπι του δουλειά, ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΑΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ, MICHALIS TSAOUSOPOULOS, Athens DeeJay, RADIO, ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ, nikosonline.gr

Δεύτερος γάμος και μπαμπάς – ενός κοριτσιού αυτή τη φορά.

——————————————–

Κι’ άλλες ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις

ΣΑΒΒΑΣ ΠΟΥΜΠΟΥΡΑΣ: Έγινε μπαμπάς https://bit.ly/2WIgqjQ

ΣΟΦΙΑ ΒΟΣΣΟΥ: Και στα 80 μου ροζ μαλλί θα έχω https://bit.ly/2AzR9RT

ΘΕΟΦΑΝΙΑ ΠΑΠΑΘΩΜΑ: Από τις «Άγριες μέλισσες», στο σπίτι και στα παιδιά… https://bit.ly/3bpMMpO

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΠΟΥΤΖΙΔΗΣ: «Έχω εμπιστευτεί, έχω απογοητευτεί και πληγωθεί…» https://bit.ly/37ygB4Z

ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΤΟΥΜΑΣΑΤΟΥ: Τα παιδιά χρειάζονται διάδρομο απογείωσης https://bit.ly/2RAFNmk

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΠΑΝΟΣ: Ερωτεύτηκε την δασκάλα του https://bit.ly/37TQTJy

ΒΑΣΩ ΓΟΥΛΙΕΛΜΑΚΗ: Οι πρώην είναι πρώην… άστο καλύτερα https://bit.ly/2RHlOkI

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟΣ: Οι «Άγριες μέλισσες» του άλλαξαν την ζωή https://bit.ly/2rUdsgK

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ (48 ΩΡΕΣ): Ένας υπέροχος μπαμπάς https://bit.ly/38FLzJv

————————————————————————

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.