“Θα γίνει της Πάολας”…..

Με χυδαίο λαϊκισμό και αποκρουστικό οπαδισμό, συνόδευσε, όπως ήταν δυστυχώς αναμενόμενο, τον πρώτο λόγο του προς τους πολίτες του Βόλου ο Αχιλλέας Μπέος, λίγες ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης.

1
493
Αχιλλέας Μπέος

Έλαβα αυτό το mail και θέλω να το μοιραστώ μαζί σας

Με χυδαίο λαϊκισμό και αποκρουστικό οπαδισμό, συνόδευσε, όπως ήταν δυστυχώς αναμενόμενο, τον πρώτο λόγο του προς τους πολίτες του Βόλου ο Αχιλλέας Μπέος, λίγες ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης. Με την ακροδεξιά φασίζουσα λογική του, προσέβαλε με όρους Τρούμπας την τίμια στάση της παράταξής μας και τις χιλιάδες των συμπολιτών που μαζί τους δώσαμε αυτόν τον δύσκολο αγώνα.

Περιφρονώντας και επιχειρώντας να απαξιώσει την προσφορά πανεπιστημιακών, ανθρώπων των Γραμμάτων και της Τέχνης, σημαντικών μορφών από το χώρο του Πολιτισμού, εξετράπη σε χυδαίες ύβρεις και ανυπόστατες συκοφαντίες. Ανθρώπων που η αγωνία τους για την τύχη της πολιτιστικής παράδοσης του Βόλου, εκφράστηκε και μέσω κειμένου στήριξης της υποψηφιότητας του κ. Πατσιαντά. Ακολούθησαν κι άλλες εξέχουσες προσωπικότητες του πολιτισμού όπως: Γιώργος Νταλάρας, Μίλτος Πασχαλίδης, Μπάμπης Τσέρτος, Γιώργος Κιμούλης, Σταμάτης Φασουλής κ.α. Κανένας δεν ξέφυγε από την ισοπεδωτική κατασυκοφάντηση του Αχιλλέα Μπέου.

Δεν μας ενδιαφέρει αν αδικεί τον εαυτό του. Αν αποκαλύπτει την ηθική του ένδεια. Εκθέτει όλη την πόλη, τον κάθε Βολιώτη, την κάθε Βολιώτισσα που γίνονται δέκτες χλευαστικών και ειρωνικών σχολίων ανά το πανελλήνιο. Η νοοτροπία, η συμπεριφορά του, είναι ξένες με το δημοκρατικό φρόνημα του τόπου και δεν θα επιτρέψουμε να αμαυρώσει το όνομα της πόλης. Όσα θλιβερά εκστόμισε, αποτελούν ντροπή για την ιστορία και τον πολιτισμό μας

Μόνο σε μια χώρα όπως η Ελλάδα μπορεί να βγει δήμαρχος ένας υπόδικος.

Κι όλα αυτά γιατί οι καλλιτέχνες τόλμησαν να ταχθούν στο πλευρό του έτερου υποψηφίου, κ. Πατσιαντά. Σε δηλώσεις που έκανε προς το συγκεντρωμένο πλήθος και ενώ στον ουρανό είχαν αφεθεί λευκά περιστέρια, ο νέος δήμαρχος Βόλου, αφού ευχαρίστησε τους δημότες που τον εμπιστεύτηκαν, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά των καλλιτεχνών από την Αθήνα που συνυπέγραψαν κατά της υποψηφιότητάς του. Τους χαρακτήρισε «ανθρώπους της αρπαχτής» που «επί χρόνια λυμαίνονται τα κονδύλια του υπουργείου Πολιτισμού». Ποιοι; Ο Κιμούλης, ο Νταλάρας, Ο Πασχαλίδης ή ο Φασουλής που μόνο αρπαχτές δεν κάνουν. Ίσα-ίσα είναι πολέμιοι των αρπαχτών.

Θα γίνει της Πάολας, θα διώξουμε κάθε αποτυχημένο Νταλάρα και Κιμούλη…” Αχιλλέας Μπέος

Με μία επική ομιλία ο Αχιλλάς Μπέος έδωσε το στίγμα του αμέσως μετά την πανηγυρική εκλογή του στον Δήμο του Βόλου. Ο νέος άρχοντας της πόλης μεταξύ άλλων επιτέθηκε μεταξύ άλλων στους “προοδευτικούς” που εκμεταλλεύονταν το δημόσιο χρήμα όπως είπε.

  • “Οι άνθρωποι λέει των προοδευτικών δυνάμεων, της δήθεν κουλτούρας, των γραμμάτων, της τέχνης και της πουτάνας της αρπαχτής. Αυτοί οι άνθρωποι που οδήγησαν αυτήν τη χώρα σε αυτό τον ξεφτιλισμό και αυτόν τον λαό… Αυτά που κλέβανε τόσα χρόνια αυτοί για να παίρνουν οι άνθρωποι της Τέχνης και των γραμμάτων… ο κάθε αποτυχημένος Νταλάρας και Κιμούλης…

Ο Θεός να μας φυλάει……

Νίκος Μουρατίδης

Σαράντης Πατσιαντάς

Ο κ. Πατσιαντάς

 

 

1 COMMENT

  1. Πόσους κάφρους χωρά η χώρα; Ο κυρ δήμαρχος έδειξε το επίπεδό του.Ο Βόλος είναι μια πόλη αγαπημένη και υπάρχουν εκεί άνθρωποι υπέροχοι. Το ποσοστό αυτό που ψήφισε αυτόν τον άνθρωπο δεν ξέρω τι υγιή κριτήρια είχε…Ή αν πίστευε πως αυτός ο άνθρωπος θα δώσει λύση στα προβλήματά του.Αμφιβάλλω πολύ! Άνθρωποι σαν τον κυρ δήμαρχο (υπόδικος είναι έτσι;) εξουσία ζητούν και την χρησιμοποιούν για πάρτη τους. Ο οχετός που εκτοξεύτηκε από το στόμα του μόλις έμαθε πως νίκησε δείχνει πολλά. Τώρα αν θα γίνει της Πάολας κι αν τους αξίζει αυτό ας προβληματιστούν. Για τον οχετό – αν έχει στοιχεία που δεν έχει γιατί ούτε έλεγχος έγινε ακόμα δεν ανέλαβε καν – ΑΣ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ! Τότε να δούμε την τζάμπα μαγκιά του.Κι αν θα λέγεται κοινός συκοφάντης. Γιατί στα λόγια και στο πληκτρολόγιο, Ελληναράδες μου Μπέ μπε-οι, θεοί καμωνόμαστε όλοι πως είμαστε.Κι έχουμε και κοινό να μας χειροκροτεί! Όταν όμως έρθει η ώρα της συνέπειας κρυβόμαστε μη μας πιάσουν.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.