Έλληνες παντού….

2
1047

polo1--4-thumb-large

Η γιαγιά μου έλεγε, ότι όποια πέτρα κι αν σηκώσεις από κάτω θα βρεις Έλληνα. Μεγαλώνοντας ανακάλυψα το γιατί. Γιατί όποιος Έλληνας φεύγει από δω, διαπρέπει; Γιατί οι Έλληνες όταν πάνε στο εξωτερικό γίνονται ονομαστοί;

Διότι η κλίκα των μέτριων και των ανίκανων εντός των συνόρων, έχουν οργανώσει σχέδιο εξόντωσης των λαμπερών μυαλών για να μην υπάρχει σύγκριση… Αναγκάζουν κάθε ταλαντούχο άνθρωπο να φύγει από την πατρίδα για να αισθάνονται αυτοί οι καλύτεροι. Υπάρχουν και τα παιδιά μας όμως, που μόλις βγουν από τα σύνορα ανθίζουν σαν λουλούδια.

Τρεις ξεχωριστές περιπτώσεις σας έχω σήμερα….

vazaios

Ανδρέας Βαζαίος

Στον θρόνο της Ευρώπης ανέβηκε ο Ανδρέας Βαζαίος που κατέκτησε το Χρυσό μετάλλιο στον τελικό των 200μ. μικτής ατομικής με χρόνο 1:58:18΄΄στο Λονδίνο όπου διεξάγεται το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης. Και για τον Ανδρέα Βαζαίο που φάνηκε από χθες ότι πάει φουλ για το χρυσό μετάλλιο αυτό είναι νέο πανελλήνιο ρεκόρ. Ένας πανάξιος θρίαμβος για τον 22χρονο αθλητή του ΑΝΟ Αργυρούπολης, που μετά από τις σημαντικές διακρίσεις που είχε ως έφηβος (μεταξύ αυτών και ένα χρυσό σε Ευρωπαϊκό, αλλά στα 100μ. πεταλούδα), μπαίνει φέτος δυναμικά στην ελίτ των μεγάλων. Ας μην ξεχνάμε ότι τον περασμένο Δεκέμβριο ο Βαζαίος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό 25άρας πισίνας, στο Ισραήλ, όπου συμμετείχε σε ακόμη δύο τελικούς. Είναι ο δεύτερος Έλληνας που στέφεται πρωταθλητής Ευρώπης μετά τον Άρη Γρηγοριάδη, που τα κατάφερε δύο φορές (2008 στα 50μ. ύπτιο και 2012 στα 100μ. ύπτιο).

IMG_9533-copy

Απόστολος Χρήστου

Ο 20χρονος πρωταθλητής κολύμβησης Απόστολος Χρήστου, βρέθηκε με το σπαθί του 3ος στην Ευρώπη. Είχε δείξει τάσεις για μία θέση στο βάθρο των νικητών με τις εντυπωσιακές εμφανίσεις του στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης του Λονδίνου, αλλά επειδή ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος δεν ήμασταν και τόσο σίγουροι. Ο συμπαθέστατος κολυμβητής μας όμως που ειδικεύεται στα 100μ ύπτιο, πήρε την πρόκριση για τον τελικό και ευτυχώς τερμάτισε τρίτος φέρνοντας στην Ελλάδα ένα χάλκινο μετάλλιο.

dae45a9f681222a146ee19ec47f4c9ef

Γιώργος Βρακάς

Στην άλλη πλευρά του αθλητισμού, στην επιστήμη, και μάλιστα στην ιατρική διέπρεψε ένας ακόμα Έλληνας. Ο Δραμινός χειρουργός Γιώργος Βρακάς, που διαπρέπει τα τελευταία χρόνια στο εξωτερικό, κατέκτησε το Παγκόσμιο Βραβείο Μεταμοσχεύσεων. Ο κ. Βρακάς, πήρε την ειδικότητα του Γενικού Χειρουργού στην Ελλάδα, και από το 2011 βρίσκεται στη Μεγάλη Βρετανία, όπου εργάστηκε ως χειρουργός και μεταμοσχευτής σε διάφορα Νοσοκομεία του Λονδίνου. Τον Αύγουστο του 2013, του προτάθηκε η θέση του Διευθυντή στο Τμήμα Μεταμοσχεύσεων στο Νοσοκομείο Guy’s Hospital του Λονδίνου, αλλά δεν την αποδέχτηκε, καθώς προτίμησε την πρόταση που του έγινε από το Κέντρο Μεταμοσχεύσεων της Οξφόρδης. Στη συνέχεια, εξειδικεύθηκε στις μεταμοσχεύσεις οργάνων και ιδιαίτερα νεφρών, παγκρέατος και λεπτού εντέρου. Έτσι, πολύ σύντομα πήρε την θέση του Διευθυντή στο Τμήμα Μεταμοσχεύσεων της Οξφόρδης. Διακρίθηκε για το πλήθος των επιστημονικών εργασιών που συνέγραψε και δημοσίευσε, σε διεθνούς κύρους επιστημονικά περιοδικά προταθείς τον Φεβρουάριο του 2014 για το βραβείο Mental Award. Το 2015, ανακηρύχθηκε από ψηφοφορία των φοιτητών της Ιατρικής ως ο καλύτερος εκπαιδευτής, και τον Απρίλιο του 2016, ενημερώθηκε από την αρμόδια Επιτροπή απονομής βραβείων, για την διάκρισή του με το παγκόσμιο βραβείο μεταμοσχεύσεων.

Τον Ιανουάριο του 2015, έγινε διευθυντής στο Τμήμα Μεταμοσχεύσεων της Οξφόρδης.

 

2 COMMENTS

  1. Μήπως αν αρχίσεις να σηκώνεις πολλές πέτρες θα
    αρχίσεις να βρίσκεις πολλούς και διάφορους
    άλλους εκτός από Έλληνες;Έχουμε πράγματι
    τόσο υψηλή αναλογία επιτυχημένων και
    διακεκριμένων ατόμων;

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.