Ένας “Άσωτος καιρός” σε μια πανέμορφη βραδιά

0
335

Ήταν Δευτέρα βραδάκι, οι δόμοι γύρω από το Μοναστηράκι και την Πλάκα ήταν γεμάτοι κόσμο. Άλλοι κάθονταν για καφέ, άλλοι για φαγητό κι’ άλλοι- οι περισσότεροι- έκαναν τις βόλτες τους. Χάρηκα πολύ που υπήρχε τόση ζωντάνια και κινητικότητα στην περιοχή.

Ήμασταν καλεσμένοι στην live παρουσίαση του νέου άλμπουμ του Νίκου Ξυδάκη “Άσωτος καιρός” με ερμηνεύτρια την Βερόνικα Δαβάκη – και με το GPS στο χέρι ψάχναμε την οδό Θόλου.

Ένας “Άσωτος καιρός” σε μια πανέμορφη βραδιά, CD, ASOTOS KAIROS, NIKOS KSIDAKIS, VERONIKA DAVAKI, OGDOO MUSIC GROUP, MUSIC, nikosonline.gr

Θόλου 5, εκεί σ’ ένα πανέμορφα συντηρημένο κτήριο που κάποτε ήταν το πρώτο πανεπιστήμιο της Αθήνας και τώρα στεγάζει το Ιστορικό Μουσείο, θα γινόταν η εκδήλωση. Η Θόλου είναι ψηλά, έχει ανηφόρα και σκαλιά μέχρι να φτάσεις, αλλά η όλη διαδρομή υπέροχη, με νέα παιδιά αραχτά να κουβεντιάζουν ή να ρεμβάζουν κάποια αρχαία, μουσικοί του δόμου να παίζουν τραγούδια και τουρίστες μαγεμένοι από την όλη ατμόσφαιρα.

Φτάσαμε στον χώρο και μας οδήγησαν έξω στην αυλή, όπου θα γινόταν η εκδήλωση. Μπαίνοντας συνάντησα τον Δημήτρη Παπαδημητρίου (που εδώ και 5 χρόνια είναι παντρεμένος με την Βερόνικα Δαβάκη), αγκαλιές, φιλιά – γνωστοί από παλιά – τον ρώτησα για το πως πέρασε το καλοκαίρι του.

  • Υπέροχα, έπαιζα συνέχεια με τον γιο μου”, ήταν η απάντηση.

Οι μουσικοί με τον Νίκο Ξυδάκη έκαναν μια τελευταία μικρή πρόβα και ο κόσμος άρχισε να φτάνει. Φίλοι, γνωστοί, άνθρωποι της δουλειάς, οι στιχουργοί του δίσκου, ο Ξενοφώντας Ραράκος του Μελωδία, η αδελφή του Μάνου Ελευθερίου, η Λίλη, ο Ανδρέας Ροδίτης, σύσσωμο το Όγδοο, το οποίο κυκλοφορεί το δίσκο… χαμόγελα και κουβεντούλα.

Παρατηρούσα τον Νίκο Ξυδάκη, αεικίνητο με μια έκδηλη αγωνία, λες και θα περνούσε από εξετάσεις. Ποιος ο Νίκος Ξυδάκης! Ένας από τους γίγαντες του Ελληνικού τραγουδιού, ένας από τους μεγάλους “ιερείς” της σύγχρονης μουσικής μας. Και μόνο η είδηση ότι ο Ξυδάκης κυκλοφορεί νέο δίσκο, αποτελεί ένα τεράστιο πολιτιστικό γεγονός. Γι’ αυτό τον λόγο δεν υπήρχε ούτε ένα τηλεοπτικό κανάλι για να καλύψει την εκδήλωση. Η τηλεόραση φοβάται τον πολιτισμό όπως ο διάβολος το λιβάνι.

Ένας “Άσωτος καιρός” σε μια πανέμορφη βραδιά, CD, ASOTOS KAIROS, NIKOS KSIDAKIS, VERONIKA DAVAKI, OGDOO MUSIC GROUP, MUSIC, nikosonline.gr

Η βραδιά ξεκίνησε με ένα πρόλογο του Ξενοφώντα Ραράκου, ο οποίος αναφέρθηκε τόσο στους δημιουργούς όσο και στα τραγούδια του δίσκου. Όλα σε μουσική Νίκου Ξυδάκη και στίχους του Τέλλου Άγρα, της Μαρίτας Αλημίση, του Μάνου Ελευθερίου, του Εμμανουήλ Ζάχου, του Διονύση Καψάλη και του Κώστα Φασουλά.

Ένας “Άσωτος καιρός” σε μια πανέμορφη βραδιά, CD, ASOTOS KAIROS, NIKOS KSIDAKIS, VERONIKA DAVAKI, OGDOO MUSIC GROUP, MUSIC, nikosonline.gr

Ακούσαμε και τα 8 τραγούδια του δίσκου και ειλικρινά ήταν όλα υπέροχα και εξαιρετικά παρουσιασμένα. Όταν ανέβηκε και ο ίδιος ο Ξυδάκης να πουν το ντουέτο τους, τρελαθήκαμε στο χειροκρότημα. Τόσο που αναγκάστηκαν να το ξαναπούν ως encore.

Πάρτε μια γεύση της βραδιάς στις φωτογραφίες του Γιώργου Σπανού που ακολουθούν.

Ένας “Άσωτος καιρός” σε μια πανέμορφη βραδιά, CD, ASOTOS KAIROS, NIKOS KSIDAKIS, VERONIKA DAVAKI, OGDOO MUSIC GROUP, MUSIC, nikosonline.gr Ένας “Άσωτος καιρός” σε μια πανέμορφη βραδιά, CD, ASOTOS KAIROS, NIKOS KSIDAKIS, VERONIKA DAVAKI, OGDOO MUSIC GROUP, MUSIC, nikosonline.gr Ένας “Άσωτος καιρός” σε μια πανέμορφη βραδιά, CD, ASOTOS KAIROS, NIKOS KSIDAKIS, VERONIKA DAVAKI, OGDOO MUSIC GROUP, MUSIC, nikosonline.gr Ένας “Άσωτος καιρός” σε μια πανέμορφη βραδιά, CD, ASOTOS KAIROS, NIKOS KSIDAKIS, VERONIKA DAVAKI, OGDOO MUSIC GROUP, MUSIC, nikosonline.gr

Με τον Δημήτρη Παπαδημητρίου

Ένας “Άσωτος καιρός” σε μια πανέμορφη βραδιά, CD, ASOTOS KAIROS, NIKOS KSIDAKIS, VERONIKA DAVAKI, OGDOO MUSIC GROUP, MUSIC, nikosonline.gr

Με την Λίλη Ελευθερίου

Ένας “Άσωτος καιρός” σε μια πανέμορφη βραδιά, CD, ASOTOS KAIROS, NIKOS KSIDAKIS, VERONIKA DAVAKI, OGDOO MUSIC GROUP, MUSIC, nikosonline.gr Ένας “Άσωτος καιρός” σε μια πανέμορφη βραδιά, CD, ASOTOS KAIROS, NIKOS KSIDAKIS, VERONIKA DAVAKI, OGDOO MUSIC GROUP, MUSIC, nikosonline.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.