Ένας έφηβος συγγραφέας από την Κύπρο

2
1072

10255823_776041885760699_4116405885663077669_n

Ο Πέτρος Παπαδόπουλος είναι ένας 16χρονος έφηβος συγγραφέας, ο οποίος φοιτά στην Β’ Λυκείου. Άριστος σε επίδοση μαθητής και λάτρης της ελληνικής γλώσσας και κουλτούρας, μόλις κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο. Συγχαρητήρια.

Αν και νεαρός σε ηλικία λατρεύει να συμμετέχει στα κοινά, να ενημερώνεται και να συζητά με τους συμμαθητές του, και με μεγαλύτερους ανθρώπους για τα όσα διαδραματίζονται στον κόσμο μας. Είναι πατριώτης, αλλά συνάμα και διεθνιστής. Η αγάπη του για τον τόπο μας, τον οδήγησε να συγγράψει το μυθιστόρημα «Ματωμένα Όνειρα», το οποίο το αφιερώνει σε όσους υπερασπίστηκαν την πατρίδα, τα ιδανικά και την ειρήνη.

Στο σημείωμα του βιβλίου διαβάζουμε: Πόλεμος-Μίσος- Διχόνοια. Μακάρι μια ημέρα όλες αυτές οι λέξεις να αλλάξουν. Ο πόλεμος να γίνει ειρήνη, το μίσος αγάπη, η διχόνοια ομόνοια. Μακάρι μια ημέρα αντί για σφαίρες και βόμβες να γεμίσει ο ουρανός με ευτυχία. Αντί λύπη να υπάρχει γέλιο. Αντί να χάνονται ζωές, ν’ ανοίγουν για όλους νέοι δρόμοι.

  • «Το βιβλίο μου ξεκινάει με την τούρκικη εισβολή στην Κύπρο το 1974 και παρακολουθούμε μια οικογένεια που παίρνει τον δρόμο της προσφυγιάς. Μεταναστεύουν στο εξωτερικό και περνούν χίλια δυο βάσανα μέχρι να επαναπατριστούν».

Πρέπει να σας πω ότι στο βιβλίο ο νεαρός συγγραφέας θίγει και μερικά κοινωνικά προβλήματα όπως είναι η πορνεία, ο ρατσισμός, η φτώχια, τα ναρκωτικά, ο αλκοολισμός, ο φανατισμός κ.α.

Μακάρι τα όνειρα που μάτωσαν ν’ ανθίσουν

Το αίμα που στάζει από την πληγή του κακού να παγώσει

Ο πάγος να λιώσει

Και τις ψυχές μας να λυτρώσει

Ο μικρός μας φίλος μου έστειλε το βιβλίο του και μου έγραψε: «Στον κύριο Νίκο Μουρατίδη, με σεβασμό αλλά και θαυμασμό. Ελπίζω τα όνειρά σας να μην ματώσουν ποτέ και μέσα από την ατέλειωτη αναζήτηση στο λαβύρινθο του νου και της ψυχής να βρείτε το νήμα που θα σας σας οδηγήσει στον δικό σας λόφο των αστεριών»

VRAXO-front only

 

 

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.