Ένας Αμερικάνος ελεύθερος σκοπευτής

0
828

2014-american-sniper-movie-poster-wallpaper

Πολύ κακό για το τίποτα. Μια αμερικανιά άνευ προηγουμένου που σε κάνει να συμπάσχεις και να συμπαθείς τους Αμερικάνους που πήγαν και σκότωναν ανθρώπους στο Ιράκ. Ακόμα μια μέτρια ταινία του μέτριου Clint Eastwood.

To American Sniper είναι ένα βιογραφικό δράμα, σκηνοθετημένο από τον Clint Eastwood (84 χρόνων) σε σενάριο Jason Hall βασισμένο στην αυτοβιογραφία του Chris Kyle, «American Sniper: The Autobiography of the Most Lethal Sniper in U.S. Military History».

Ο τύπος είχε σκοτώσει 255 ανθρώπους, από τους οποίους τους 160 επιβεβαιώνει και το υπουργείο εθνικής αμύνης των ΗΠΑ. Ήταν ο πιο πετυχημένος ελεύθερος σκοπευτής στην στρατιωτική ιστορία της Αμερικής. Ήρωας. Θρύλος. Διασημότητα. Μέχρι και δικό του προσωπικό δορυφορικό τηλέφωνο του είχαν για να μιλάει με την γυναίκα του. Τέσσερεις φορές πήγε κι’ ήρθε στο Ιράκ και όταν πια γύρισε με το καλό πίσω ήταν άλλος άνθρωπος. Στους ψυχιάτρους έλεγε ότι είναι στοιχειωμένος από όσους δεν μπόρεσε να σώσει. Άρχισε σιγά- σιγά να βλέπει κι’ άλλους βετεράνους του πολέμου, να κάνει παρέες και να συνέρχεται.

Χρόνια μετά, στις 2 Φεβρουαρίου του 2013, εντελώς θεραπευμένος ετοιμάστηκε να πάει για κυνήγι με έναν άλλο βετεράνο, αποχαιρέτησε την οικογένεια του και δεν γύρισε ποτέ. Στους τίτλους τέλους, στην οθόνη γράφει: Ο Kyle δολοφονήθηκε εκείνη την μέρα από έναν βετεράνο που είχε βοηθήσει να σωθεί».

Ο γνωστός σκηνοθέτης και παραγωγός αιχμηρών ντοκιμαντέρ Michael Moore, είδε την ταινία και έγραψε στο twitter: «Οι ελεύθεροι σκοπευτές δεν είναι ήρωες, είναι δειλοί, σκοτώνουν πισώπλατα».

american-sniper

546360b31225a2f9404eaec7_american-sniper

american-sniper_612x380

Δείτε το trailer της ταινίας

————————

Ακολουθήστε το nikosonline.gr

Twitter: https://twitter.com/NikosOnLineGr

Pinterest: http://www.pinterest.com/NikosOnLine/

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.