Ένας δήμαρχος παράδειγμα

0
958

Untitled-1442

«Φάρος της ελπίδας για την Ελλάδα»

Σαν ένα ενδιαφέρον, επιτυχημένο και παράλληλα αντισυμβατικό πρόσωπο που αποφάσισε να ασχοληθεί με την πολιτική ύστερα από την επιτυχημένη επιχειρηματική του καριέρα ως οινοποιός, παρουσιάζει η εφημερίδα Guardian τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, τον οποίο μάλιστα αποκαλεί «Φάρο της ελπίδας για την Ελλάδα».

———————-

Ο Guardian εκτός από τις επιτυχίες του δημάρχου σε σχέση με την πόλη της Θεσσαλονίκης, εκθειάζει τη στάση του σε μια σειρά από κοινωνικά και πολιτικά θέματα. Διαλέγοντας τη φωτογραφία από τις πρόσφατες δημοτικές εκλογές όπου ο κ. Μπουτάρης είχε εμφανιστεί φορώντας το Άστρο του Δαβίδ όταν επανεξελέγη, η εφημερίδα αναφέρεται στην απαλλαγμένη από παλαιά στερεότυπα και μνησικακίες πολιτική που ασκεί. Εξηγεί πως ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κατάφερε να αυξήσει τον τουρισμό από την Τουρκία πείθοντας την τουρκική αεροπορική εταιρεία να ενώσει με απευθείας δρομολόγια την Κωνσταντινούπολη με τη Θεσσαλονίκη την πόλη όπου έζησε και έδρασε ο Κεμάλ Ατατούρκ. Η εφημερίδα αναφέρει ότι όσοι πρότειναν τον Μπουτάρη για το βραβείο ανέφεραν για αυτόν ότι είναι ανοιχτόμυαλος, μοντέρνος και αυθεντικός. Από την άλλη, επισημαίνει ότι ο 72χρονος δήμαρχος δεν είναι βέβαια δημοφιλής σε όλους, καθώς έχει χρειαστεί πολλές φορές να συγκρουστεί προκειμένου να φέρει μια τάξη τόσο στην διοίκηση όσο και στα οικονομικά του δήμου.

Ο Guardian έκανε το αφιέρωμα στον κ. Μπουτάρη με αφορμή τη συμμετοχή του στην τελική λίστα για τον καλύτερο δήμαρχο του κόσμου. Μια λίστα στην οποία συμμετέχουν συνολικά 26 δήμαρχοι από όλο τον κόσμο, οκτώ από την Ευρώπη και 17 από τον υπόλοιπο κόσμο. Πρόκειται για ένα διαγωνισμό που θεσμοθέτησε το 2004 το City Mayor Foundation επιλέγοντας με συγκεκριμένα κριτήρια τους καλύτερους δημάρχους αλλά και με τη βοήθεια ψηφοφορίας κοινού τον νικητή κάθε δύο χρόνια. Ο φετινός νικητής θα ανακοινωθεί στις 3 Φεβρουαρίου.

Δεν με νοιάζει ποιος θα βγει πρώτος καλύτερος δήμαρχος του κόσμου, αλλά πρέπει να σας πω ότι ο κ. Μπουτάρης μ’ αρέσει πάρα πολύ και τον θέλω για Πρόεδρο Δημοκρατίας, κι’ ας ισχυρίζεται ο ίδιος ότι λόγο tattoo και σκουλαρικιού δεν κάνει για πρόεδρος.

mpoutaris_620x394_scaled_cropp-thumb-large

mpoutaris

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.