Ένας Θεός στην Αθήνα

Ιδιοφυής φωτογράφος που αναδείχθηκε σε μεγάλο καλλιτέχνη. Ο Richard Avedon φημίζεται για τις σπουδαίες φωτογραφίες μόδας που έκανε και άλλαξε όλη την αισθητική στις σελίδες των γυναικείων περιοδικών, αλλά και τα υπέροχα πορτραίτα του, είτε αγνώστων είτε διασήμων προσώπων.

0
541

Ο RICHARD AVEDON στην Γκαλερί Gagosian

Ιδιοφυής φωτογράφος που αναδείχθηκε σε μεγάλο καλλιτέχνη. Ο Richard Avedon φημίζεται για τις σπουδαίες φωτογραφίες μόδας που έκανε και άλλαξε όλη την αισθητική στις σελίδες των γυναικείων περιοδικών, αλλά και τα υπέροχα πορτραίτα του, είτε αγνώστων είτε διάσημων προσώπων.

Richard Avedon

Έτσι λοιπόν, βρίσκεται στους σημαντικότερους καλλιτέχνες και φωτογράφους του 20ού αιώνα. Το έργο του Άβεντον για να καταλάβετε υπάρχει σε δεκάδες συλλογές μουσείων και ιδρυμάτων σε όλο τον κόσμο, μεταξύ άλλων στο ΜοΜΑ και στο Metropolitan Museum of Art. Δουλεύοντας για το «Harper’s Bazaar», τη «Vogue» και τον «New Yorker», άφησε πίσω του ένα πλούσιο έργο στο ρεπορτάζ, στο πορτρέτο και στη φωτογραφία μόδας

Ο Richard Avedon γεννήθηκε 15 Μάη του 1923 και πέθανε την 1η Οκτωβρίου του 2004 σε νοσοκομείο του Τέξας από εγκεφαλική αιμορραγία. Με την είδηση του θανάτου του, οι New York Times έγραψαν:

«Με τις φωτογραφίες μόδας και τα πορτρέτα του βοήθησε να καθορίσει την εικόνα της Αμερικής του στυλ, την ομορφιά και τον πολιτισμό για το τελευταίο μισό του αιώνα».

Richard Avedon

Η έκθεση που φιλοξενήθηκε στην γκαλερί Gagosian περιελάμβανε μια επιλογή από δεκατέσσερις εικόνες από τις ενότητες «Artists» και «Women in motion» και ήταν συνέχεια της αναδρομικής έκθεσης με τίτλο «Avedon: women».

Richard Avedon

Έτσι φωτογράφησε την Barbra Streisand

Richard Avedon

Έχοντας ως μοντέλο την Audrey Hepburn άφησε την φαντασία του ελεύθερη

Richard Avedon

Ήταν ο πρώτος που έδωσε κίνηση στις φωτογραφίες μόδας

———————————–

Στην ενότητα ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ θα βρείτε πολλά άρθρα για ζωγράφους και ζωγραφική

https://www.nikosonline.gr/category/%CE%B5%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC/

Avedon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.