Ένας θρησκευόμενος ηγέτης

0
162

Russian Prime Minister Vladimir Putin, right, examines an Orthodox relic, the Belt of the Virgin Mary from the Vatopedi Monastery on the Mount Athos, at Pulkovo airport in St. Petersburg, Russia, Thursday, Oct. 20, 2011. Putin was in St. Petersburg on business when the relic was brought to St. Petersburg, the first of several Russian cities where it will be taken for believers to worship. (AP Photo/RIA Novosti, Alexei Nikolsky, Pool)

Μπορεί κατά καιρούς να τον έχουν χαρακτηρίσει «κάθαρμα», «δολοφόνο», καταπατητή των ανθρωπινών δικαιωμάτων, καταχραστή εξουσίας και με ένα σωρό άλλα κοσμητικά επίθετα… εκείνος όμως δηλώνει θρήσκος και άνθρωπος του Θεού!

Ο Βλαδίμηρος Πούτιν, ο δικός μας άνθρωπος, μην έχοντας καμία εμπιστοσύνη στην Ελληνική ασφάλεια και στις Ελληνικής θωρακισμένες λιμουζίνες, ήρθε με ένα στρατό από άντρες της προσωπικής του ασφάλειας, και με την Θωρακισμένη λιμουζίνα του, που ταξίδεψε αεροπορικώς από την Μόσχα. Πέρασε μια βόλτα από την Αθήνα-όπου έγινε κυκλοφοριακό χάος με το κλείσιμο των δρόμων, και μετά αφού μετέτρεψαν το Άγιο Όρος σε φρούριο, πήγε και εκεί.

Συμπληρώθηκαν 1.000 χρόνια από την ίδρυση του Ρωσικού μοναστηριού στην Αθωνική πολιτεία, και ο θρήσκος ηγέτης αντιμετώπισε το γεγονός με εκδηλώσεις αυτοκρατορικής αίγλης σαν να βρισκόμαστε στην πάλαι ποτέ τσαρική Ρωσία. Ο Πούτιν άνοιξε τα θησαυροφυλάκια της Ρωσίας και μοιράζει υποτιμημένα ρούβλια. Συνεργάτης του υποσχέθηκε το ποσό ενός εκατομμυρίου ευρώ σε κάθε μοναστήρι. Και οι άγιοι άνθρωποι, ο πατριάρχης, οι παπάδες, οι μοναχοί δεν άνοιξαν το στόμα τους. Δεν είπαν «κιχ». Κανείς δεν ξεστόμισε λέξη, και κανείς δεν τον έφτυσε στην μούρη.

Το Πατριαρχείο Μόσχας, παρά τις επιφυλάξεις για τον Πούτιν μπήκε στο παιχνίδι, όπως και το Κρεμλίνο, και προσδίδουν θρησκευτικό και πολιτιστικό χαρακτήρα στην παρουσία του στο Άγιον Όρος ενισχύοντας τις υποψίες για… άλλες βλέψεις. Δεν ξεχνάμε ότι η ρωσική διπλωματία είχε δώσει μάχη στο παρελθόν για να μην κατακυρωθεί στο ελληνικό κράτος το Άγιο Όρος, αλλά να παραμείνει ανεξάρτητο και ουδέτερο.

Η Μόσχα επιχειρεί μία ιδιότυπη αυτονόμηση του Αγίου Όρους και αλλοίωση του χαρακτήρα του μέσα από αθρόα προσέλευση αλλοδαπών μοναχών.” Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Παρ’ όλο λοιπόν που όλοι τον βλέπουν με «μισό» μάτι, κανείς δεν είπε λέξη, κανείς δεν έδειξε την παραμικρή δυσαρέσκεια. Όλοι στάθηκαν προσοχή σαν κλαρινογαμπροί, λες και ο Πούτιν θα τους λύσει όλα τους τα προβλήματα. Εγώ προσωπικά περίμενα από τον Οικουμενικό Πατριάρχη ή να πει κάτι…….

ImageGen

PUTIN-AGIO-OROS01-KYRILLOS02

putinOros2

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.