Ένας άνθρωπος με πολύ χιούμορ….

Ζήτησα από τον φίλο μου, Αντώνη Κυριακούλη να μου δώσει κάποιο από τα περίφημα σκίτσα του, με τις απολαυστικές κυρίες του καλού κόσμου, και μου έστειλε μερικά…. Απολαύστε τα.

0
617
Αντώνης Κυριακούλης

Ζήτησα από τον φίλο μου, Αντώνη Κυριακούλη να μου δώσει κάποιο από τα περίφημα σκίτσα του, με τις απολαυστικές κυρίες του καλού κόσμου, αποκλειστικά για το nikosonline.gr και μου έστειλε μερικά…. Απολαύστε τα.

Αντώνης Κυριακούλης

Αντώνης Κυριακούλης

Είναι μοναδικές οι φιγούρες του, οι κυρίες με τις μεγάλες μύτες και τα εξωφρενικά καπέλα είναι σήμα κατατεθέν του. Καρικατούρες της αθηναϊκής ζωής που καταγράφει στη μνήμη του και μετά τις μεταφέρει στο χαρτί και τον καμβά: μικροαστές, μεγαλοαστές, εξωφρενικές, εξωπραγματικές, παρδαλές, μαυροντυμένες, μανάδες, θειάδες, λαϊκές βυζαρούδες, βίζιτες, γυναίκες που κυριαρχούν και στη δική μας μνήμη ή ακόμα και στις φαντασιώσεις μας. «Dior ζεις, εσύ μας οδηγείς», γράφει το σκιτσάκι που μου χάρισε. Με αυτές τις γυναίκες έγινε γνωστός ο ζωγράφος Αντώνης Κυριακούλης αλλά και με τα περισσότερα από πενήντα θεατρικά έργα που έχει επιμεληθεί σκηνογραφικά και ενδυματολογικά, ιστορικές παραστάσεις του Ανοιχτού Θεάτρου αλλά και πολλών άλλων θιάσων.

Αντώνης Κυριακούλης

Ο Αντώνης Κυριακούλης γεννήθηκε στην Αθήνα και παρακολούθησε μαθήματα γραφικών τεχνών στη Σχολή Δοξιάδη, δίπλα στον χαράκτη Α. Τάσσο. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο London College of Printing στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, προσανατολίζεται επαγγελματικά στη ζωγραφική. Το 1971 πραγματοποιεί την πρώτη του ατομική έκθεση, στη Fondazione Europa στο Μιλάνο ενώ από το 1972 θα ασχοληθεί συστηματικά με τη σκηνογραφία και την ενδυματολογία. Έχει κάνει σκηνικά και κοστούμια για έργα από το κλασικό ρεπερτόριο, το κρητικό και το αναγεννησιακό θέατρο, καθώς και πολλές επιθεωρήσεις. Συνεργάστηκε με όλες τις κρατικές σκηνές και την Εθνική Λυρική Σκηνή, της οποίας διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κατά την περίοδο 1983-85, καθώς και με θιάσους του ελεύθερου θεάτρου. Έχει κάνει 38 εκθέσεις και έχει κυκλοφορήσει σειρές από χρηστικά αντικείμενα τέχνης και το 2000 φιλοτέχνησε μία μνημειακή τοιχογραφία 16 μέτρων για το εστιατόριο-καφέ του ανακαινισμένου Μουσείου Μπενάκη.

1K_M

Από την μεγάλη και υπέροχη έκθεση του Αντώνη Κυριακούλη στο Μουσείο Μπενάκη. Από τις πιο καλοστημένες εκθέσεις που έχω δει

Φωτογραφία: Νίκος Μουρατίδης

Αντώνης Κυριακούλης

Κυκλοφορώ παντού, βλέπω ανθρώπους, σατιρίζω και κυρίως αυτές τις κυρίες. Τώρα το πράγμα έχει ξεφύγει, γύρω μου γίνεται της κακομοίρας. Έχει αγριέψει πολύ και σκέφτομαι να κάνω κάτι τέρατα” Αντώνης Κυριακούλης

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Φωτογραφία: Νίκος Μουρατίδης

——————————

Στην ενότητα ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ θα βρείτε πολλά άρθρα για ζωγράφους και ζωγραφική

https://www.nikosonline.gr/category/%CE%B5%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.