Ένας πολύ ιδιαίτερος τραπεζίτης

0
73

teepee-dont-build-themselves

Σε ηλικία 27 ετών παράτησε τη καλοπληρωμένη δουλειά του τραπεζίτη στο Λονδίνο και αγόρασε ένα εισιτήριο χωρίς επιστροφή για το Μπανγκόκ. Από τότε ζει σε μια καλύβα από μπαμπού και δηλώνει πιο ευτυχισμένος από ποτέ.

Ο Jon Watkinson ήταν ένας πετυχημένος τραπεζίτης που κέρδιζε 75.000 λίρες το χρόνο. Εχοντας μπουχτίσει από τον δυτικό τρόπο ζωής αποφάσισε να τα παρατήσει όλα και να ταξιδέψει Νοτιοανατολική Ασία. Επισκέφτηκε νησί του Don Det στο Δυτικό Λάος και αποφάσισε να εγκατασταθεί εκεί.

Έκτισε τη δική του καλύβα από μπαμπού, απαρνήθηκε την τεχνολογία και ξανακέρδισε την εμπιστοσύνη στους ανθρώπους χάρη στους ντόπιους που γνώρισε. Το μόνο που του λείπει από το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η οικογένεια του και οι φίλοι. «Η οικογένειά μου στέκεται πολύ. Μού λείπει. Το να είμαι μακριά τους είναι η θυσία που έκανα για να έχω τον τρόπο ζωής που με κάνει ευτυχισμένο» δήλωσε στην Daily Mail.«Η στιγμή που πήρα την απόφαση ήταν όταν κοίταξα και είδα τους συναδέλφους μου κολλημένους στις οθόνες των υπολογιστών τους. Σκέφτηκα ότι δεν παράγουμε τίποτα παρά μόνο στέλνουμε e-mails» είπε και συμπλήρωσε: «Σκέφτηκα ότι δεν έχω κατασκευάσει ποτέ τίποτα με τα χέρια μου και τότε συνειδητοποίησα ότι αυτό είναι ακριβώς αυτό που θέλω να κάνω στη ζωή μου».

Ο Jon Watkinson, τώρα στα 31 του, δηλώσει πιο ευτυχής από ποτέ, που ζει σε μια καλύβα, κάνει δουλειές με τα χέρια του και αναζητά την τροφή του. Όλα αυτά στην Νοτιοανατολική Ασία, στο νησί Don Det που βρίσκεται μέσα στον ποταμό Mekong River στο Νότιο Λάος.

ni-1_6

ni-2_4

Απλή ζωή: Ο κ.Watkinson, με τον φίλο του Ben Fogle, που τώρα ζουν σε καλύβα από bamboo

ni-5_3 Χειρονακτική εργασία: Η νέα του ζωή απαιτεί να κυνηγάει ή να φυτεύει για να έχει λαχανικά.

2AAB334500000578-3165600-Bath_time_Mr_Watkinson_now_takes_his_baths_in_the_muddy_Mekong_R-a-4_1437383957801

Και βέβαια η άλλη λύση για ένα νόστιμο δείπνο είναι το ψάρεμα στο ποτάμι.
ni-4_1

Ο τραπεζίτης που τα παράτησε όλα για μια καλύβα από μπαμπού σε νησί στην Νοτιοανατολική Ασία

the-last-resort

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here