Ένας φίλος είναι δώρο που κάνεις στον εαυτό σου…..

1
634

Nightcrawler_M

Το Nightcrawler είναι ένα Αμερικάνικο neonoir θρίλερ που σε καθηλώνει. Εξαιρετική ατμόσφαιρα, πλοκή, δράση και ερμηνείες. Η ιστορία του ήρωα ξεκίνησε από την αχαλίνωτη φιλοδοξία του για να πετύχει και από ένα κλεμμένο ποδήλατο.

Την ταινία έγραψε και σκηνοθέτησε ο Dan Gilroy και είναι η πρώτη του. Κι’ αν στο ξεκίνημα του έκανε τέτοια ταινιάρα τότε πρέπει να περιμένουμε πολλά απ’ αυτόν. Απόλυτος πρωταγωνιστής είναι ο Jake Gyllenhaal στο ρόλο Lou Bloom, ενός κλέφτη που ξαφνικά αρχίζει και κινηματογραφεί δυστυχήματα και εγκλήματα στο Los Angeles και τα πουλάει σε δελτία ειδήσεων της τηλεόρασης. Παίζουν επίσης η Rene Russo, ο Riz Ahmed, και ο Bill Paxton.

Η ταινία παίχτηκε για πρώτη φορά στο φετινό Toronto International Film Festival στις 31 Οκτωβρίου παίρνοντας πολύ καλές κριτικές. Και πραγματικά μέσα στην απλότητα της, σε καθηλώνει. Έχει μια γοητεία καθώς εξιστορεί την υπόθεση, μια ανεπανάληπτη νυχτερινή ατμόσφαιρα, δυνατούς διαλόγους και πολύ έξυπνα δουλεμένους χαρακτήρες.

Αυτός ο άντρας, παρ’ όλο που ξέρουμε ότι είναι κλέφτης και απατεώνας καταφέρνει να μας συνεπάρει και να μας αποπλανήσει. Είναι τόσο πεινασμένος να πετύχει και μιλάει τόσο πιστικά που καταφέρνει να σε κάνει να συμφωνήσεις μαζί του.

Μια από τις φράσεις που μου έμεινε από την ταινία είναι «Ένας φίλος είναι δώρο που κάνεις στον εαυτό σου…..»

75

K72A3451d.tif

????????????

????????????

K72A3451d.tif

Nightcrawler-2014-Movie-Poster-Wallpaper-620x350

Δείτε το trailer

—————————————————————————————-

Twitter: https://twitter.com/NikosOnLineGr

Pinterest: http://www.pinterest.com/NikosOnLine/

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.