Ένα αντί-τηλεοπτικό αριστούργημα

0
1061

True-Detective-Wikia_Season1-Poster_sm

Για άλλη μια φορά το HBO κατάφερε και έκανε μια εξαιρετική σειρά για την τηλεόραση, χρησιμοποιώντας οτιδήποτε είναι τηλεοπτικό. Είναι εντυπωσιακό πως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα στην αμερικάνικη τηλεόραση.

Υπάρχουν κάποιοι τηλεοπτικοί κανόνες, που πρέπει να τους ακολουθείς για να είσαι αρεστός στο κοινό, στους διαφημιστές και στα κανάλια. Όλους αυτούς τους κανόνες τους καταστρατηγεί το True Detective. Συνήθως μια τηλεοπτική σειρά είναι γρήγορη, πρόχειρη, φτηνή, τσαπατσούλικη, με σενάρια γραμμένα στο πόδι, με διαλόγους για κλάματα, με ερμηνείες που καλύτερα να μην τις κουβεντιάσουμε, φριχτά φωτισμένη και με άθλια παραγωγή.

Το True Detective είναι εντελώς το αντίθετο. Έχει αργούς ρυθμούς, πολλά flash back, καταπληκτικούς σοφιστικέ διαλόγους, πολύ καλά δουλεμένους χαρακτήρες, εξαιρετικά γυρίσματα σαν να βλέπεις μια ταινία, ηθοποιούς μοναδικούς- απ’ τους πρωταγωνιστές μέχρι και τον τελευταίο κομπάρσο. Βρίζουν, καπνίζουν συνέχεια, κάνουν ναρκωτικά… και γενικά ότι είναι τηλεοπτικά απαράδεκτο.

Είναι μια δραματική σειρά που πάει ένα βήμα μπρος την ιστορία με όλα αυτά τα φιλόδοξα σήριαλ των αμερικάνικων καναλιών. Ο πρώτος κύκλος του True Detective ήταν 8 επεισόδια και σάρωσε. Γραμμένο από τον καθηγητή και συγγραφέα Nic Pizzolatto και σκηνοθετημένο από τον Cary Fukunaga καταφέρνει να έχει την πολυτέλεια και να μοιάζει σαν μια μεγάλη ταινία. Επίσης κάθε επεισόδιο έχει αρχή μέση και τέλος, παρ’ όλο που το φινάλε το βλέπεις στο τέλους του 8ου επεισοδίου. Πρωταγωνιστές του πρώτου κύκλου ήταν ο βραβευμένος με Oscar Matthew McConaughey και ο Woody Harrelson.

tumblr_n276xqa04a1schi9eo1_1280

true-detective-murder-620x457

pink-in-the-mirror-2-98580517

truedetective1-1024x682

SEASON ONE Trailer:

————————–
75

S E A S O N    2

Η δεύτερη σεζόν του True Detective θα ξεκινήσει σύντομα, γραμμένη πάλι από τον Nic Pizzolatto – που υπόσχεται και πάλι μια σκοτεινή ιστορία- αλλά όλα τα άλλα θα είναι καινούργια. Θα πρωταγωνιστήσουν οι: Colin Farrell, Vince Vaughn, Rachel McAdams, Taylor Kitsch, Kelly Reilly και ο Afemo Omilami.

—————————————-

Ακολουθήστε το nikosonline.gr

Twitter: https://twitter.com/NikosOnLineGr

Pinterest: http://www.pinterest.com/NikosOnLine/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.