Ένα από τα μεγαλύτερα υπόγεια ποτάμια του κόσμου, βρίσκεται στην Ελλάδα

2
87

5

Η πατρίδα μας κρύβει τόσες ομορφιές που μακάρι να είχαμε τον χρόνο και την οικονομική άνεση να την γυρίζαμε ολόκληρη και να την απολαμβάναμε. Βλέπουμε φωτογραφίες από ξένα μέρη και εντυπωσιαζόμαστε, ενώ εμείς τα έχουμε δίπλα μας.

Το σπήλαιο πηγών Αγγίτη είναι ένα από τα μεγαλύτερα υπόγεια ποτάμια/ σπήλαια του κόσμου (με μήκος 21 χιλιόμετρα) και βρίσκεται κοντά στην Προσοτσάνη του νομού Δράμας. Η ιδιαιτερότητα αυτού του σπηλαίου έγκειται στο γεγονός ότι στο δάπεδό του κυλάει ο ποταμός Αγγίτης ενώ ο πλούσιος διάκοσμός του περιλαμβάνει τεράστιους εντυπωσιακούς σταλακτίτες. Το σπήλαιο είναι επισκέψιμο σε μήκος 500 μέτρων ενώ συνολικά εκτείνεται σε μήκος άνω των 21 χιλιομέτρων.

Ένα πολύ μικρό κομμάτι του σπηλαίου στην έξοδο του ποταμού ήταν γνωστό από την αρχαιότητα. Στην περιοχή έχουν βρεθεί πολλά αρχαιολογικά ευρήματα καθώς και ένας χαυλιόδοντας από μαμούθ, που φυλάσσονται στο αρχαιολογικό μουσείο Δράμας.

??????? ????? ?????? - ??????, AGGITIS RIVER CAVE, PROSOTSANI ? DRAMA

spilaio_aggiti_4

spilaio

Όταν πρωτοπήγα στην Δράμα και με ξενάγησαν στις γύρω εξοχές, έμεινα κατάπληκτος. Τέτοια φύση είχα καιρό να δω. Ο νομός Δράμας έχει πολλά νερά. Και ένας τόπος με νερό- καθαρό και γάργαρο που βγαίνει απ’ τα σωθηκά του- είναι ευλογημένος.

Φωτογραφίες:Νίκος Μουρατίδης

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

——————————-

Ένα blog για την ζωή, τον άνθρωπο και τις τέχνες. Ακολουθήστε το nikosonline.gr

Twitter: https://twitter.com/NikosOnLineGr

Instagram: https://instagram.com/nikosonline/

Pinterest: http://www.pinterest.com/NikosOnLine/

2 COMMENTS

  1. Καλημέρα! Υπέροχο το ποτάμι, οι σταλακτίτες, η φύση! Το σπουδαιότερο όμως είναι οι φωτό σας Κύριε Μουρατίδη γιατί αυτές μας δίνουν την άπειρη ομορφιάς της περιοχής. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ! ευχαριστουμε !

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here