Ένα βιβλίο με 296 σελίδες ζωής

Στα άμεσα σχέδια μου είναι να διαβάσω το βιβλίο του Γαβαλά με την αυτοβιογραφία του. Μέχρι τότε όμως, σκέφτηκα να κάνουμε μια κουβεντούλα για να μάθουμε κάποια λίγα παραπάνω πράγματα γι’ αυτόν τον ιδιαίτερα χαρισματικό άνθρωπο που η ζωή του είναι γεμάτη από ανατροπές.

0
725

Στα άμεσα σχέδια μου είναι να διαβάσω το βιβλίο του Λάκη Γαβαλά με την αυτοβιογραφία του. Μέχρι τότε όμως, σκέφτηκα να κάνουμε μια κουβεντούλα για να μάθουμε κάποια λίγα παραπάνω πράγματα γι’ αυτόν τον ιδιαίτερα χαρισματικό άνθρωπο που η ζωή του είναι γεμάτη από ανατροπές.

Αρχικά κάναμε μια τηλεφωνική επικοινωνία στην ραδιοφωνική μου εκπομπή. Ήταν το Σάββατο που κυκλοφόρησε το βιβλίο, οπότε μου ήρθε “κουτί” την ίδια μέρα να του μιλήσω τηλεφωνικά. Πάντα τον συμπαθούσα και τον θαύμαζα σαν άνθρωπο αυτοδημιούργητο και ανατρεπτικό, που δεν υπακούει σε κανόνες και “πρέπει”.

Ντριν….

Λάκη μου που σε πετυχαίνω; Μόλις βγήκα από το τηλεοπτικό πλατό της εκπομπής της Μπέττυς Μαγγίρα Νίκο μου…

Όπως καταλαβαίνεις σε πήρα, να μιλήσουμε για το “Λάκης Γαβαλάς loaded– το βιβλίο σου, αλλά και να μάθω τα νέα σου. Πως περνάς; Πολύ κούραση, αλλά δεν παραπονιέμαι γιατί είμαι άνθρωπος που δεν μπορώ να κάθομαι… Μόλις γύρισα από Θεσσαλονίκη και γενικά τρέχω από την μια πόλη στην άλλη, από το ένα τηλεοπτικό κανάλι στο άλλο για το promotion του βιβλίου μου.

Διαβάζω τις αναρτήσεις σου στο Facebook και πρέπει να σου πως πέρα από ανελέητο χιούμορ διακρίνω μια βαθιά σκέψη και ωριμότητα… Στις αναρτήσεις μου βγαίνει μια ωριμότητα γιατί μην ξεχνάμε ότι είμαι πλέον 70 χρονών…κι’ από ωριμότητα άλλο τίποτα. Κοιτάω μόνο μην απ’ την πολύ ωρίμανση μπαγιατέψω και με πετάξω στα σκουπίδια (γέλια)

Ήσουν πάντα έτσι ή έγινες με την πάροδο των χρόνων, πάντα τα “φιλοσοφούσες” τα πράγματα; Πάντοτε είχα το χιούμορ, πάντα ήθελα να βλέπω τα πράγματα με την πραγματική τους διάσταση και φιλοσοφούσα τη ζωή, όχι τα πράγματα.

Ένα βιβλίο με 296 σελίδες ζωής, Λάκης Γαβαλάς, Lakis Gavalas, "Loaded", book, TV, τηλεόραση, αυτοβιογραφία, nikosonline.gr

Όλα για το βιβλίο

Πότε σκέφτηκες να γράψεις τα απομνημονεύματα σου – σε ποια χρονική στιγμή; Το σκέφτηκα όταν ήμουνα 50 χρονών, το άφησα, πήγα 60 το ξανασκέφτηκα και τώρα στα 70 είπα ας προλάβω να τα γράψω τελικά…

Πόσο καιρό σου πήρε να συγκεντρώσεις όλες τις μνήμες του παρελθόντος; Μου πήρε οχτώ μήνες για να το φτιάξω μαζί με την Μαρία Βόλλη η οποία σκάλισε και βρήκε πολλές συνεντεύξεις, πολλά στοιχεία για μένα, για να έχουμε το τελικό αποτέλεσμα.

Σε πόσες σελίδες χώρεσε η ζωή σου; Το βιβλίο είναι 296 σελίδες και γράφει μέσα, από την παιδική μου ηλικία μέχρι και σήμερα.

Δεν το έχω πάρει ακόμα, έχεις βάλει και φωτογραφίες; Είναι δηλαδή σαν αυτοβιογραφία – λεύκωμα; Είναι μια αυτοβιογραφία και όχι λεύκωμα. Έχει μόνο έξι σελίδες φωτογραφίες.

Ο πρώτος άνθρωπος που το διάβασε πέρα από σένα και τον εκδοτικό σου οίκο, ποιος ήταν; Ο πρώτος άνθρωπος που το διάβασε ήταν ένας διανοούμενος κύριος, φίλος των κοριτσιών που έχουν τις εκδόσεις Άγκυρα και μου είπαν ότι ξενύχτησε για να το τελειώσει και ότι δεν περίμενε ότι θα έχει ένα τόσο υπέροχο περιεχόμενο.

Φαντάζομαι όταν άρχισες να συγκεντρώνεις τις αναμνήσεις σου πέρασες απ’ όλα τα στάδια. Από νοσταλγία και χαμόγελο μέχρι πιο δύσκολες καταστάσεις – τραυματικές. Πως ήταν όλο αυτό το “ταξίδι”; Με το βιβλίο μου ήρθαν μνήμες και χαρούμενων πραγμάτων και δυσκολιών αλλά και πάρα πολλά delete. Γιατί πρέπει να ξέρεις πως εγώ τη ζωή μου την ζω με τα delete. Σβήνω και τα καλά και τα κακά, γιατί ξέρω ότι πάντα θα έρθει ένα χειρότερο όπως και ένα πολύ καλύτερο.

Ένα βιβλίο με 296 σελίδες ζωής, Λάκης Γαβαλάς, Lakis Gavalas, "Loaded", book, TV, τηλεόραση, αυτοβιογραφία, nikosonline.gr

Ρούχα, καπέλα & αξεσουάρ

Ήσουν πάντα εκκεντρικός και “αιχμηρός” στην εμφάνιση και στην συμπεριφορά σου, πιστεύω όμως ότι απ’ όταν ξεκίνησες να κάνεις τηλεόραση το απογείωσες το θέμα… Δεν θα έλεγα ότι είμαι αιχμηρός αλλά μία μηχανή που φτιάχνει κιμά χα χα… Μιλάω και φέρομαι όπως αισθάνομαι και θεωρώ ότι είμαι πάντοτε πάρα πολύ ευγενικός, συγκροτημένος και πειθαρχημένος.

Λέγοντας σε διάφορους φίλους και φίλες ότι θα σου κάνω συνέντευξη, άκουσα πολλά. Μία μου είπε: “Από τις συνεντεύξεις του, τον έχω λατρέψει”. Τι λες στις συνεντεύξεις σου; Ευχαριστώ τους φίλους σου και τις φίλες σου. Εγώ θεωρώ ότι το χιούμορ διέπει την ζωή μου. Αν δεν είχα κι’ αυτό, αυτή τη στιγμή θα είχα αφήσει τα κόκκαλα μου σε κάποιο κοιμητήριο, αφού τότε η αποτέφρωση ακόμη δεν ήταν δεκτή στην Ελλάδα.

Μια άλλη μου είπε να σε ρωτήσω όλα αυτά τα ρούχα, τα καπέλα και τα αξεσουάρ είναι δικά σου, ή τα δανείζεσαι και μετά τα επιστρέφεις; Τα ρούχα, τα καπέλα και τα αξεσουάρ φυλάσσονται άλλες φορές στοιβαγμένα στην ντουλάπα κι άλλες φορές μεγαλοπρεπώς επάνω μου. Τα αγαπώ όλα και θεωρώ ότι κι αυτά με αγαπούν, γι’ αυτό δεν θέλω να δώσω τίποτα απ’ όλα αυτά.

Η όλη περιπέτεια που είχες με την εφορία, αντί να σε κάνει αντιπαθή, σε έκανε τρομερά συμπαθή. Που το αποδίδεις; Η εφορία και η καταδίκη χωρίς να το καταλάβουν ήταν οι καλύτερές μου φίλες. Με αυτές πορεύτηκα 15 μήνες στην φυλακή και τώρα μετά από 10 χρόνια πορεύομαι μαζί τους. Την εφορία την έκανα ευφορία και την φυλακή την έκανα φιλάκι!

Η φράση σου πάντως “Δεν είμαι φοροφυγάς, είμαι φοροοφειλέτης”, ήταν καθοριστική. Έβαλε τα πράγματα στην θέση τους. Εκεί νομίζω κατάλαβε ο κόσμος τι συμβαίνει. Αισθάνθηκες πως ήσουν εξιλαστήριο θύμα; Ναι όντως δεν είμαι φοροφυγάς και δεν θα μπορούσα να το κάνω. Είμαι φοροοφειλέτης αλλά καταδικάζω όλους αυτούς που μας έφεραν σ’ αυτό το σημείο. Και οι τότε αλλά και οι σήμερα το ίδιο έκαναν και κάνουν. Δεν βλέπω καμία βελτίωση. Και κάτι ακόμα. Ο.Κ να πληρώνουμε ότι μας αναλογεί, αλλά απαιτούμε να έχουμε και παιδεία, και περίθαλψη και όλα τα άλλα…

Περνούσα τις προάλλες από την Αττική οδό, και είδα τις εγκαταστάσεις της εταιρίας σου, έρημες βέβαια, αλλά ακόμα στην θέση τους και η επιγραφή LAKIS GAVALAS στην είσοδο. Τι έγινε μ’ αυτό το θέμα; Όλοι όσοι περνούν από την Αττική οδό αυτό μου λένε. Για το κτήμα της Κάντζας με τα 40 στρέμματα + 20.000 τετραγωνικά το οίκημα. Αλλά εντάξει… σκέφτομαι και κάποιους άλλους που είχανε σπίτια εδώ και εκεί και τελικά καταλήξανε σε μία αίθουσα εντατικής θεραπείας ή κάποιοι άλλοι στα πευκάκια…

Ένα βιβλίο με 296 σελίδες ζωής, Λάκης Γαβαλάς, Lakis Gavalas, "Loaded", book, TV, τηλεόραση, αυτοβιογραφία, nikosonline.gr

Η τηλεόραση και η showbiz

Το γεγονός ότι στράφηκες στην τηλεόραση ήταν κάτι σαν διέξοδος για σένα; Τι σου πρόσφερε; Η τηλεόραση ή ακόμη και το θέατρο που θα κάνω τώρα ένα μονόλογο, είναι κάτι που δημιουργεί η αισιοδοξία μου για τη ζωή. Από την άλλη, όλη αυτή η αγάπη του κόσμου με κάποιο τρόπο πρέπει να εξαργυρώνεται.

Έκανες διάφορες εμφανίσεις. Από talk show δικό σου, μέχρι guest σε σίριαλ και κριτής και παιχνίδια. Ποιο απ’ όλα αυτά σου άρεσε περισσότερο; Έκανα πάρα πολλά ναι. Πρώτα απ’ όλα ξεκίνησα στην Ιταλική RAI με το show της Ραφαέλα Καρά και έπειτα τα έκανα όλα όπως λες. Περισσότερο μου άρεσε το Fab5.

Επίσης μετά από πάρα πολλά χρόνια από τότε που παράτησες τον χορό, ξανανέβηκες στο θεατρικό σανίδι, παίζοντας στο “Κλουβί με τις τρελές”. Πως ήταν η εμπειρία; “Το κλουβί με τις τρελές” ανέβηκε και κατέβηκε σαν να ήταν ασανσέρ πλέον και όχι κλουβί, οπότε δεν έχω να πω πολλά γι’ αυτό… (γέλια)

Ένα βιβλίο με 296 σελίδες ζωής, Λάκης Γαβαλάς, Lakis Gavalas, "Loaded", book, TV, τηλεόραση, αυτοβιογραφία, nikosonline.gr

Η προσωπική ζωή;

Στην προσωπική σου ζωή πως είσαι; Που ζεις, γυμνάζεσαι, μαγειρεύεις, έχεις κατοικίδιο, πας σουπερμάρκετ, κάνεις δουλειές σπιτιού; Ζω στην Αθήνα στο Κολωνάκι σε ένα διαμέρισμα μικρό συγκριτικά με την βίλα που είχα των 3000 τετραγωνικών, έχω δύο σκυλιά, την Λου και τον Τέξας και μία γάτα την Eleven. Ζούμε πάρα πολύ ωραία σαν ένας μίνι ζωολογικός κήπος. Κι’ εγώ για να τα ευχαριστώ τα ζωάκια μου κάνω μία το τετράποδο και μία τον άνθρωπο.

Ποια νομίζεις πως ήταν η καλύτερη στιγμή στην μέχρι τώρα ζωή σου; Η καλύτερη στιγμή στη ζωή μου ήταν όταν βγήκα από τη φυλακή που ήμουνα σούπερ fit, 69 κιλά και υπέργραμμωμένος. Ήμουνα Νάρα Μουν.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου ταξίδι; Εκεί που θέλεις να πηγαίνεις συνέχεια; Στα ταξίδια δεν είμαι πολύ πιστός. Είναι φορές που θέλω να πάω με τρένο ειδικά όταν πρέπει να διασχίσω τις Άλπεις από Μιλάνο προς Ζυρίχη. Μ’ αρέσει να πηγαίνω με το αεροπλάνο όσο πιο μακριά γίνεται για να διαβάζω μέσα στην πτήση, αλλά μ’ αρέσει να κάνω και οτοστόπ σε νταλίκες…

Τι αντιπαθείς φριχτά; Αντιπαθώ φρικτά το κουδούνισμα του Cartier ρολογιού μου όταν πρέπει να μου κάνει την αφύπνιση.

Τι σ’ αρέσει τρελά; Μου αρέσει τρελά να τρώω με τα χέρια σε ταβερνείο πάνω στη λαδόκολλα και να την εκδικούμαι, σαν να της λέω ότι εγώ λαδώνομαι πιο πολύ από αυτήν.

Πόσους φίλους έχεις; Οι φίλοι μου στο Facebook είναι 140 χιλιάδες. Στην ζωή μου είναι 6.

Με τις αδελφές σου πως είναι σήμερα οι σχέσεις σας; Με τις αδερφές μου – αν εννοείς της οικογένειας – είναι αρκετά καλές. Με την Νότα έχω πολύ καλές σχέσεις, αλλά με την Νούλη κρατάω μία κάποια απόσταση. Έχω όμως τόσες άλλες αδερφές γύρω μου που αγαπώ πάρα πολύ…

Τελειώνοντας θέλω να σου πω να ξέρεις πως σε ζηλεύω – με την καλή έννοια – γιατί κατάφερες από ένα παιδί της συνοικίας, μόνος σου – αυτοδημιούργητα, να χτίσεις μια αυτοκρατορία, να “πέσεις” και να ξανασηκωθείς… Μεγάλη δύναμη. Πράγμα σπάνιο… Το Bungee jumping και το παραπέντε πάντα με συγκλόνιζαν στην ζωή μου. Τώρα η προπόνηση είναι, να πέσεις, να σηκωθείς, να ξαναπέσεις και να ξανασηκωθείς και μετά απ’ αυτά μπορείς και να απογειωθείς, πράγμα που μου συμβαίνει αυτή την περίοδο.

Σ’ ευχαριστώ…

Ένα βιβλίο με 296 σελίδες ζωής, Λάκης Γαβαλάς, Lakis Gavalas, "Loaded", book, TV, τηλεόραση, αυτοβιογραφία, nikosonline.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΙ’ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΣΠΥΡΟΣ ΜΠΙΜΠΙΛΑΣ: Ο αξιαγάπητος https://bit.ly/3ww2co0

ΧΡΥΣΗΙΔΑ ΔΗΜΟΥΛΙΔΟΥ: Η βασίλισσα των best sellers https://bit.ly/3wqwrfW

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΖΑΡΙΦΗ: Ανελέητο χιούμορ https://bit.ly/3mQDD21

ΔΑΝΑΗ ΜΠΑΡΚΑ: Η Δανάη δεν γελάει με κωμωδίες https://bit.ly/3t0miF2

ΣΑΒΒΑΣ ΠΟΥΜΠΟΥΡΑΣ: Έγινε πατέρας https://bit.ly/3bwdyzR

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΙΣΜΠΙΚΗΣ: Ο Βόσκαρης κάνει τρελή επιτυχία https://bit.ly/2MFnrRc

ΒΑΣΩ ΓΟΥΛΙΕΛΜΑΚΗ: Οι πρώην είναι πρώην… άστο καλύτερα https://bit.ly/2RHlOkI

ΠΑΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Η ζωή μας αλλάζει και μ΄ αρέσει https://bit.ly/2NYOIfb

ΙΣΑΒΕΛΛΑ ΒΛΑΣΙΑΔΟΥ: Η αγαπημένη μας Μπονάτσα https://bit.ly/34NduGR

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΠΟΥΤΖΙΔΗΣ: «Έχω εμπιστευτεί, έχω απογοητευτεί και πληγωθεί…» https://bit.ly/37ygB4Z

ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΤΟΥΜΑΣΑΤΟΥ: Τα παιδιά χρειάζονται διάδρομο απογείωσης https://bit.ly/2RAFNmk

Ένα βιβλίο με 296 σελίδες ζωής, Λάκης Γαβαλάς, Lakis Gavalas, "Loaded", book, TV, τηλεόραση, αυτοβιογραφία, nikosonline.gr Ένα βιβλίο με 296 σελίδες ζωής, Λάκης Γαβαλάς, Lakis Gavalas, "Loaded", book, TV, τηλεόραση, αυτοβιογραφία, nikosonline.gr

——————————————————————

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.