Δεν πιστεύω στα μεγάλα λόγια και στις τάχαμου επαναστάσεις

Την Ανδριάνα δεν την ξέρω καλά. Την έχω δει δεκάδες φορές σε live, είτε μόνη της, ή με τον Γιώργο Νταλάρα, τον Νίκο Πορτοκάλογλου ή τον Monsieur Minimal και μόνο μία φορά έχουμε πιει καφέ και έχουμε μιλήσει κάπως πιο διεξοδικά. Είναι ένα κορίτσι με γνήσια καλλιτεχνική φλέβα, έχει πει πολύ ωραία τραγούδια, αλλά δεν είναι από εκείνες τις «λυσσασμένες» για δημόσιες σχέσεις και αυτοπροβολή.

0
1087

Την Ανδριάνα δεν την ξέρω καλά. Την έχω δει δεκάδες φορές σε live, είτε μόνη της, ή με τον Γιώργο Νταλάρα, τον Νίκο Πορτοκάλογλου ή τον Monsieur Minimal και μόνο μία φορά έχουμε πιει καφέ και έχουμε μιλήσει κάπως πιο διεξοδικά. Είναι ένα κορίτσι με γνήσια καλλιτεχνική φλέβα, έχει πει πολύ ωραία τραγούδια, αλλά δεν είναι από εκείνες τις «λυσσασμένες» για δημόσιες σχέσεις και αυτοπροβολή.

Ας δούμε τι λέει και η ίδια- γιατί κακά τα ψέματα, μόνο μέσα από συνεντεύξεις καταλαβαίνουμε πως σκέφτονται και πως αντιδρούν οι καλλιτέχνες. Κυρίες και κύριοι η Ανδριάνα Μπάμπαλη αυτοπροσώπως.

Ένα γλυκύτατο πλάσμα, Andriana Babali, tragoudistria, Ανδριάνα Μπάμπαλη, τραγουδίστρια, μουσική, music, nikosonline.gr

Τι ζώδιο είσαι; Χαχαχαχαχα γιατί ρωτάς; Ζυγός με ωροσκόπο Σκορπιό!

Γιατί με έχεις απασχολήσει πολύ κατά καιρούς, και ήθελα να δω από πού πηγάζει όλο αυτό το μυστήριο που κουβαλάς. Ο Σκορπιός είναι υπεύθυνος λοιπόν… Δεν ξέρω αν είναι μυστήριο, αλλά έχω από την φύση μου μια μικρή συστολή.

Εγώ αισθάνομαι σαν να δυσκολεύεσαι κάπως στην επικοινωνία, στις δημόσιες σχέσεις και στο να «πουλήσεις τον εαυτό σου»…Πράγματι δυσκολεύομαι πολύ να πουλήσω τον εαυτό μου λόγω της φυσικής συστολής που σου είπα. Πολλές φορές, ειδικά στο ξεκίνημα μου, θεωρούσα πως διάλεξα λάθος επάγγελμα, λόγω αυτής της δυσκολίας. Τώρα πια το έχω δεχτεί, και κάνω όσο μπορώ αυτά που πρέπει για τη δουλειά μου, που είναι η μουσική και όχι οι δημόσιες σχέσεις…

Είσαι συναισθηματικός άνθρωπος; Μάλλον… Η αλήθεια είναι πως υπεραναλύω τα πάντα στο μυαλό μου, και επηρεάζομαι από την ενέργεια των άλλων γύρω μου, πράγμα που προσπαθώ να το ελέγχω πια, γιατί δεν μου κάνει καλό. Θα ήθελα δηλαδή να είμαι λίγο πιο “αναίσθητη”…

Μια συντηρητική επαναστάτρια

Ένας κοινός μας φίλος – δεν θα σου πω όνομα – μου είπε πως είσαι μια “συντηρητική επαναστάτρια”. Μπορείς να μου το αναλύσεις; Ναι! Δεν πιστεύω στις κραυγές, στα μεγάλα λόγια και στις τάχαμου επαναστάσεις που κρύβουν συμφέροντα από πίσω. Πιστεύω πως όσο ο καθένας μας γίνεται καλύτερος ως μονάδα, αποκτά γνώσεις και βελτιώνεται, βελτιώνει και τον κόσμο συνολικά. Αυτή είναι η μεγάλη επανάσταση που αλλάζει τον κόσμο. Αλλάζουμε προς το καλύτερο τον εαυτό μας.

Βρίσκεσαι περίπου 20 χρόνια στον χώρο του τραγουδιού. Κοριτσάκι ξεκίνησες και έχεις γίνει γυναίκα… τι γεύση έχεις μετά από όλη αυτή την πορεία; Πολλά σκαμπανεβάσματα και αλλαγές, που δεν τελειώνουν ποτέ. Νιώθω μεγαλύτερη σιγουριά και ηρεμία, αλλά δεν σου κρύβω, και μια μικρή αγωνία για το μέλλον. Δεν θεωρώ πάντως τα χρόνια που διανύουμε πολύ ενδιαφέροντα μουσικά, ειδικά στην Ελλάδα μας…

Είσαι ίσως η τραγουδίστρια με τις περισσότερες συμμετοχές σε cd άλλων καλλιτεχνών. Το έχεις ψάξει; Πόσες συμμετοχές έχεις κάνει συνολικά; Πρέπει να είναι 37 συνολικά, δηλαδή αν τα μαζέψεις όλα κάνεις σχεδόν 4 δίσκους! (γέλια) Πάντως πέρα από το αστείο, μου αρέσουν οι συνεργασίες, μου αρέσει να μπαίνω στον κόσμο άλλων ανθρώπων, διαφορετικών από μένα!

Ένα γλυκύτατο πλάσμα, Andriana Babali, tragoudistria, Ανδριάνα Μπάμπαλη, τραγουδίστρια, μουσική, music, nikosonline.gr

Τα τραγούδια και οι δίσκοι

Η φωνή σου έχει δεθεί άρρηκτα με δύο πολύ πετυχημένες σειρές στην τηλεόραση, «Αληθινοί έρωτες» και «Το νησί». Σ΄ αρέσουν οι τηλεοπτικές σειρές, ο κινηματογράφος ή και το θέατρο; Με τις σειρές νομίζω ότι έχουμε αρρωστήσει όλοι, έχουν βάλει σε 2η μοίρα και το σινεμά πλέον. Τώρα βλέπω το Handmaids tale που είναι από τα πιο σκληρά πράγματα που έχω παρακολουθήσει. Και το σινεμά μου αρέσει πολύ, ειδικά το καλοκαίρι τα θερινά που είναι φοβερή πατέντα. Το θέατρο το ανακαλύπτω τα τελευταία χρόνια και μου αρέσει επίσης πολύ.

Η εμπειρία παίζοντας και τραγουδώντας στην παράσταση Νούρα, πως σου φάνηκε; Α, μ΄ άρεσε πολύ. Ήταν και το έργο βέβαια, το θέμα της προσφυγιάς που με συγκινεί, αλλά και η συνεργασία μου με την Μαριάννα Τουμασάτου και την Βάσια Αργέντη, που έγραψε και σκηνοθέτησε το έργο.

Άλλη μια επισήμανση που θέλω να κάνω είναι πως είσαι ίσως η πρώτη τραγουδίστρια που έκανε ένα ολόκληρο δίσκο με διασκευές παλιών ελαφρών τραγουδιών. Μετά έγινε μόδα το swing, το vintage και το nostalgia. Μετά είδαμε τραγουδίστριες όπως η Μποφίλιου, η Ρίζου, η Μπαλτατζή κ.α. κάνουν τέτοιο ρεπερτόριο. Πότε το είχες κάνει; Ήταν ο δίσκος Rose tatoo που κάναμε με το Μίνο Μάτσα το 2009, δέκα χρόνια πριν! Μου αρέσει πολύ αυτό το ρεπερτόριο, νομίζω πως μου ταιριάζει κιόλας και πάντα λέω τέτοια τραγούδια στα Live μου. Είναι και μια ευκαιρία τώρα που είναι της μόδας – ας πούμε – να περάσει το ρεπερτόριο στις νέες γενιές, και να ανακαλύψουν διαμάντια περασμένων δεκαετιών…

Τελειώνοντας έχω να σου προτείνω να κάνεις μια μουσική παράσταση με όλες τις επιτυχίες σου, και να φέρεις καλεσμένους όλους όσους έχεις συνεργαστεί. Χαχαχαχα… πως σου φαίνεται η ιδέα; Ωραία ιδέα, αν και θα χρειαστεί πολύς κόπος να μαζέψουμε 37 καλλιτέχνες…άσε που θα είναι και τεράστιο το πρόγραμμα (γέλια)…

Ένα γλυκύτατο πλάσμα, Andriana Babali, tragoudistria, Ανδριάνα Μπάμπαλη, τραγουδίστρια, μουσική, music, nikosonline.gr

Αγαπημένα τραγούδια με την Ανδριάνα

Μεσοπέλαγα(Μουσική: Ανδριάνα Μπάμπαλη Στίχοι: Νίκος Μωραΐτης Δίσκος: Το μαζί είναι δρόμος)

Είσαι Εσύ Ο Άνθρωπός Μου(“Το νησί”Μουσική : Σπύρος Περιστέρης, Στίχοι : Μ. Μαργαρίτης)

Μοίρα μου έγινες(Μουσική Στίχοι: Kώστας Λειβαδάς)

Δες καθαρά(«Αληθινοί έρωτες» – Στίχοι: Νίκος Μωραΐτης – Μουσική: Calogero Gioacchino – face à la mer – Stereo Mike)

Μαζί Θεός(Lacta – Μουσικη Στεφανος Κορκολης, Στιχοι Ρεβεκκα Ρουσση)

Περιπλανώμανο(Στίχοι: Νίκος Μωραΐτης Μουσική: Στάμος Σέμσης)

Μην το πεις πουθενά(Ανδριάνα Μπάμπαλη & Στάθης Δρογώσης)

Spell (Music & Lyrics by Andriana Babali)

Νεράιδα(Livin R, με Ανδριάνα Μπάμπαλη & Δημήτρη Υφαντή)

Σερενάτα(Αρλέτα -Λάκης Παπαδόπουλος- Μαριανίνα Κριεζή)

Είσαι αλλού, είμ’ εδώ(Γιώργης Χριστοδούλου & Ανδριάνα Μπάμπαλη)

Μια Αγάπη Μικρή(Μιχάλης Δέλτα)

Σταγόνα(Do Not Trust Robots)

La Plage De Saint Tropez (Army of Lovers), από το cd Grecospectiva

Σ΄ αγαπώ(Τζένη ΒάνουΝίκος ΜαμαγκάκηςΝικος Φωσκολος), διασκευή Monsieur Minimal & Hiras

—————————————

Διαβάστε ακόμα

Συνέντευξη και φωτογραφίες απο την παιδική της ηλικία

Ανδριάνα Μπάμπαλη: Όταν ήμουν παιδί…https://bit.ly/31abYMO

Ένα γλυκύτατο πλάσμα, Andriana Babali, tragoudistria, Ανδριάνα Μπάμπαλη, τραγουδίστρια, μουσική, music, nikosonline.gr

Τα social media της Ανδριάνας

Facebook: http://www.facebook.com/andrianababaliofficial

Instagram: http://www.instagram.com/andrianababali/

Twitter: http://twitter.com/andrianababali

Soundcloud: http://soundcloud.com/andrianababali

Spotify : https://open.spotify.com/artist/0jctFutxWwbuucO1HRhNgk

You tube : https://www.youtube.com/user/andrianababali

————————–

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ

Διαβάστε μεγάλα αφιερώματα

Η Αρλέτα ταλαιπωρήθηκε: https://bit.ly/2wzEwiR

Λουκιανός Κηλαηδόνης forever: https://bit.ly/2BoKrvd

Η Τάνια με μια καρδιά περιβόλι: https://bit.ly/2JSuZu2

Μια απίστευτη καριέρα https://bit.ly/2yxzmbd

Έγινε φίρμα για 2 Αμερικάνικα τσιγάρα: https://bit.ly/2EweXpx

ΣΥΝΘΕΤΕΣ

Αττίκ: Μια ζωή τραγούδια και προβλήματα https://bit.ly/2W8eG1w

Γιατί ήταν μεγάλος ο Γιάννης Σπανός; https://bit.ly/32nL4zW

Με την ίδια γυναίκα πάνω από 45 χρόνια https://bit.ly/2W5gnhd

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Γιατί ο κόσμος αγάπησε το Νέο Κύμα: https://bit.ly/2D5CuL7

Οι 4 ντίβες του ελαφρού τραγουδιού https://bit.ly/2wBmiRJ

——————————————————————-

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.