Ένα μικρό αριστούργημα

0
72

banner-the-grand-budapest-hotel-film_1

Όσοι ξέρετε την δουλειά του, καταλαβαίνετε το χιούμορ του, και σας αρέσει η αισθητική του θα ξετρελαθείτε μ’ αυτό το αριστούργημα που λέγεται «The Grand Budapest Hotel».

Κατ’ αρχήν για να σας εντυπωσιάσω παίζουν σε μικρούς αλλά υπέροχους ρόλους οι: Ralph Fiennes, Adrien Brody, Γουίλεμ Νταφόε, Jeff Goldblum, Edward Norton, F. Murray Abraham, Jude Law, Harvey Keitel, Bill Murray, Tilda Swinton, Owen Wilson, Bob Balaban, Tom Wikilson κ.α. Σχεδόν σε κάθε πλάνο που λέει ο λόγος βλέπεις και έναν άλλο γνωστό ηθοποιό.

Η σκηνοθεσία, το σενάριο και η παραγωγή ανήκει στον πολυτάλαντο κ. WesAnderson [The Royal Tenenbaums, Fantastic Mr. Fox, The Darjeeling Limited κ.α.] του οποίου το ύφος έχει προκαλέσει άπειρες διαφωνίες στους απανταχού σινεφίλ.

Εγώ ανήκω σ’ αυτούς που αναγνωρίζω τον ξεχωριστό τρόπο που επιλέγει να παρουσιάσει τις ιστορίες και τους ήρωες του, τον θεωρώ μεγάλο ταλέντο και διαφωνώ με όσους υποστηρίζουν ότι είναι επιδειξιομανής και νάρκισσος με τις εικόνες του. Όλοι αυτοί οι ιδιόρρυθμοι χαρακτήρες των ταινιών του, ο σαρκασμός και το λεπτό του χιούμορ, και ο τρόπος που αφηγείται τις ιστορίες του νομίζω ότι είναι συναρπαστικός.

Στο Grand Budapest Hotel ένας συγγραφέας μας πάει πίσω στο χρόνο, όταν ταξιδιώτης έμεινε στο ξενοδοχείο Grand Budapest, και γνώρισε τον ιδιοκτήτη του. Το ξενοδοχείο βρίσκεται σε παρακμή, έχουν παρέλθει τα χρόνια που αποτελούσε το πιο αρχοντικό ξενοδοχείο της εποχής του. Ο ιδιοκτήτης, Μουσταφά Ζιρό αναπολεί εκείνες τις ημέρες που πρωτόπιασε δουλειά ως γκρουμ, και του διηγείται τις απίστευτες ημέρες που έζησε με τον πορτιέρη κ. Γκουστάβ. Μέσα σε όλα η πιο σημαντική περιπέτεια τους περιελάμβανε και την κλοπή ενός πίνακα ανεκτίμητης αξίας. Και όλα αυτά με φόντο την άνοδο του ναζισμού.

thegrandbudapesthotel2

grand-budapest-hotel-lrg2

5_74c02852-2134-47a5-9b2d-094d380289a3

GrandBH4

Wes Anderson
Wes Anderson

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here