Ένα μοίρασμα είναι όλα…

0
497

alice madness returns official wallpaper

Η αγαπημένη μου φίλη Όλγα Βλαχοπούλου, μου έστειλε ένα καινούργιο κείμενο της. Ξέρω ότι πάντα την διαβάζετε με ενδιαφέρον και πάντα κάνετε τα καλύτερα σχόλια…..

Πως έχουμε μάθει έτσι… Nα μιλάμε, παρά να ακούμε! Αυτήν την άσκοπη φλυαρία την κολλάμε σαν τσιρότο επάνω στο μπράτσο μας και δεν αφήνουμε την πληγή να πάρει αέρα να γιάνει. Και όσο πάει ξεφτίζει το τσιρότο και μαζεύει από τις άκρες. Και η πληγή μεγαλώνει, την θρέφει ο εγωισμός μας, αγέρωχος στο παρατηρητήριο του, ανάμεσα σε σκόρπιες έννοιες και ανασφάλειες.

Πως έχουμε μάθει έτσι… Να περιστρέφουμε τον μικρόκοσμό μας σαν ανεμοστρόβιλο που σαρώνει στο πέρασμα του τις αδυναμίες των άλλων… Και την ανάγκη τους ίσως για πραγματική επαφή.

Μιλάμε ακατάπαυστα, χωρίς νόημα, χωρίς καμία αλληλουχία, μόνο και μόνο για να γεμίσουμε το κενό που με τόσο κόπο οι ίδιοι δημιουργήσαμε. Αν αυτό δεν είναι διαστροφή σίγουρα είναι ένας δοκιμασμένος μηχανισμός απώθησης, που η ζωή συνωμοτικά δημιούργησε για να κλέβει εντυπώσεις! Πετάμε κάπου -κάπου και ένα “σ’ ακούω” και νομίζουμε πως έχουμε σώσει την ανθρωπότητα!

Έπειτα ευτυχισμένοι μέσα στην γυάλινη σφαίρα μας, σαν εκείνες που αναποδογυρίζαμε παιδιά για πέσει το χιονάκι στην κορυφή, μετά αντίστροφα και ούτω καθεξής, απολαμβάνουμε τους καρπούς των επιτυχημένων διαπροσωπικών μας σχέσεων… Kαι πέφτει απαλά το χιονάκι στους ώμους μας και μείς ευχαριστιόμαστε με την βολή μας και ακουμπάμε τις παλάμες στα γυάλινα τοιχώματα της σφαίρας και έτσι όπως φαίνονται απ’ έξω όλα λίγο θαμπά… μας φαίνονται και ομορφότερα!

Πως έχουμε μάθει έτσι… Να μας βαραίνει η ανάγκη του άλλου για επικοινωνία. Την αισθανόμαστε σαν βαριά αλυσίδα δεμένη στον αστράγαλο μας. Χωρίς να μπορούμε να αντιληφθούμε πως και η δική μας ανάγκη προβάλλεται καθημερινά από τον προτζέκτορα της ύπαρξης μας σαν χιλιοπαιγμένη ταινία! Στο τέλος δεν θα θέλει να την δει κάνεις!

Ένα μοίρασμα είναι όλα. Ένα μοίρασμα και η ανθρωπινή, ουσιαστική επαφή, που δεν κάνουμε σωστά… Κλέβουμε στο μέτρημα και κρατάμε για μας τα περισσότερα φύλα! Λες και αυτός που έχει τα περισσότερα έχει και τα καλύτερα.

Μα πως έχουμε μάθει έτσι…

Όλγα Βλαχοπούλου

1O_M

Η Όλγα Βλαχοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974 αλλά κατάγεται από την Δράμα. Έχει εργαστεί στη Γερμανία σε ίδρυμα για παιδιά χωρίς οικογένεια. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται τόσο με τη συγγραφή όσο και με την στιχουργική. Έχει συνεργαστεί με σημαντικούς Έλληνες τραγουδιστές όπως: Πυξ Λαξ, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Αντώνη Ρέμο, Νίκο Βέρτη, Δημήτρη Μητροπάνο, Φίλιππο Πλιάτσικα, Μπάμπη Στόκα, Δέσποινα Βανδή, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Μελίνα Ασλανίδου κ.α. Σήμερα ζει στην Δράμα και είναι παντρεμένη και μητέρα δυο παιδιών.

https://www.facebook.com/olia.vima.7

https://www.facebook.com/groups/50790242805/

https://www.facebook.com/OlgaVlachopoulou?fref=ts

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.