Ένα ταινιάκι για τα αδέσποτα

0
93

Umbrella5

Ένα παιδί που σπούδασε στην Κρήτη, έβλεπε καθημερινά μια άσχημη κατάσταση με τα αδέσποτα, που όπως και σε όλη την Ελλάδα, υποφέρουν και ακόμα και σήμερα δεν υπάρχει ένας σοβαρός φορέας, μια σοβαρή νομοθεσία κάτι τέλος πάντων που να τα προστατεύει…..

Ο Γιάννης Μπλέτας αποφάσισε ότι πρέπει να βοηθήσει και εκείνος με τον τρόπο του, έστω και στο ελάχιστο. Λίγο πριν τα Χριστούγεννα μια εικόνα στο διαδίκτυο, με ένα σκύλο παρατημένο, περιμένοντας τον ιδιοκτήτη του στο δρόμο, τον συγκίνησε πολύ και του έδωσε τα ερεθίσματα για την “Ομπρέλα”. Μια ταινιούλα μικρού μήκους που είναι αφιερωμένη σε όλες τις αδέσποτες ψυχές, ανθρώπινες και μη, οι οποίες τριγυρίζουν κάθε μέρα εκεί έξω και παρακαλούν να μη βρέξει. Όπως η Foxie, η σκυλίτσα της ταινίας.

«Εδώ και 3 χρόνια ήθελα να κάνω μια ταινία με πρωταγωνιστές τα αδέσποτα, αυτές τις αθώες ψυχές που γνωρίζουν καθημερινά και την όμορφη πλευρά του ανθρώπου, αλλά και την πιο σκληρή πλευρά του» λέει ο Γιάννης Μπλέτας με αφορμή την ταινιούλα που γύρισε τον Ιανουάριο του 2016 στην Κρήτη.

«Η Foxie ήταν πολύ συνεργάσιμη, λόγω του ότι με γνώριζε. Η ταινία θίγει ένα πολύ ευαίσθητο θέμα το οποίο έχει πάρει στις μέρες μας τρομακτικές διαστάσεις. Την εγκατάλειψη των ζώων συντροφιάς. Στην ταινία η ομορφιά της Κρήτης και πιο γενικά της Ελλάδας, έρχεται σε αντίθεση με την πολύ άσχημη ανθρώπινη συμπεριφορά στα ζώα. Εύχομαι αυτή η ταινία να αφυπνίσει και να καταλάβουμε πόσο εγκληματική είναι αυτή η ενέργεια. Η εγκατάλειψη είναι ΕΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΠΟΙΝΙΚΑ. Είναι πραγματικά κρίμα να μεγαλώνουμε ένα ζώο και όταν το βαριόμαστε απλώς να το παρατάμε. Τα ζώα δεν είναι παιχνίδια. Θέλω τέλος να ευχαριστήσω τα παιδιά στο φιλοζωικό σύλλογο “Προστασίας των ζώων” εκεί στα Χανιά για τη βοήθειά τους, αλλά και να επικροτήσω την προσπαθειών αυτών των παιδιών και όλων όσων εργάζονται στα φιλοζωικά σωματεία».

Ο Γιάννης Μπλέτας μεγάλωσε στην Κοζάνη, σπούδασε Ελληνική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης στο Ρέθυμνο και φέτος ολοκληρώνει τις σπουδές του στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν.

Umbrella4

Δείτε το πολύ τρυφερό video με την Foxie

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.