Έρανος για να πάνε οι Έλληνες στους Ολυμπιακούς….

0
224

Βουγιούκα

Οι Ολυμπιακοί αγώνες ξεκίνησαν από την Ελλάδα. Η αναβίωση των Ολυμπιακών αγώνων ξεκίνησε από την Ελλάδα. Την Ολυμπιακή φλόγα την δίνει η Ελλάδα… και τώρα φτάσαμε στο σημείο να κάνουμε διαδικτυακό… έρανο προκειμένου να προετοιμαστούν οι Έλληνες αθλητές που διεκδικούν την πρόκρισή τους στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο το 2016, αλλά και για να μπορέσουν να μεταβούν στη Βραζιλία.

Όπως ακριβώς το διαβάζετε. Γίνεται διαδικτυακός… έρανος για να προετοιμαστούν οι Έλληνες αθλητές, αλλά και για να μπορέσουν να μεταβούν στη Βραζιλία. Η Pledge Sports που κινεί τον διαδικτυακό έρανο για τους Έλληνες αθλητές, τονίζει ότι είναι αδιανόητο να απουσιάσει από τους Ολυμπιακούς Αγώνες η χώρα, στην οποία η υφήλιος χρωστά την ύπαρξη του αθλητισμού. Η πλατφόρμα που ασχολείται με την εξεύρεση χορηγιών στους αθλητές (διενεργεί παράλληλα κι άλλους εράνους) αναφέρει ότι η Ελλάδα, η “μήτρα” των Ολυμπιακών Αγώνων, ήταν πάντα παρούσα σε όλες τις διοργανώσεις και εξηγεί: “Η οικονομική ταραχή καθιστά αναγκαία την εξεύρεση πόρων, ώστε προετοιμαστούν οι αθλητές για να διεκδικήσουν την πρόκρισή τους”. Έπειτα, η Pledge Sports ρωτά: “Μπορείς να βοηθήσεις ένα έθνος που έχει προσφέρει τόσα στον αθλητισμό όσα κανένα άλλο;”. Και εγώ ρωτώ: «Μήπως η Ελλάδα έπρεπε να συμμετέχει κάθε φορά με έξοδα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής;»

75_newsorama.gr_2015-07-17

Στους 65 έχουν φτάσει οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες που θα πάρουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Όλο αυτό τον καιρό, οι Έλληνες αθλητές έχουν πέσει με τα μούτρα στην μάχη της πρόκρισης, και αισίως έχουμε φτάσει τους 65. Πιο πρόσφατοι που προκρίθηκαν είναι ο Βλάσης Μάρας (ενόργανη γυμναστική) και η Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου (ξιφασκία).

Οι 65 αθλητές που έχουν προκριθεί είναι:

stibos-kostas-filippidis

Στίβος (16 αθλητές)
Κώστας Φιλιππίδης (επί κοντώ- φωτο), Κατερίνα Στεφανίδη (επί κοντώ), Νικόλ Κυριακοπούλου (επί κοντώ), Λυκούργος Τσάκωνας (200μ.), Μαρία Μπελιμπασάκη (200μ.), Αντώνης Μάστορας (ύψος), Κώστας Μπανιώτης (ύψος), Κώστας Δουβαλίδης (110μ. εμπόδια), Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ (50χλμ. και 20χλμ. βάδην), Αντιγόνη Ντρισμπιώτη (20χλμ. βάδην), Δέσποινα Ζαπουνίδου (20χλμ. βάδην), Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου (δίσκος), Σοφία Ρήγα (μαραθώνιος), Ράνια Ρεμπούλη (μαραθώνιος), Χριστόφορος Μερούσης (μαραθώνιος), Βούλα Παπαχρήστου (τριπλούν)

Συγχρονισμένη Κολύμβηση (2)
Ντουέτο
Υδατοσφαίριση (13)
Εθνική ομάδα των ανδρών

Στέφανος Δημητριάδης - Αντίγραφο

Κολύμβηση (11 αθλητές)
Κριστιάν Γκολομέεφ (50μ. και 100μ. ελεύθερο), Στέφανος Δημητριάδης (200μ. πεταλούδα- φωτό), Οδυσσέας Μελαδίνης (50μ. ελεύθερο)
Ανδρέας Βαζαίος (200μ. μικτή ατομική), Παναγιώτης Σαμιλίδης (200μ. πρόσθιο), Νόρα Δράκου (50μ. ελεύθερο), Σπύρος Γιανιώτης (10χλμ. μαραθώνια κολύμβηση), Κέλυ Αραούζου (10χλμ. μαραθώνια κολύμβηση), Άννα Ντουντουνάκη (100μ. ύπτιο), Απόστολος Χρήστου (100 ύπτιο), Δημήτρης Κουλούρης (200μ. πρόσθιο)

kokalanis

Ιστιοπλοΐα (7)
Βύρωνας Κοκκαλάνης (RS:Χ φωτό), Τζέλη Σκαρλάτου (RS:Χ), Παύλος Καγιαλής -Παναγιώτης Μάντης (470 –φωτο), Γιάννης Μιτάκης (Φιν), Σοφία Μπεκατώρου – Μιχάλης Πατενιώτης (Νacra 17)

Σκοποβολή (2)
Άννα Κορακάκη (αεροβόλο πιστόλι), Ευθύμης Μίττας (σκητ)

Κωπηλασία (6)
Κατερίνα Νικολαΐδου,Σοφία Ασουμανάκη (διπλό σκιφ γυναικών), Γιάννης Χρήστου, Γιώργος Τζιάλας, Διονύσης Αγγελόπουλος, Γιάννης Τσίλης (τετράκωπος ανδρών)

ssss

Ξιφασκία (2)
Βάσω Βουγιούκα, Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου (φωτο)

leuteris-petrounias

Γυμναστική (3)
Λευτέρης Πετρούνιας (ενόργανη- φωτο), Bλάσης Μάρας (ενόργανη), Βαρβάρα Φίλιου (ρυθμική)

Ποδηλασία (2)
Γιάννης Ταμουρίδης (ποδηλασία δρόμου), Xρήστος Βολικάκης (ποδηλασία δρόμου)

ÃÊÉÙÍÇÓ ÏËÕÌÐÉÁÊÏÉ ÁÃÙÍÅÓ ËÏÍÄÉÍÏ 2012 GIONIS OLYMPIC GAMES LONDON 2012

Επιτραπέζια Αντισφαίριση (1)
Παναγιώτης Γκιώνης

7F2183E43A0084C03A06159518847FF4

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.