Έρωτας σε μια τρομακτική κοινωνία

Φαντάζεστε ένα κόσμο όπου το συναίσθημα είναι παράνομο; Αυτό θα μπορούσε να συμβεί μόνο σε μια δυστοπική κοινωνία, στην οποία κυριαρχούν ο απανθρωπισμός, ο ολοκληρωτισμός, ο φόβος και η καταπίεση.

1
169

Φαντάζεστε ένα κόσμο όπου το συναίσθημα είναι παράνομο; Αυτό θα μπορούσε να συμβεί μόνο σε μια δυστοπική κοινωνία, στην οποία κυριαρχούν ο απανθρωπισμός, ο ολοκληρωτισμός, ο φόβος και η καταπίεση.

Μου άρεσε η ταινία Equals και που στα Ελληνικά την μετέφρασαν ανεπιτυχώς Έρωτας πέρα από τον νόμο.

Δυστοπία (από το δυς- και τόπος) ονομάζεται η κατάσταση που έχει περιέλθει μια κοινότητα ή μια κοινωνία που είναι ανεπιθύμητη ή τρομακτική. Θεωρείται ως ένα κακό μέρος, και πρόκειται για το αντίθετο της ουτοπίας η οποία είναι το υπόδειγμα για μία ιδανική κοινωνία χωρίς εγκληματικότητα ή φτώχεια. Οι δυστοπικές κοινωνίες εμφανίζονται κυρίως σε ιστορίες που εξελίσσονται στο μέλλον, εκεί όπου συμβαίνει η πτώση της κοινωνίας. Αυτό ακριβώς συμβαίνει και στην ταινία Equals του 2015, που είναι μεταξύ επιστημονικής φαντασίας και ρομαντισμού. Σκηνοθέτης ο 33χρονος πολυτάλαντος και πολλά υποσχόμενος Drake Doremus και σεναριογράφος ο εξαιρετικός Nathan Parker (που είχε γράψει και το σενάριο του Moon).

Φαντάζεστε μια κοινωνία όπου τα συναισθήματα θα είναι παράνομα;

equals

Σε μια μελλοντική κοινωνία λοιπόν, τα ανθρώπινα συναισθήματα και οι περισσότερες αρρώστιες έχουν επαλειφθεί , και όλοι ζουν ήρεμα και ειρηνικά. Αλλά ξαφνικά εμφανίζεται μια νέα ασθένεια που λέγεται Switched On Syndrome” και αλλάζει τις ισορροπίες. Δύο νέα παιδιά που έχουν μολυνθεί, ερωτεύονται και καταστρώνουν σχέδιο να αποδράσουν, για να σώσουν τον έρωτα τους και τα συναισθήματα τους.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν ο νεαρός Βρετανός ηθοποιός Nicholas Hoult και η Kristen Stewart, ενώ σε δύο πιο μικρούς αλλά καλούς ρόλους εμφανίζονται ο Guy Pearce και η Jacki Weaver. Τα γυρίσματα έγιναν στην Ιαπωνία και την Σιγκαπούρη. Έχει εκπληκτικό σκηνικό περιβάλλον, εξαιρετικούς φωτισμούς και θαυμάσια μουσική.

ΣΙΝΕΜΑ, EQUALS

equals

kristen-stewart, equals

Εγώ που δεν είμαι πολύ της επιστημονικής φαντασίας, σας την συστήνω ανεπιφύλακτα. Πέρασα πολύ ωραία βλέποντας την, όπως μου είχε συμβεί και παλιότερα με το Gataka.

ΣΙΝΕΜΑ, EQUALS

ΣΙΝΕΜΑ, EQUALS

Τα σκηνικά, τα κοστούμια, οι φωτισμοί και η όλη ατμόσφαιρα είναι όλα άψογα.

ΣΙΝΕΜΑ, EQUALS

——————————————–

Equals | Official Trailer HD |

ΣΙΝΕΜΑ, EQUALSΣΙΝΕΜΑ, ΤΑΙΝΙΑ, EQUALS, ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ, ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, νικος ον λαιν,

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here