Έρωτας vs politics

0
104

Worlds-Apart4_M

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης παρουσιάζει την δεύτερη απόπειρά του στον κινηματογράφο, αυτή τη φορά επιδιώκοντας ένα διεθνές καστ με τρεις ξένους ηθοποιούς. Να προσθέσω ότι είναι και η τελευταία ταινία του Μηνά Χατζησάββα.

Στις 17 Δεκεμβρίου βγαίνει στις αίθουσες η νέα ταινία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη «Ένας Άλλος Κόσμος», που θα κυκλοφορήσει στο εξωτερικό με τον τίτλο «Worlds Apart». Η συνέντευξη τύπου έγινε με μεγάλη επιτυχία, και μάλιστα έστειλαν το δικό τους μήνυμα μέσω video και δύο από τους διεθνείς πρωταγωνιστές της ταινίας. Ο βραβευμένος με Oscar J.K. Simmons και η Andrea Osvárt, που μίλησαν για την ταινία τους και για την εμπειρία τους από τα γυρίσματα σε μια ταινία Ελληνικής παραγωγής.

Η ταινία αποτελείται από τρεις ενότητες, τρεις αρχικά αυτόνομες ιστορίες, τρεις διαφορετικούς κόσμους, σαν να είναι στην ουσία τρεις διαφορετικές ταινίες. Από ένα σημείο κι έπειτα θα εμπλακούν η μία με την άλλη, και βέβαια, το θέμα τους είναι ο Έρωτας. Πρόκειται για τρεις γενιές Ελλήνων που ερωτεύονται ξένους, αλλά κι αν το γυρίσεις ανάποδα, τρεις ξένοι που ερωτεύονται Έλληνες, κι όλα αυτά στο κάδρο της σημερινής καταχτυπημένης από την κρίση Ελλάδας τόσο την οικονομική, όσο και από την κρίση των αξιών.

Η μία από τις τρεις ιστορίες μιλάει για τον έρωτα μιας μικρής Ελληνίδας, της Δάφνης, με ένα συνομήλικό της αγόρι από την Συρία. Το ζευγάρι αυτό συνδέεται άμεσα με την επικαιρότητα καθώς το αγόρι είναι μετανάστης που σηκώνει το βάρος της καταγωγής του. Η δεύτερη ιστορία, με πρωταγωνιστές την Μαρία Καβογιάννη που υποδύεται μια «εγκλωβισμένη» Ελληνίδα νοικοκυρά και τον J.K. Simmons που είναι ένας Γερμανός ιστορικός καθόλα διαφορετικός από το γερμανικό στερεότυπο που έχουμε συνηθίσει.

enas-allos-kosmos

Ο J.K. Simmons ήταν εξαιρετικά απλός άνθρωπος, γλυκός και εξαιρετικά συνεργάσιμος. Δεν ήταν καθόλου μα καθόλου απαιτητικός στα γυρίσματα και είχε πολύ χιούμορ.

pegasus_LARGE_t_1581_106751814

Η τρίτη ιστορία έχει για πρωταγωνιστή τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη, ο οποίος υποδύεται έναν πατέρα στα πρόθυρα του χωρισμού και ο οποίος ερωτεύεται μία Βόρειο-Ευρωπαία καριερίστα, άκρως αντίθετη ιδεολογικά με ότι εκείνος αντιπροσωπεύει, που έχει έρθει στην Ελλάδα στο πλαίσιο εξυγίανσης της εταιρείας στην οποία εργάζεται.

5c808756f924c2e73d61b48537dc11e1_XL

xatzisavvash_630_450

Στην ταινία πρωταγωνιστούν: J.K. Simmons, Andrea Osvárt, Μαρία Καβογιάννη, Μηνάς Χατζησάββας, Tawfeek Barhom, Νίκη Βακάλη, Χριστόφορος Παπακαλιάτης κ.α.

Worlds-Apart1_M

Worlds-Apart2_M

Worlds-Apart3_M

Και ένα βίντεο για να χαζέψετε

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here