Έσωσαν πράγματι χιλιάδες έργα τέχνης;

0
714

The-Monuments-Men-UK-Quad-Poster

Αληθινή ιστορία και πολύ συναρπαστική. Μια ομάδα επιστημόνων και καλλιτεχνών στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, με πολλές θυσίες και αντιξοότητες κατάφεραν και έσωσαν χιλιάδες έργα τέχνης από την μανία και την απληστία των Ναζί.

Η ταινία The Monuments Men, σκηνοθετημένη από τον George Clooney, περιγράφει αυτή την αληθινή ιστορία, όμως δεν είναι καθόλου καλή. Παρά την ωραία υπόθεση, το υπέροχο cast και παρ’ όλο που οι προηγούμενες σκηνοθετικές απόπειρες του George Clooney ήταν θαυμάσιες, εδώ την πάτησε πολύ άσχημα. Δεν ξέρω τι συνέβη, αλλά βλέποντας την ταινία αισθανόμουν ότι δεν κυλάει κανονικά, σαν να είχε δυσκολία στην αφήγηση και επιπλέον δεν είχε ωραίο μοντάζ. Άλλο ένα πλήγμα είναι ότι, ούτε ωραία φωτισμένη είναι- και δυστυχώς ο διευθυντής φωτογραφίας είναι ο πολύ ταλαντούχος Ελληνοαμερικάνος Φαίδων Παπαμιχαήλ. Δεν μπορώ να καταλάβω τι έφταιξε.

Ταινία, ιστορική με πολύ χιούμορ, αλλά και δόσεις δράματος και περιπέτειας, με τους: George Clooney, Matt Damon, Bill Murray, John Goodman, Jean Dujardin, Bob Balaban, Hugh Bonneville, και η Cate Blanchett. Επιπλέον στο cast συμμετείχε με ένα μικρό αλλά πολύ συμπαθητικό ρόλο και ο νεαρός Ελληνοκύπριος Dimitri Leonidas.

Πρέπει να ξέρετε ότι ο Χίτλερ ήθελε να κάνει ένα τεράστιο μουσείο στην Γερμανία και να μαζέψει όλους τους θησαυρούς της Ευρώπης, αφού τους κλέψει πρώτα. Δεν στόχευε τόσο στα έργα των μουσείων (γιατί ήξερε ότι μελλοντικά μπορεί να βρει τον μπελά του), αλλά κυρίως στις μεγάλες ιδιωτικές συλλογές και μάλιστα των Εβραίων συλλεκτών. Επί πλέον ότι έργα δεν άρεσαν στους Ναζί, ή δεν τα καταλάβαιναν τα έκαιγαν. Έτσι χάθηκαν πολλά του Pablo Picasso, του Yves Klein, του Max Ernst κ.α.

trailer-for-george-clooneys-wwii-film-the-monuments-men-04

trailer-for-george-clooneys-wwii-film-the-monuments-men-18

George Clooney;Matt Damon

Cate Blanchett

1U_M

Ο Dimitri Leonidas, ένα παιδί δικό μας, από Κύπριο πατέρα και Αγγλίδα μητέρα που είναι 26 χρόνων και τώρα ξεκινάει να παίρνει τους πρώτους του καλούς ρόλους.

——————————-

Γίνετε μέλη στην ομάδα «Αρχαιολογικοί χώροι & Μουσεία» (Αρχαιότητες, Μουσεία, Πόλεις, Ζωγραφική, Αρχιτεκτονική) / https://www.facebook.com/groups/378830482281402/

 

Γίνετε μέλη στην ομάδα «Σινεμά, Θέατρο, Τηλεόραση» / https://www.facebook.com/groups/808935492481018

Film-Review-Monuments-Men-1-e1392294626739

Ο Dimitri Leonidas και ο George Clooney 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.