Έτσι γνώρισα τον Μίνωα Κυριακού….

Σύμφωνα με το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών ο Μίνως Κυριακού υπέστη ανακοπή καρδιάς, μπήκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, χωρίς κανένα ζωτικό σημείο, στις 5:30μ.μ. Παρά τη συνέχιση των προσπαθειών από την εξειδικευμένη ομάδα ιατρών της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, δεν κατέστη δυνατή η ανάνηψή του.

0
2340

Σύμφωνα με το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, ο Μίνως Κυριακού υπέστη ανακοπή καρδιάς, μπήκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, χωρίς κανένα ζωτικό σημείο, στις 5:30μ.μ. Παρά τη συνέχιση των προσπαθειών από την εξειδικευμένη ομάδα των γιατρών, δεν κατέστη δυνατή η ανάνηψή του.

Ο Μίνως Κυριακού γεννήθηκε στις 31 Μαϊου 1942 και δραστηριοποιήθηκε με τη Ναυτιλία και τα Μέσα Ενημέρωσης. Το 1988 ίδρυσε το ραδιοφωνικό σταθμό ΑΝΤ1 FM 97.1 και την επόμενη χρονιά, το 1989, εγκαινίασε τη λειτουργία της και η τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Ήταν ακριβώς η εποχή που τον γνώρισα. Φεβρουάριο του 1988 με πήραν να μου κάνουν πρόταση συνεργασίας στο καινούργιο ραδιόφωνο που θα λεγόταν Antenna, τον Μάϊο ξεκινήσαμε να εκπέμπουμε. Είχα δύο εκπομπές. Κάθε Τετάρτη βράδυ μετά τα μεσάνυχτα μια 2ωρη με μουσική και τραγούδια από τον κινηματογράφο και κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή βράδυ τις “Προσωπικές ιστορίες” . Μια εκπομπή που κάθε βδομάδα διάλεγα ένα θέμα (φιλία, αχαριστία, προδοσία, ομοφυλοφιλία κτλ), και το κουβεντιάζαμε με τον κόσμο στο τηλέφωνο. Η εκπομπή αγαπήθηκε αμέσως από το κοινό και γρήγορα έγινε η Νο1 εκπομπή του Antenna. Καταλαβαίνετε τι χαρά έκανα. Μεγάλος φαν της εκπομπής και ο ίδιος ο κ. Κυριακού, ο οποίος πολύ συχνά ερχόταν και καθόταν στο στούντιο παρακολουθώντας με να κάνω live την εκπομπή μου. Γούσταρε τρελά. Όταν η εκπομπή έφτασε στο σημείο να “σπάει” τα κοντέρ – οι διευθυντές του Antenna αποφάσισαν να μου φέρουν ένα ψυχολόγο, λέει, για να υπάρχει και η επιστημονική άποψη. Έγινα έξαλλος. Πήγα λοιπόν στο γραφείο του κ. Κυριακού – που με δέχτηκε αμέσως – και του είπα ότι αν μου βάλουν ψυχολόγο, θα μου καταστρέψουν την εκπομπή. «Θα χάσει τον αυθορμητισμό της», του είπα. Το κατάλαβε αμέσως. Τους φώναξε όλους και – μπροστά μου – τους είπε: “Με τον Μουρατίδη θα ασχολούμαι μόνο εγώ, κανείς άλλος”.

Την επόμενη χρονιά άρχισε να εκπέμπει και η τηλεόραση του Antenna, και εκεί που έκανα εκπομπή, έπεφτε διαφημιστικό spot που έλεγε: “Τώρα ξεκινάει στην τηλεόραση ο “Λόρενς της Αραβίας”. Κόκκαλο εγώ. Την επομένη πάω πάλι στο γραφείο του και του λέω ότι θέλω να φύγω. Έμεινε να με κοιτάει περίεργος. Δεν μπορώ – του είπα – να κάνω εκπομπή και τα διαφημιστικά να στέλνουν τον κόσμο στην τηλεόραση. Έβαλε τα γέλια… και έδωσε εντολή να μην παίζουν σποτάκια της τηλεόρασης στην εκπομπή μου.

Κάποια στιγμή όμως πράγματι έφυγα, αλλά όποτε συναντιόμασταν πάντα υπήρχε αγάπη, χαμόγελο, μια σφιχτή αγκαλιά και ένα φιλάκι στο μάγουλο. Πάντα μάλιστα μου ψιθύριζε στ’ αφτί: “Πρέπει να γυρίσεις σπίτι σου” (εννοώντας τον Antenna).

Καλό ταξίδι…

ΜΙΝΩΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ, MINOS KYRIAKOU, ANTENNA, RADIO, TV, ΘΑΝΑΤΟΣ, ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΤΕΝΝΑ, nikosonline.gr

Δεκάδες τέτοιες κάρτες από την περίοδο του ραδιοφώνου, με λουλούδια ή με κάποια δωράκια. Και πάντα “Ευχαριστώ”  

——————————————————————————–

Σχετικά άρθρα

Μαρί Κυριακού– Πίσω από τα χαμόγελα κρύβεται ένα δράμα: https://bit.ly/2XlSvFu

Η Μενεγάκη πριν γίνει… Ελένη! https://bit.ly/2Jn5G2W

—————————————————————–

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.