Έτσι θα γίνει το παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού.

3
1493

 Και πάλι μας δείχνουνν μακέτες…

Δεν ξέρω για μας, αλλά εύχομαι τα παιδιά μας ή τα εγγόνια μας να ζουν για να το δουν. Γιατί εμείς, οι κάπως πιο ώριμοι, χλωμό το κόβω. Χρόνια ολόκληρα μας φλομώνουν στα ψέματα και μας δείχνουν μακέτες. Δεν θα ξεχάσω εκείνη την ποντικομαμή, τον Σουφλιά, που όταν ήταν υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, και προεκλογικά μάζεψε τους δημοσιογράφους και τα κανάλια για να δείξει πανάκριβες μακέτες για το πώς θα γίνει το Μητροπολιτικό πάρκο της Αθήνας. Μέγα μούσι! Τίποτα, είχε φτιάξει τις μακέτες για επικοινωνιακούς λόγους, για να μαζέψει προεκλογικές ψήφους. Τέτοιοι απατεώνες και καθάρματα είναι οι πολιτικοί.

Εν πάση περιπτώσει ας ρίξουμε μια ματιά πάλι στις μακέτες, και ας φανταστούμε πως θα γίνει όλο εκείνο το τεράστιο οικόπεδο που το ξεπούλησαν. Ξεκινάμε από γενικές απόψεις του χώρου και θα φτάσουμε στις λεπτομέρειες. Enjoy!

* το άρθρο γράφτηκε το 2014. Το αναδημοσιεύω για ευνόητους λόγους

8f98e3753fa764b7d0bd5d4faa333341 (1)

Υπάρχουν κάποιοι που διαφωνούν κάθετα και θεωρούν ότι η κυβέρνηση δίνει το Ελληνικό, για ένα κομμάτι ψωμί. Δεν ξέρω, αλλά ας γίνει έτσι όπως βλέπω στις μακέτες και δεν με νοιάζει καθόλου.

 

Αεροδρόμιο Ελληνικού, μακέτες, Μητροπολιτικό πάρκο

Συγκεκριμένα οι βασικές αρχές σχεδιασμού περιλαμβάνουν:

  • Την ανάπτυξη του Μητροπολιτικού Πάρκου Πρασίνου και Αναψυχής, 2.000.000 τ.μ., το οποίο εκτείνεται από το παραλιακό μέτωπο μέχρι τη Λεωφ. Βουλιαγμένης, ενώνοντας παράλληλα τον Άλιμο με τη Γλυφάδα και την Αργυρούπολη και το Ελληνικό με τη θάλασσα παρέχοντας στους κάτοικους των γειτονικών Δήμων Αλίμου, Αργυρούπολης – Ελληνικού και Γλυφάδας εύκολη πρόσβαση στο πάρκο.

  • Ο σχεδιασμός του πάρκου έχει επικεντρωθεί στην ανάδειξη της ιστορίας του χώρου του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, μετατρέποντας κτίρια ιστορικής και συναισθηματικής σημασίας, σε κτίρια πολιτιστικού ενδιαφέροντος (εκθεσιακό κέντρο, μουσεία κτλ.)

Αεροδρόμιο Ελληνικού, μακέτες, Μητροπολιτικό πάρκο

Αεροδρόμιο Ελληνικού, μακέτες, Μητροπολιτικό πάρκο

Αεροδρόμιο Ελληνικού, μακέτες, Μητροπολιτικό πάρκο

Μέσα στο πάρκο θα υπάρχουν

  • Μεγάλος πνεύμονας πρασίνου. Λένε ότι οι κοινόχρηστοι χώροι πρασίνου και οι ανοικτοί χώροι θα ανέρχονται σε τουλάχιστον 2.600.000 τ.μ.

  • Πρότυπες αθλητικές εγκαταστάσεις και γήπεδα.

  • Ποδηλατοδρόμοι και δρόμοι πεζοπορίας

  • Την αξιοποίηση των τμημάτων των διαδρόμων τροχοδρόμησης/απογείωσης/προσγείωσης του Αεροδρομίου για τη δημιουργία χώρων περιπάτου και αναψυχής.

  • Ανέγερση ενός πύργου κατοικιών υψηλών προδιαγραφών, ειδικής αρχιτεκτονικής σχεδίασης.

  • Και διάφορα άλλα μεγαλόσχημα, που ανάθεμα με αν θα γίνουν. Το σίγουρο είναι ότι θα γίνει το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της Αττικής.

Αεροδρόμιο Ελληνικού, μακέτες, Μητροπολιτικό πάρκο

Αεροδρόμιο Ελληνικού, μακέτες, Μητροπολιτικό πάρκο

Αεροδρόμιο Ελληνικού, μακέτες, Μητροπολιτικό πάρκο

Λένε ότι θα έχει επίσης χώρους αναψυχής και εμπορίου, υπεραγορές, ξενοδοχειακά συγκροτήματα, πρότυπες τουριστικές υποδομές, καθώς και οικιστικές αναπτύξεις.

Αεροδρόμιο Ελληνικού, μακέτες, Μητροπολιτικό πάρκο

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑΖΕΙ

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Τι θα γίνει το εργοστάσιο του Παπαστράτου; https://bit.ly/2QuqPev

Πως θα γίνει το Μικρολίμανο: https://bit.ly/2O1PoT6

Το Φάληρο αλλάζει: https://bit.ly/2XIug5x

Πρώτο ευρωπαϊκό βραβείο κήπου: https://bit.ly/2xbTnBl

Σπίτι στην Κάρπαθο: https://bit.ly/2UoaD45

Ξενοδοχείο στην Κουρούτα: https://bit.ly/2Oy1hNx

Lollo’s Atene: https://bit.ly/2UdYNcK

Καλοκαιρινό σπίτι στην Πελοπόννησο: https://bit.ly/2tg9sEn

Σπίτι στην Τζιά: https://bit.ly/2D7N7xp

Ποιου είναι αυτό το ξενοδοχείο; https://bit.ly/2EfezM5

Αν υπάρχει το χρήμα: https://bit.ly/2GTjPrc

Στην Τήνο μια από τις πιο εντυπωσιακές πισίνες στον κόσμο: https://bit.ly/2GKQpeM

——————————————————————–

 

 

3 COMMENTS

  1. Νίκο μας, λες “η κυβέρνηση δίνει το Ελληνικό, για ένα κομμάτι ψωμί. Δεν ξέρω, αλλά ας γίνει έτσι όπως βλέπω στις μακέτες και δεν με νοιάζει καθόλου”. Ερώτηση: και γιατί να μην το έκανε το ελληνικό Κράτος; Γιατί να ξεπουληθεί και να μη γίνει το Κράτος ένας σοβαρός επενδυτής; Γιατί το Κράτος έχει αυτή την τάση να ξεπουλάει, αντί να επενδύει; Ρωτάω με ειλικρίνεια και θα ήθελα μια απάντηση, αν έχεις. Είναι κάτι που δεν μπορώ να χωνέψω. Γιατί από τα δικά μας μέρη να κερδίζουν οι ξένοι κι όχι εμείς; Βλέπω κι εδώ Β. Ελλάδα που ζω που έκαναν το ίδιο με το μαγικό Παλιούρι με θάλασσα από τις λίγες (αμμουδιά, γάργαρα νερά να τα λιμπίζεσαι). Είχε το Ξενία εκεί, το εγκατέλειψαν (οι ντόπιοι λένε επίτηδες) και πριν 2-3 χρόνια το πούλησαν. Γιατί; Γιατί ένα διαμάντι να πουληθεί σε ιδιώτη και να μη διέθετε το Δημόσιο χρήματα για ανακαίνιση κι έπειτα να είχε έσοδα;

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.