Έφτασε στην Θεσσαλονίκη

0
88

ga-708_22

Ένας νεαρός Γάλλος που γυρνά τον κόσμο με τα πόδια και με οτοστόπ, έφτασε στην Θεσσαλονίκη, και σκέφτεται να μείνει εκεί και να περάσει τις γιορτές πριν συνεχίσει την περιπέτεια του. Το μήνυμα που μεταφέρει είναι: Ειρήνη.

Ψάχνει να βρει τρόπους για το πώς αυτός ο κόσμος, στον οποίο ζούμε θα μπορέσει να αποτινάξει από πάνω του το μίσος, την απληστία, την αδικία, τις συγκρούσεις, τους πολέμους και να ζήσει ειρηνικά. Ο 22χρονος Γάλλος Ρομάν Πελά ξεκίνησε από τη Λυών της Γαλλίας και με τις σκέψεις του για έναν καλύτερο κόσμο κινείται ανατολικά, κουβαλώντας στις αποσκευές του ένα πολυσέλιδο σημειωματάριο, όπου καλεί όσους συναντά στο μακρύ ταξίδι του να καταγράψουν τις σκέψεις τους για την ειρήνη.

Θα είναι ένα συλλεκτικό βιβλίο. Ζητώ από όσους συναντώ στον δρόμο μου να απαντήσουν στην ερώτηση ‘πώς μπορεί να επιτευχθεί η ειρήνη μεταξύ των ανθρώπων.”

Ο Ρομάν ξεκίνησε το ταξίδι του πριν από περίπου έναν μήνα, από τη Γαλλία. Από εκεί πήγε στη Γερμανία -επισκέφθηκε την Καρλσρούη, τη Στουτγάρδη και το Μόναχο, όπου συνάντησε, μεταξύ άλλων, τον δήμαρχο- μετά στην Αυστρία (Σάλτσμπουργκ και Βιέννη) και συνέχισε στην Ουγγαρία, τη Ρουμανία, τη Σερβία και τη Βουλγαρία. Σε όλο το ταξίδι του συναντά ανθρώπους που, όπως λέει, τον καλοδέχονται και συμβάλλουν με τον δικό τους τρόπο στην προώθηση της ιδέας του.

Ταξιδεύει χωρίς χρήματα γιατί αυτό του δίνει τη δυνατότητα να έρχεται πιο κοντά με τους ανθρώπους. Θέλει να μιλάει, να ανταλλάσσει απόψεις, να κάνει φιλίες…. γιατί σε διαφορετική περίπτωση, πηγαίνεις απλώς σ’ ένα ξενοδοχείο και χάνεις όλη αυτή την επαφή με τον άνθρωπο. Οι άνθρωποι έχουν σταματήσει να μιλάνε μεταξύ τους, και όπως ισχυρίζεται: «Ο τρόπος που επέλεξα να ταξιδέψω, μου δίνει τη δυνατότητα να γνωρίζω καλύτερα τους ανθρώπους και να μαθαίνω για την κουλτούρα και τον πολιτισμό τους.»

Επειδή τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, σκέφτεται να τα περάσει στη Θεσσαλονίκη, όπου πολλοί άνθρωποι τον έχουν περιβάλει με αγάπη.

1A_M

γαλλος-3

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here