Έχετε δει το Mindhunter;

Στην αγαπημένη δεκαετία του ΄70, την εποχή που ο παλιός κόσμος φεύγει και έρχεται ο καινούργιος ένας ερευνητής πράκτορας του FBI έχει την φαεινή ιδέα να κάνει συνεντεύξεις με σκληρούς δολοφόνους- τους οποίους για πρώτη φορά ονομάζει serial killers. Σας μιλάω για αριστούργημα…

0
523

Στην αγαπημένη δεκαετία του ΄70, την εποχή που ο παλιός κόσμος φεύγει και έρχεται ο καινούργιος, ένας ερευνητής πράκτορας του FBI έχει την φαεινή ιδέα να κάνει συνεντεύξεις με φυλακισμένους σκληρούς δολοφόνους – τους οποίους για πρώτη φορά ονομάζει serial killers. Σας μιλάω για αριστούργημα…

Το Mindhunter είναι Αμερικάνικη δραματική/ ψυχολογική αστυνομική σειρά, που έγραψε ο Joe Penhall, βασισμένος στις αληθινές ιστορίες του βιβλίου Mindhunter: Inside the FBIs Elite Serial Crime Unit των John E. Douglas και Mark Olshaker. Ως executive producers – μεταξύ άλλωνυπογράφουν ο David Fincher και η Charlize Theron. Ο David Fincher μάλιστα σκηνοθέτησε τα 2 πρώτα και τα 2 τελευταία επεισόδια της σειράς που ο πρώτος κύκλος έχει 10 επεισόδια. Ανακοινώθηκε και δεύτερη σεζόν, η οποία θα έχει 8 επεισόδια, με ιστορίες από φόνους που έγιναν στην Atlanta μεταξύ 1979-81.

Η ιστορία τοποθετείται το 1977, στα πρώτα χρόνια δηλαδή που το FBI άρχισε να ασχολείται σοβαρά με το ψυχολογικό προφίλ των στυγερών δολοφόνων.

Mindhunter, David Fincher, TV series, sirial, tileorasi, FBI, serial killers, nikosonline.gr

Οι κριτικές για την σειρά ήταν διθυραμβικές. Οι θεατές της έδωσαν 96% καλές κριτικές, ενώ εφημερίδες και περιοδικά όπως: Time, The Guardian, The Daily Telegraph, New York Observer, Slant Magazine, Vanity Fair, Vogue και The Independent, την τοποθέτησαν μέσα στις 5 καλύτερες σειρές του 2017.

Όταν ανέβηκαν στην streaming πλατφόρμα του Netflix και τα δέκα επεισόδια της πρώτης σεζόν, προκάλεσαν πανικό στους θεατές, που το παρακολούθησαν ολόκληρο απνευστί!

Mindhunter, David Fincher, TV series, sirial, tileorasi, FBI, serial killers, nikosonline.gr

Jonathan Groff και Holt McCallany ως ερευνητές πράκτορες του FBI

Ο David Fincher είναι ιδιοφυής

Mindhunter, David Fincher, TV series, sirial, tileorasi, FBI, serial killers, nikosonline.gr

Ο David Fincher είναι από τα νέα μεγάλα ταλέντα στην σκηνοθεσία και το έχει αποδείξει με τις ταινίες: Se7en, το Fight Club, το Zodiac και το Gone Girl. Είναι από τους πρώτους που είπε «ναι» στο Netflix και στις νέες streaming τηλεοπτικές παραγωγές. Άλλος στην θέση του θα σνόμπαρε την τηλεόραση, εκείνος όμως ήταν ένας από τους πρώτους κορυφαίους σκηνοθέτες που μετακόμισαν στην τηλεόραση, υπογράφοντας το 2013 την παραγωγή και την σκηνοθεσία δύο επεισοδίων του «House of Cards», της πρώτης σειράς του Netflix. Το Mindhunter είναι ένα ακόμα αριστούργημα του.

Mindhunter, David Fincher, TV series, sirial, tileorasi, FBI, serial killers, nikosonline.gr

O Cameron Britton ως Ed Kemper είναι εκπληκτικός.

Γιατί μου άρεσε το Mindhunter;

  • Γιατί αναβιώνει μια εποχή με εξαιρετικό τρόπο. Τόσο στα χρώματα, τα σκηνικά και τα κοστούμια, όσο και στον τρόπο που μιλούν και σκέφτονται. Η κοινωνία αλλάζει και η σειρά περιγράφει μοναδικά το τέλος μιας ανέμελης εποχής.

  • Γιατί είναι ψυχολογική δραματική σειρά, τοποθετημένη στην δεκαετία του ΄70 – που είναι και η δική μου δεκαετία – με το τέλος της αθωότητας της αμερικανικής κοινωνίας και με όλες τις μύχιες πτυχές της ανθρώπινης ύπαρξης.

  • Γιατί δεν είναι «υστερική», δεν υπακούει σε τηλεοπτικούς κανόνες αλλά αναλύει τα πάντα αργά, διεξοδικά και βασανιστικά. Ένας κόσμος που τρέφεται από το φόβο και τρομάζει όταν κοιτάζεται στον καθρέφτη.

  • Γιατί δεν είναι ξεκάθαροι οι ρόλοι των «καλών» και των «κακών»

  • Γιατί τα όρια ανάμεσα στο φυσιολογικό και το μη φυσιολογικό μπερδεύονται.

  • Γιατί η αστυνομία και το FBI σε καμία περίπτωση δεν εξωραΐζονται στη σειρά. Οι κρατικές υπηρεσίες παρουσιάζονται σαν ένα αρτηριοσκληρωτικό γραφειοκρατικό σύστημα που προσπαθεί αγκομαχώντας να ακολουθήσει τις εξελίξεις.

Mindhunter, David Fincher, TV series, sirial, tileorasi, FBI, serial killers, nikosonline.gr

Ο Jonathan Groff και η Anna Torv

Το cast είναι θαυμάσιο

Ο Jonathan Groff ως Holden Ford, ενσαρκώνει με ακρίβεια έναν ορθολογιστή και εσωστρεφή πράκτορα του FBI. Ο Holt McCallany ως Bill Tench ερμηνεύει υποδειγματικά τον οικογενειάρχη συνεργάτη του. Η Hannah Gross ως Debbie Mitford, είναι η ιδανική γκόμενα/ χίπισσα, σύντροφος του Jonathan Groff. Η Anna Torv ως Wendy Carr, παίζει εξαιρετικά μια λεσβία καθηγήτρια ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης που συνεργάζεται με το FBI. Και αν αυτοί είναι οι βασικοί χαρακτήρες, που να δείτε τους άλλους. Υπάρχει για παράδειγμα ένας ηθοποιός, ο Cameron Britton, που κάνει τον δολοφόνο Ed Kemper, και κάνει μια πραγματικά ανεπανάληπτη ερμηνεία.

——————————————

MINDHUNTER | Official Trailer [HD] | Netflix

——————————————

Mindhunter, David Fincher, TV series, sirial, tileorasi, FBI, serial killers, nikosonline.gr

Η Hannah Gross και ο Jonathan Groff

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.