Έχουν αφρίσει οι παπάδες…..

2
62

RIO DE JANEIRO, BRAZIL - AUGUST 29: Asley Gonzalez CUB consoles Varlam Liparteliani GEO after defeating him for the u90kg gold medal at the Rio World Judo Championships, on day 4, Thursday, August 29, 2013 at the Gympasium Maracanazinho, Rio de Janeiro, Brazil. (Copyright: Photo by David Finch)

Λες και είναι συνεννοημένοι ρε παιδί μου! Έβλεπα στο Euronews τους αγώνες πολεμικών τεχνών, και όλοι μιλούσαν για ένα νέο μεγάλο ταλέντο από την Κούβα, που αγωνίζεται στο Τζούντο στην κατηγορία 90 κιλών, τον Asley González, και μετά διάβασα τους αφορισμούς των παπάδων…..
Χαλάει ο κόσμος που λέτε με τον νεαρό Asley González, σε όλα τα ξένα sites και αθλητικά ειδησεογραφικά πρακτορεία, και από την άλλη, με μία μακροσκελή ανακοίνωση η Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας «αφορίζει» τις πολεμικές τέχνες και το Ζίου Ζίτσου και εκφράζει την έντονη αντίθεση της στην απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να το εντάξει σε σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Η Ι.Μ Γλυφάδας αναφέρει μεταξύ άλλων πως «οι πολεμικές τέχνες δεν συνάδουν με το πνεύμα του Ευαγγελίου», ενώ καλεί «το Ορθόδοξο πλήρωμα να απέχει από την οποιαδήποτε ενασχόληση με τις πολεμικές τέχνες».

Οι «άγιοι» Χριστιανοί παπάδες λένε, ότι πολεμικές τέχνες βασίζονται σε Ανατολικές φιλοσοφίες ή θρησκείες. Το Ζίου-Ζίτσε, το Καράτε, το Τζούντο και το Κέμπο είναι έντονα επηρεασμένα από τον Βουδισμό Ζεν». Μάλιστα, «δημιουργός των πολεμικών τεχνών θεωρείται ο Βουδιστής μοναχός Μποντιντάρμα». Και παρότι «πολλοί που ασκούν τις πολεμικές τέχνες το κάνουν χωρίς να γνωρίζουν το θρησκευτικό χαρακτήρα τους», η ουσία είναι ότι «το πλήθος των διαφόρων μαχητικών ειδών συνδέονται με ένα πνευματικό κέντρο που έχει τις ρίζες του στον Ταοϊσμό και τον Βουδισμό.

Και ρωτάω εγώ: Τι το κακό υπάρχει στον Ταοϊσμό και στον Βουδισμό; Μήπως περισσότερη αγάπη, περισσότερη αφοσίωση και περισσότερος μυστικισμός;

Asley-Gonzalez_M

Και για να το πω κι’ αλλιώς. Έχετε ακούσει Βουδιστές ιερωμένους να είναι καταχραστές, έχετε δει να φοράνε χρυσαφικά, έχει πέσει στην αντίληψη σας Βουδιστής παιδεραστής;

Το Ζίου-Ζίτσου πρωτοεμφανίστηκε στα μοναστήρια του Θιβέτ και καθιερώθηκε σαν πρώτη μορφή πολεμικής τέχνης στην Ιαπωνία

18691-fotografia-g

Το Judo (Ιαπ:柔道) είναι άθλημα αλλά και πολεμική τέχνη, του οποίου ιδρυτής θεωρείται ο Τζιγκόρο Κάνο, που γεννήθηκε το 1860.Στα νεανικά του χρόνια μελέτησε ζίου ζίτσου με κυριότερες σχολές τις, Τέντζιν-Σίνγιο Ρύου και Κίτο Ρύου και με τα πιο χρήσιμα στοιχεία έφτιαξε ένα δικό του σύστημα που ονομάσθηκε τζούντο.

Asley-Gonzalez1_M

Να κάτι τέτοια βλέπουν οι παπάδες και αφρίζουν!!!!

????????????????????????????????????????????

Ο Asley González γεννήθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 στην Κούβα και θεωρείται το νέο μεγάλο αστέρι του Τζούντο.

2 COMMENTS

 1. Το ότι δεν έχουμε εμείς εδώ στην Ελλάδα ή στην
  Ευρώπη γενικότερα κάτι σχετικό δε σημαίνει ότι
  δεν υπάρχουν και Βουδιστές παιδεραστές,καταχραστές
  κλπ.Κάλλιστα όμως θα μπορούσε να ισχύει αυτό που
  γράφεις ότι υπάρχει περισσότερη αγάπη κλπ!

 2. Να συμπληρώσω στο πιο πάνω σχόλιο ότι δεν έχουμε
  ακούσει ή διαβάσει κάτι σχετικό,αυτό ήθελα να γράψω.
  Α,μην ξεχάσω ότι αν διαβάσει κάποιος τη λίστα με
  αυτά που θεωρεί ασύμβατα η Ορθόδοξη Εκκλησία,θα
  πάθει “χοντρή” πλάκα!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here