Έχω σπάσει πάνω από 10 τηλεοράσεις.

Ανήκω στη γενιά που πέρασε την εφηβεία της στη δεκαετία του 80, όταν ακούγαμε μουσική, αλλά γνήσια μουσική, στα κλεφτά από τους ραδιοπειρατές, αν και όταν τους πετυχαίναμε και φυσικά «σκάγαμε», αν ανοίγαμε το ράδιο στο κλείσιμο της εκπομπής τους. Βίντεο κλιπ βλέπαμε μια ώρα την εβδομάδα, τουλάχιστον μέχρι το 1984-5.

1
1560

Ανήκω στη γενιά που πέρασε την εφηβεία της στη δεκαετία του 80, όταν ακούγαμε μουσική, αλλά γνήσια μουσική, στα κλεφτά από τους ραδιοπειρατές, αν και όταν τους πετυχαίναμε και φυσικά «σκάγαμε», αν ανοίγαμε το ράδιο στο κλείσιμο της εκπομπής τους. Βίντεο κλιπ βλέπαμε μια ώρα την εβδομάδα, τουλάχιστον μέχρι το 1984-5. Σήμερα πια καταλαβαίνω πως, παρά την ένδεια, ακούγαμε πολύ περισσότερη μουσική κι αυτό γιατί τότε στα 100 τραγούδια και τα 100 ήταν καλά. Δεν έθαβαν τους καλούς καλλιτέχνες.

Ένα κείμενο της Μελ (ή αλλιώς MJacksonTruth), με αφορμή την κακοποίηση του Michael Jackson από τα ΜΜΕ

fuck-mj-haters

Στην δεκαετία του ‘80 πηγαίναμε στο ταχυδρομείο και στέλναμε γράμματα στα αγαπημένα μας περιοδικά και στις εκπομπές και τους ζητούσαμε τι να βάλουν και το έβαζαν. Τότε έβαζαν αυτά που ήθελε ο κόσμος, δε γινόταν η πλύση εγκεφάλου που γίνεται σήμερα. Τουλάχιστον όχι τόσο έντονα και οργανωμένα.

Στην δεκαετία του ’80 χαζεύοντας στην τηλεόραση, βλέπαμε αξιοπρεπείς, ενδιαφέροντες, με γνώσεις, σωστό χειρισμό της γλώσσας και γεμάτους σεβασμό, ανθρώπους της τηλεόρασης (δημοσιογράφοι, παρουσιαστές, ηθοποιοί κλπ), σε μόλις 2 κανάλια. Και κατάφερναν να μας ψυχαγωγήσουν μεταδίδοντας μας ταυτόχρονα ουσιαστικές πληροφορίες.

Σήμερα, το 2016, ανοίγω το ραδιόφωνο και το κλείνω αμέσως. Σε τρομερά μεγάλο ποσοστό κατευθυνόμενο, προωθεί κυρίως άφωνους και άφωνες που ακολουθούν «συνταγή» και τις γραμμές των εταιρειών, με πανάσχημες επαναλαμβανόμενες διαφημίσεις και πολλούς αστοιχείωτους και αγράμματους παραγωγούς που παπαγαλίζουν από το 1991 ξένη ραδιοφωνική ορολογία, δείγμα του ότι είναι high και in (λέμε τώρα…). Τι σύμπτωση… μεγάλο μέρος των σύγχρονων τραγουδιών είναι διασκευές τραγουδιών της δεκαετίας 80. Αυτό είναι (δυστυχώς) η επιβεβαίωση του ότι η μουσική είναι σε τέλμα, αποτέλεσμα του να προωθούν όσους είναι υπάκουοι και γράφουν με συνταγές. Μα οι συνταγές, μετά τη δεύτερη «δημιουργία», χάνουν πια τη δύναμή τους. Βάζω το youtube. Τι θησαυρός, το youtube

Michael Jackson

1995-2016 Η ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΤΗΣ ΜΠΑΝΑΝΑΣ

Σε όλ’ αυτά τα χρόνια, με τη φαντασία μου έστω, έχω σπάσει πάνω από 10 τηλεοράσεις. Κατίνες του κερατά, δίχως γνώσεις, δίχως τσίπα, ψάχνουν στα σκουπίδια της Μενεγάκη, προβάλλουν πονεμένους και ψυχοπαθείς – υποχείριά τους και μπανάνες (όταν τελειώνουν τα επιχειρήματα, βλέπετε, περνάμε στις πράξεις, δηλαδή στην εκτόξευση της μπανάνας), τσιτωμένες καρακαλτάκες, που θα ’λεγε κι η Ματθίλδη του κάποτε αγαπημένου Λαζόπουλου, προβάλλουν ως πρώτη είδηση το γάμο ή το χωρισμό της κάθε ασήμαντης που ξεχωρίζει από το έντονο πλατινέ χρώμα των μαλλιών της και μόνο και δε διστάζουν να καλέσουν και γυναικολόγο προληπτικά για την υποψήφια μεγαλομάνα και να τον ρωτήσουν αν ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ Η ΡΟΥΛΑ- το έχασε, μαρή, το παιδί η Ρούλα και το «ρεπορτάζ» σου δεν το ξεχνάω ούτε εσένα σε συμπαθώ, όσες προσευχές θείτσας κι αν κάνεις μπροστά στην κάμερα. Άθλιες, Τατιάνες, Φαίες, φτηνά κακέκτυπα της Ελένης που όλες ζηλεύετε, Χριστίνες, Αννίτες, βικτωριανές τζουτζούκες κλπ κλπ, ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΙΤΕ. Περιοριστείτε στο μέγεθός σας ή τέλος πάντων στο αντικείμενο που σπουδάσατε (αν σπουδάσατε).

Οι περισσότερες από εσάς ξέρετε απ’ έξω τους στίχους όλων των σκυλοτράγουδων κι αν σας πουν πόσο υπέροχο είναι το moonwalk του Michael Jackson, θα νομίσετε πως περπάτησε στο φεγγάρι κι άφησε εκεί τα ίχνη του, τόσο αστοιχείωτες… Οι περισσότερες κάνατε καριέρα με Τζούλιες, Στέλλες, Θώδη, Βέρα Λάμπρου, και με τα δράματα ανθρώπων – υποχείρια των εταιρειών καλλιτέχνες. Περιοριστείτε σ’ αυτούς και μην πιάνετε στο στόμα σας γνήσιους μεγάλους καλλιτέχνες, όπως ο Michael Jackson, η Amy Winehouse, ο David Bowie, ο Freddy Mercury και τόσοι άλλοι. Ανήκουν σε άλλο κόσμο ενός ανώτερου επιπέδου που δεν μπορείτε να κατανοήσετε και εμείς οι θαυμαστές τους δε σας το επιτρέπουμε. Σας απαγορεύουμε να τους βάζετε στα ελεεινά στόματα σας – τίγκα στο lip gloss. Εκτός κι αν μελετήσετε πρώτα το έργο τους και μεταδώσετε στο κοινό σας σωστές πληροφορίες.

michael Jackson

Πρόσφατο παράδειγμα της κακομοιριάς και της φτήνιας σας: τις προάλλες κυκλοφόρησε δήθεν πορνογραφικό υλικό με παιδιά, που τάχα ανήκε στον Τζάκσον! Αποδείχτηκε πως οι φωτογραφίες ήταν πλαστές και τις είχε πειράξει αγγλικό ταμπλόιντ! Το έδειξαν αυτό οι κυρίες της τηλεόρασης που με χαρά έδειξαν την ψεύτικη είδηση για το πορνογραφικό υλικό; Έδειξαν τη διάψευση ή μήπως δεν τόλμησαν να εκθέσουν τους ξένους «συναδέλφους» τους; Γι’ αυτό λοιπόν ΑΡΚΕΤΑ! (Α… και κάτι ακόμα ανεξαρτήτως περιεχομένου… Μερικές επιτέλους κάνετε μαθήματα ορθοφωνίας που μιλάτε τσιριχτά και μας τρελαίνετε το τύμπανο. Λίγη αισθητική επιτέλους. Και να δείτε αν υπάρχει και ορθοφωνία για το γέλιο γιατί συχνά το γέλιο σας θυμίζει κακάρισμα. Ακούει η κυρία Τατιάνα;)

Όταν αποφάσισα να κάνω τοMJackson Truth, το 2009, ήταν πια πολύ αργά για τον Μάικλ Τζάκσον. Μα ήταν πολύ νωρίς για μένα που τότε ακόμη δε γνώριζα τις δυνατότητες του διαδικτύου, τα δικαιώματά μου, τη δύναμή μου, όλα. Και τώρα, όπως πολλοί στρατευμένοι blogger, τώρα πια που απέκτησα και δύναμη, ψηφιακή έστω και δυνατότητες, τώρα πια δε σωπαίνω. Αρκετά με την «κακοποίηση» του Μάικλ Τζάκσον και όχι μόνο από την κάθε χαζή ξανθιά κουτσομπόλα, άσχετη και αμόρφωτη της Ελληνικής TV, που παπαγαλίζει άθλια κατασκευασμένα σκάνδαλα..

Φιλικά,

Μελ ή αλλιώς MJacksonTruth

Θα με βρείτε στο blog μου: http://mjacksontruth.wordpress.com

Στο Facebook: https://www.facebook.com/MichaelJacksonTruth/

Και στο youtube: https://www.youtube.com/user/mjacksontruth

Υ.Γ Τον Νίκο Μουρατίδη τον γνωρίζω από την εφηβεία μου ως αναγνώστριά του και θα χαρώ να δημοσιεύσει το κείμενό μου. Κι αν πολλοί απ’ όσους διαβάζετε τώρα τον γνωρίζετε από την εποχή του Fame Story ή ακόμα και των High 5 ή, ακόμη χειρότερα, από τη (θεϊκή πάραυτα) ατάκα «σκάσε, ηλίθια», τότε ήρθε η ώρα να ψαχτείτε. Για μένα είναι ο άνθρωπος που στα 11 μου, μου έμαθε πως ο David Bowie ήταν όχι μόνο ένας σημαντικός καλλιτέχνης μα επιπλέον μια ξεχωριστή προσωπικότητα, με μύησε στο κλασικό Χόλιγουντ με τις γνήσιες σταρ κι έγινε η αιτία να γνωρίσω και να αγαπήσω τον Τζέιμς Ντιν. Γενικά μου έμαθε όλα όσα οι «αγαπητές» κυρίες της σύγχρονης τηλεόρασης όχι μόνο δε σας μαθαίνουν αλλά τα αγνοούν κι οι ίδιες (αγνοούν έστω το μέγεθός τους, διαφορετικά δε θα μιλούσαν για βούρτσες και κορδέλες). Διαβάστε τον και θα μάθετε τέτοια ενδιαφέροντα κι εσείς.

—————————————

Στην ενότητα ΑΠΟΨΕΙΣ θα βρείτε πολλά άρθρα γραμμένα από γνωστούς ανθρώπους ή φίλους του nikosonline.gr

https://www.nikosonline.gr/category/απόψεις/

——————————————————

nikosonline.gr

www.nikosonline.gr

Ένα Καθημερινό magazino για την ΖΩΗ, τον ΑΝΘΡΩΠΟ και τις ΤΕΧΝΕΣ

Το site ανανεώθηκε, απόκτησε νέα εμφάνιση και έγινε φιλικό προς smart phones & tablets. Προωθήστε το να τo μάθουν όλοι οι φίλοι σας… (και κοινοποιείστε όποια άρθρα σας αρέσουν).

Επίσης ακολουθήστε το nikosonline στα:

Twitter: https://twitter.com/NikosOnLineGr

Instagram: https://instagram.com/nikosonline/

Pinterest: https://gr.pinterest.com/NikosOnLine/

MJ

 

 

 

1 COMMENT

  1. Νίκο είσαι ο μοναδικός Έλληνας που ήσουν στο Staples Center στις τελευταίες του πρόβες , όποτε μπορέσεις μοιράσου με μας αυτή τη μοναδική εμπειρία που έζησες . Ο μοναδικός παραγωγός ραδιοφώνου που δεν το χτύπησε αλύπητα όταν τον κατηγορούσαν ψευδώς για πολλά. Είμαι από τις παλιές σου ακροάτριες από την εποχή του ΚΛΙΚ FM , μας χάριζες τα ωραιότερα βράδια, με καθαρό ραδιόφωνο, την πιο ζεστή φωνή, αλλά και με γνώσεις μουσικές που λίγοι έχουν. Σε ευχαριστώ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.