Αλίκη: Τα πρώτα πορτραίτα

Δεν είχε γίνει ακόμα ξανθιά. Το μαλλί ακόμα «έπαιζε» από καστανό μέχρι ανοικτό καστανό. Ακόμα δεν είχε γίνει η Εθνική μας σταρ, ακόμα δεν ήταν ένα αναγνωρίσιμο πρόσωπο και κανείς δεν πίστευε ότι θα γίνει κάτι. Δεν υπολόγισαν όμως την φλόγα που έκρυβε αυτό το κορίτσι μέσα του.

1
2231

Δεν είχε γίνει ακόμα ξανθιά. Το μαλλί ακόμα «έπαιζε» από καστανό μέχρι ανοικτό καστανό. Ακόμα δεν είχε γίνει η Εθνική μας σταρ, ακόμα δεν ήταν ένα αναγνωρίσιμο πρόσωπο και κανείς δεν πίστευε ότι θα γίνει κάτι. Δεν υπολόγισαν όμως την φλόγα που έκρυβε αυτό το κορίτσι μέσα του.

Από πολύ νωρίς κατάλαβε την δύναμη της δημοσιότητας και το παιχνίδι με τον φωτογραφικό φακό. Τότε δεν υπήρχε τίποτα άλλο παρά μόνο οι φωτογραφίες, οι εφημερίδες και 5-6 περιοδικά. Στα πρώτα της βήματα έκανε κάποιες φωτογραφήσεις άλλες για δοκιμή, κι’ άλλες για τον τύπο

Αλίκη Βουγιουκλάκη

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη γεννήθηκε στις 20 Ιουλίου του 1934 (Καρκίνος) και στα 19 της έκανε το ντεμπούτο της στο θέατρο (1953) με το έργο Κατά Φαντασίαν Ασθενής του Μολιέρου. Τον επόμενο χρόνο, 1954 και 20 χρόνων, πραγματοποίησε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο με την ταινία Το Ποντικάκι. Λένε μάλιστα ότι όταν η Αλίκη Βουγιουκλάκη πάτησε στο στούντιο για το πρώτο της γύρισμα οι τεχνικοί δυσκολεύτηκαν να πιστέψουν ότι είχαν μπροστά τους την πρωταγωνίστρια. Ο ρόλος προοριζόταν αρχικά για την Έλλη Λαμπέτη, αλλά εκείνη έλειπε στο Κάιρο. Ο Πέλος Κατσέλης τότε προτείνει στον Νίκο Τσίφορο την μαθήτριά του Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Αποκλειστικές πόζες από τις πρώτες της φωτογραφήσεις

Αλίκη Βουγιουκλάκη Αλίκη Βουγιουκλάκη

Φωτογράφηση για το Περιοδικό ΕΙΚΟΝΕΣ: (Τεύχος 74. 01/04/1957)

Αλίκη Βουγιουκλάκη Αλίκη Βουγιουκλάκη

Το καστανό κορίτσι με τα μαγουλάκια και την άκομψη μύτη, ήταν πεισματάρικο. Το πιο λαμπερό πλάσμα που πέρασε ποτέ από τον ελληνικό κινηματογράφο, η Αλίκη, υπήρξε κάποτε ένα μελαχρινό, σχεδόν αδιάφορο κορίτσι. Η ίδια είχε εξομολογηθεί, ότι μικρή ήταν ένα «ασχημόπαπο» και ότι όταν είχε εξομολογηθεί στη μητέρα της, ότι ήθελε να γίνει ηθοποιός, εκείνη της είχε δώσει τη χαρακτηριστική απάντηση: «Για να γίνεις ηθοποιός, πρέπει να είσαι όμορφη!». Εκείνη όμως το 1952 έδωσε κρυφά από την οικογένειά της εξετάσεις στην Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου από την οποία αποφοίτησε τρία χρόνια μετά με Λίαν Καλώς, λόγω της αυστηρής βαθμολόγησης του Δημήτρη Χορν.

Λένε ότι όταν η Αλίκη όταν είδε τον εαυτό της στη μεγάλη οθόνη έβαλε τα κλάματα και ορκίστηκε να μην ξαναπαίξει ποτέ στον κινηματογράφο. Ευτυχώς, ήταν μία υπόσχεση που δεν κράτησε. Τα χρόνια που ακολούθησαν η Αλίκη έγινε ξανθιά, διόρθωσε τη μύτη της και ο κινηματογραφικός φακός, έγινε, όπως συνήθιζε να λέει η ίδια, «ο πιο πιστός εραστής της».

Στην ενότητα NOSTALGIA θα βρείτε πολλά άρθρα που μιλούν για το αγαπημένο παρελθόν…

https://www.nikosonline.gr/category/nostalgia-2/

www.nikosonline.gr

Ένα Καθημερινό magazino για την ΖΩΗ, τον ΑΝΘΡΩΠΟ και τις ΤΕΧΝΕΣ

Το site ανανεώθηκε, απόκτησε νέα εμφάνιση και έγινε φιλικό προς smart phones & tablets. Προωθήστε το να τo μάθουν όλοι οι φίλοι σας… (και κοινοποιείστε όποια άρθρα σας αρέσουν).

Επίσης ακολουθήστε το nikosonline στα:

Twitter: https://twitter.com/NikosOnLineGr

Instagram: https://instagram.com/nikosonline/

Pinterest: https://gr.pinterest.com/NikosOnLine/

 

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.