Αναζητά τους δικούς του «ναυαγούς»

Στο βιβλίο και στην ταινία, ο Παρασκευάς είναι ο υπηρέτης του Ροβινσώνα Κρούσου που βρέθηκαν ναυαγοί σε κάποιο έρημο νησί. Ο δικός μας Παρασκευάς αναζητά τους δικούς του... ναυαγούς στα ξύλα που ξεβράζει η θάλασσα για να κάνει έργα τέχνης. Είναι από τους πιο cool ανθρώπους που έχω γνωρίσει και ενώ είναι μοντέλο δεν μοιάζει καθόλου με μοντέλο. Δεν έχει υιοθετήσει κανένα στυλ ή συμπεριφορά μοντέλου. Παρ’ όλο που πραγματικά κάνει μεγάλη καριέρα στο εξωτερικό και συνεργάζεται με τους μεγαλύτερους οίκους σε μεγάλες καμπάνιες, δεν είναι καθόλου «καβαλημένο καλάμι».

0
797

Στο βιβλίο και στην ταινία, ο Παρασκευάς είναι ο υπηρέτης του Ροβινσώνα Κρούσου που βρέθηκαν ναυαγοί σε κάποιο έρημο νησί. Ο δικός μας Παρασκευάς αναζητά τους δικούς του… ναυαγούς στα ξύλα που ξεβράζει η θάλασσα για να κάνει έργα τέχνης. Είναι από τους πιο cool ανθρώπους που έχω γνωρίσει και ενώ είναι μοντέλο δεν μοιάζει καθόλου με μοντέλο. Δεν έχει υιοθετήσει κανένα στυλ ή συμπεριφορά μοντέλου. Παρ’ όλο που πραγματικά κάνει μεγάλη καριέρα στο εξωτερικό και συνεργάζεται με τους μεγαλύτερους οίκους σε μεγάλες καμπάνιες, δεν είναι καθόλου «καβαλημένο καλάμι».

Νομίζω ότι είναι και ο πρώτος που καθιέρωσε το νέο αξύριστοlookμε την «ακατέργαστη» γενειάδα. Αυτό το παιδί λοιπόν, εκτός από εμφάνιση έχει και περιεχόμενο. Είναι καλλιτέχνης. Γράφει, φωτογραφίζει, σκηνοθετεί και τώρα κάνει και γλυπτά χρηστικά αντικείμενα από θαλάσσιους… ναυαγούς.

Παρασκευάς Μπουμπούρακας, ART, ξύλινα γλυπτά, Ξύλα θαλάσσης, μοντέλο

  • Παρασκευά μου πολύ χάρηκα για την έκθεση σου. Πως σου προέκυψε να ασχοληθείς με την γλυπτική και το ξύλο σαν χρηστικό αντικείμενο; Σ ευχαριστώ πολύ Νίκο. To concept «Ναυαγοί Ι» ξεκίνησε 2,5 χρόνια πριν στο Άγιο όρος εντελώς τυχαία, κάπου μεταξύ μονής Βατοπεδίου και Εσφιγμένου, όταν βρέθηκα μπροστά στον πρώτο μου Ναυαγό. Ένα υπέροχο γλυπτό της φύσης με τη δική μου ματιά και αισθητική. Αυτό στάθηκε και το έναυσμα για τη σύλληψη της ιδέας αυτού του project.
  • Ήξερα ότι ενδιαφερόσουν για την υγεία, το σώμα, την σωστή διατροφή… αλλά δεν ήξερα ότι βαθιά μέσα σου έκρυβες ένα καλλιτέχνη! Θέλω λεπτομέρειες… Όσον αφορά την άθληση και την διατροφή για μένα είναι τρόπος ζωής, ένα κομμάτι του εαυτού μου. Από εκεί και πέρα πάντα είχα δημιουργικές ανησυχίες, για τις οποίες έρχεται η κατάλληλη στιγμή να εξωτερικευτούν και να μοιραστούν με τους άλλους. όπως έγινε και με την έκδοση του πρώτου μου βιβλίου, την έκθεση φωτογραφίας, το project “Respect” by Paraskevas, φέτος την ολοκλήρωση την πρώτης μου ταινίας μικρού μήκους και τώρα τους Ναυαγούς Ι.
  • Η έκθεση θα διαρκέσει μόνο μερικές μέρες. Μετά που μπορεί κάποιος να δει τα έργα σου ή και να αγοράσει ακόμα; H έκθεση θα διαρκέσει 4 μέρες, από τις 22 μέχρι και τις 25 Δεκεμβρίου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να έρθουν σε επαφή μαζί μου.
  • Είναι κάτι που θα το συνεχίσεις, θα το εξελίξεις ή ήταν μια φάση που ήθελες να ζήσεις και μετά τέλος; Είναι μια ενασχόληση εντελώς αντιφατική από την κύρια δουλειά μου, αλλά συνάμα πολύ γοητευτικό και όμορφο συναίσθημα, γιατί ξαφνικά από τις μητροπόλεις της μόδας βρίσκομαι μόνος μου, ελεύθερος στη φύση σε ερημικές παραλίες σας “ρακοσυλλέκτης”, αναζητώντας “τους δικούς μου ναυαγούς” , δίνοντας τους ξανά ζωή.. Και όπως φαίνεται από τον τίτλο θα υπάρχει και συνέχεια..
  • Έχω να σου μιλήσω πολύ καιρό και έχω δεκάδες ερωτήσεις… αλλά μετά τις γιορτές θα κάνουμε μια κανονική συνέντευξη. Το υπόσχεσαι; Promise..
  • Τέλεια, θα σε δω στην έκθεση σου να σου ευχηθώ καλές δημιουργίες. Σ ευχαριστώ πολύ, καλό βράδυ.

Παρασκευάς Μπουμπούρακας, ART, ξύλινα γλυπτά, Ξύλα θαλάσσης, μοντέλο

Μερικά από τα υπέροχα έργα που φτιάχνει ο Παρασκευάς

Παρασκευάς Μπουμπούρακας, ART, ξύλινα γλυπτά, Ξύλα θαλάσσης, μοντέλο

Στην ενότητα ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ θα βρείτε πολλά άρθρα για ζωγράφους και ζωγραφική

https://www.nikosonline.gr/category/%CE%B5%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC/

Παρασκευάς Μπουμπούρακας, ART, ξύλινα γλυπτά, Ξύλα θαλάσσης, μοντέλο

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.