Ένας εμβληματικός ζεν πρεμιέ

Ο Ανδρέας Μπάρκουλης γεννήθηκε στον Πειραιά στις 4 Αυγούστου του 1936 και σπούδασε υποκριτική, όπου κατά την αποφοίτησή του χαρακτηρίστηκε εξαιρετικό ταλέντο.

0
236

Δεν ξέρω γιατί, αλλά είναι πολλοί αυτοί που λένε ότι ο Ανδρέας Μπάρκουλης ήταν κλινικά νεκρός, αλλά προσπαθούσαν να παρατείνουν την ζωή του. Μια ζωή που ουσιαστικά δεν υπήρχε…. Εν πάση περιπτώσει.

Ο Ανδρέας Μπάρκουλης ένας από τους εμβληματικούς ζεν πρεμιέ του ελληνικού κινηματογράφου, δεν υπάρχει πια. Ενώ την Παρασκευή μας είπαν ότι βγήκε από τη μονάδα εντατικής θεραπείας, ότι ήταν καλύτερα και ότι είχε μεταφερθεί σε δωμάτιο στο νοσοκομείο «Αγία Όλγα», και ενώ χτες βράδυ βγήκε «βρώμα» ότι πέθανε…. σήμερα τελικά, δεν άντεξε πια, και αναπαύθηκε.

ANDREAS BARKOULIS, ΚΟΡΙΤΣΙΑ Ο ΜΠΑΡΚΟΥΛΗΣ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΠΑΡΚΟΥΛΗΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΙΝΕΜΑ, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ,

Ο Ανδρέας Μπάρκουλης γεννήθηκε στον Πειραιά στις 4 Αυγούστου του 1936 και σπούδασε υποκριτική, όπου κατά την αποφοίτησή του χαρακτηρίστηκε εξαιρετικό ταλέντο. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο το 1956 και στον κινηματογράφο τον αμέσως επόμενο χρόνο με την ταινία Μαρία Πενταγιώτισσα. Ένα μικρό διάστημα της ζωής του το πέρασε στις Η.Π.Α όπου ασχολήθηκε επαγγελματικά με το τραγούδι.

Υπήρξε ένας από τους γοητευτικότερους ζεν πρεμιέ της δεκαετίας του ’60. Ενδεικτικό της αίγλης του αυτής είναι το σλόγκαν: “Κορίτσια, ο Μπάρκουλης!” .

Εμφανίστηκε σε περισσότερες από εκατό ταινίες, παίζοντας κυρίως δεύτερους ρόλους σε δραματικές ταινίες, όπως «Κοινωνία ώρα Μηδέν» (1966) , «Κοντσέρτο για πολυβόλα» (1967), «Όλγα Αγάπη μου» (1968), αλλά και κωμωδίες, όπως «Μια Ιταλίδα στην Ελλάδα» (1958), «Διακοπές στην Αίγινα» (1958), «Η Μουσίτσα»(1959), «Μην είδατε τον Παναή» (1962), «Το Δόλωμα» (1964), «Τζένη Τζένη» (1965), «Ησαΐα μη Χορεύεις» (1969), «Μια τρελή τρελή σαραντάρα» (1970) και η «Θεία μου η χίπισσα» (1970).

Ο Ανδρέας Μπάρκουλης είχε νυμφευτεί τρεις φορές κι έχει αποκτήσει τρία παιδιά. Πέθανε σε ηλικία 80 ετών.

Ειρήνη Παπά, Ανδρέας Μπάρκουλης

Η Λίμνη των Στεναγμών, με την Ειρήνη Παπά

Αλίκη Βουγιουκλάκη, Ανδρέας Μπάρκουλης

Ο Μιμίκος και η Μαίρη, με την Αλίκη

tzeni-tzeni, Τζένη Καρέζη, Αλνδρέας Μπάρκουλης

Με την Τζένη Καρέζη ήταν ζευγάρι σε πολλές ταινίες

Ρένα Βλαχοπούλου, Ανδρέας Μπάρκουλης

Με την Ρένα Βλαχοπούλου

————————————————

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.