Δεν τον ήξερα καθόλου. Τελευταία όλο και περισσότερο διάβαζα γι΄ αυτόν, επειδή έπαιζε στην πετυχημένη τηλεοπτική σειρά «Άγριες μέλισσες» – που δεν έχω δει ούτε ένα επεισόδιο, αλλά επειδή ακούω πολλά, κάποια στιγμή θα την δω στην web TV ολοκληρωμένη και χωρίς διαφημίσεις.
Ψάχνοντας να μάθω περισσότερα, έπεσα πάνω σε ένα κείμενο που έχει γράψει – σαν επιστολή- με μια προσωπική του ιστορία και με εντυπωσίασε. Με εντυπωσίασε επειδή όταν την έγραψε ήταν πολύ νέος και η επιστολή ήταν υπέροχη, καλογραμμένη, με σκέψεις, εικόνες και συναίσθημα. “Μωρέ μπράβο”, είπα μέσα μου…
Ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος, έπαιζε τον δάσκαλο στις «Άγριες Μέλισσες», και επειδή είναι και ωραίο παιδί, ενδιαφέρθηκε αμέσως τόσο το τηλεοπτικό κοινό όσο και οι “τσαπερδόνες” του Life style. Μερικές όταν δεν τους έκανε τα χατίρια τον έλεγαν “ψώνιο”.
Γεννήθηκε και μεγάλωσε με τις 4 αδελφές του στο Αγρίδι, του νομού Αχαϊας, ένα ορεινό χωριουδάκι κοντά στα Καλάβρυτα. Από μικρός, απ΄ την μια βοηθούσε τον πατέρα του που ήταν ελαιοχρωματιστής, κι΄ απ΄ την άλλη φρόντιζε και τα γίδια της οικογένειας. Δεν τον φοβίζει η δουλειά και όπως λέει και ο ίδιος, στην μέχρι τώρα ζωή του έχει δουλέψει ως σερβιτόρος, τραγουδιστής, πλασιέ βιβλίων, σε καφετέριες, σε bars, σε στατιστική υπηρεσία, σε οικοδομή, στο τηλεφωνικό κέντρο του ΟΤΕ… Έτσι έμαθε από πολύ μικρός να είναι οικονομικά ανεξάρτητος.
Στην εφηβεία του είχε σκεφτεί πολύ έντονα να σπουδάσει στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και συγκεκριμένα το τμήμα της Θεολογίας. Μεγαλώνοντας άλλαξε γνώμη και έτσι βρέθηκε να σπουδάζει Διοίκηση Επιχειρήσεων. Στα 23 του αποφάσισε να στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών.
Είναι 35 χρόνων, έχει ύψος 1,88 μ. και είναι σε εξαιρετική φυσική κατάσταση. Ως έφηβος είχε ασχοληθεί με τον αθλητισμό – τριπλούν & βάδην – και μάλιστα στα 17 του, το 2002, κατέκτησε και το χάλκινο μετάλλιο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων στα 10 χλμ. βάδην. Είναι μελαγχολικός και ανήσυχος. Έχει κάνει δύο χρόνια ψυχανάλυση και διαβάζει πολύ. Του αρέσουν οι πλατείες, οι βόλτες στο Φάληρο και επιδιώκει να είναι σε μέρη με ορίζοντα. Να έχει αέρα και να βλέπει τον ουρανό. Ζει σε ένα ιδιόκτητο διαμέρισμα 50 τ.μ. στο κέντρο της Αθήνας, με θέα την Ακρόπολη. Εκεί διαβάζει, βλέπει ουρανό, κάνει πρόβες με τους φίλους του και τα βράδια βλέπει Νetflix.
Έχει παίξει σε αρκετές θεατρικές παραστάσεις και τηλεοπτικές σειρές – «Ου φονεύσεις», «Δικαίωση» κ.α. Το 2019 θα του μείνει αξέχαστο, μιας και είχε πολύ καλό ρόλο στη σειρά του Ant1 «Άγριες Μέλισσες», παίζοντας το δάσκαλο του χωριού, τον Λάμπρο Σεβαστό, μεγάλο έρωτα της πρωταγωνίστριας Λενιώς (Μαρία Κίτσου). Επίσης πολύς κόσμος εκείνη την εποχή τον απολάμβανε και στο Παλλάς, στη θεατρική παράσταση του Σταμάτη Φασουλή «Ωνάσης: Τα θέλω όλα», κάνοντας τον Αλέξανδρο Ωνάση.
Το 2002 (17 ετών) κατέκτησε και το χάλκινο μετάλλιο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων στα 10 χλμ. βάδην. Στο παρελθόν εργάστηκε ως σερβιτόρος, σε τηλεφωνικό κέντρο ακόμη και σε οικοδομή. Έχει ένα κορμί “φέτες”.
Ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος έχει εμφανιστεί μέχρι και με την Ελεωνόρα Ζουγανέλη, στην μουσική παράσταση «Οντισιόν».
Τον έχουμε δει και σε διαφήμιση για παστίλιες κατά του πονόλαιμου όπου πρωταγωνιστούσε ως… Ταρζάν!