Αν θέλεις ομελέτα, σπάσε αβγά

0
662

bouli7

Αν θέλεις ομελέτα, σπάσε αβγά

Οι Έλληνες πολιτικοί είναι μια σπάνια συνομοταξία ανθρωποειδών που θέλει να φάει ομελέτα χωρίς να σπάσει αβγά. Θέλει να έχει αξιοπιστία και κύρος απέναντι στην κοινωνία χωρίς να στενοχωρήσει κανέναν. Θέλει να εξυγιάνει τον τόπο χωρίς να απομακρύνει άχρηστους, διεφθαρμένους και αμόρφωτους δημόσιους υπαλλήλους. Θέλει να φέρει ανάπτυξη χωρίς να έχει καταπολεμήσει πρώτα την γραφειοκρατία και το λάδωμα.

Αν οι πολιτικοί μας και το πολιτικό σύστημα που έχουν εγκαθιδρύσει θέλουν να έχουν έστω και μια στάλα αξιοπιστία απέναντι στο λαό, καλά θα κάνουν να ξεκινήσουν από τα βασικά:

Μαζί με όλο αυτό που ονομάζουν αξιολόγηση και διαθεσιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων ας σκεφτούν μήπως είναι καιρός να ξεκαθαρίσουν πρώτα και καλύτερα το Ελληνικό κοινοβούλιο. Έτσι θα δείξουν σε όλους μας ξεκάθαρα ότι είναι πράγματι αποφασισμένοι και αβγά να σπάσουν, και ομελέτα να φτιάξουν και ότι άλλο διάολο θέλουν! Η Ελληνική βουλή πρέπει να απαλλαγεί μία δια παντός από:

  • Το τηλεοπτικό κανάλι

  • Τα οικογενειακά ρουσφέτια

  • Τους διορισμένους συγγενείς

  • Τους διάφορους παρατρεχάμενους βολεψάκηδες

Σαφώς και υπάρχουν κάποιοι υπάλληλοι στην Βουλή που κάνουν τη δουλειά τους με επαγγελματισμό και μάλιστα να μην χρωστάνε χάρη σε κανέναν για την θέση που τους δόθηκε. Οι συγκεκριμένοι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα από μια πραγματική και επί της ουσίας αντικειμενική αξιολόγηση. Αυτοί είναι σίγουρα οι μόνοι που μπήκαν με την αξία τους και ίσως οι μόνοι που δουλεύουν.

Αν λοιπόν το πολιτικό σύστημα «καθαρίσει» το ίδιο του το σπίτι -την βουλή- από άχρηστους, κηφήνες και διεφθαρμένους χαραμοφάηδες τότε θα αποδείξει σε όλους μας ότι έχει πάρει σοβαρά το ρόλο του και πράγματι θα προσπαθήσει να πατάξει την διαφθορά στην ρίζα της. Θα τολμήσουν όμως να διώξουν τις συζύγους, τους γιούς, τις ανιψιές, τις κόρες και όλο το λοιπό σκυλολόι κάποιων ισχυρών πολιτικών; Έχουν τα’ αρχίδια να το κάνουν;

Νίκος Μουρατίδης

BoUSYw7CAAE8Aw3_jpg large

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.