Αν σας πω πως γνώρισα τον Ντέμη Ρούσο…..

2
218

1302941094_17971181

Το 1980 άρχισα να συνεργάζομαι με τον Βαγγέλη Παπαθανασίου, κάνοντας την προβολή των δίσκων του ΩΔΕΣ και ΡΑΨΩΔΙΕΣ, και έκτοτε μείναμε φίλοι… Μια εποχή- δεν θυμάμαι πότε ακριβώς – θα πήγαινα στο Λονδίνο για κάτι δουλειές, και ο Βαγγέλης με παρακάλεσε να του πάω κάτι πράγματα από την Ελλάδα.

Πράγματι ήρθαν και μου έδωσαν ένα αρκετά μεγαλούτσικο πακέτο. Όταν έφτασα στο Λονδίνο του πήγα το πακέτο στο σπίτι του, και εντελώς τυχαία ήταν εκεί ο Ντέμης Ρούσος. Ο Βαγγέλης μας γνώρισε, καθίσαμε και τους έλεγα τα νέα από την Ελλάδα όταν σε λίγη ώρα ο Ντέμης σηκώθηκε και πήγε προς τα μέσα… Εμείς με τον Βαγγέλη συνεχίσαμε να λέμε τα δικά μας… αλλά ο Ντέμης εξαφανισμένος. Κάποια στιγμή το συνειδητοποιεί ο Βαγγέλης και με ρωτάει, που είναι ο Ντέμης. Του είπα ότι πήγε προς τα μέσα, μάλλον τουαλέτα.

Σηκώθηκε και σφαίρα πήγε προς τα μέσα. Εντός δευτερολέπτου άκουσα αγριοφωνάρες… Έτρεξα και τους βρήκα στην κουζίνα να τσακώνονται πάνω από ένα τάπερ που περιείχε χοιρινό με σέλινο. Ο Ντέμης το είχε ανοίξει και έτρωγε κανονικότατα… ο Βαγγέλης έξαλλος.

Βλέπετε το πακέτο που του κουβάλησα περιείχε τάπερ με αγαπημένα του Ελληνικά φαγητά (χοιρινό με σέλινο, τυρόπιτα, σπανακόπιτα κ.α.), και δεν ήθελε κανείς να του φάει ούτε μπουκιά. Τσακώνονταν σαν μικρά παιδιά……

Πραγματικά με στεναχώρησε το γεγονός του θανάτου του Ντέμη Ρούσου. Οι Έλληνες δημοσιογράφοι δεν τον συμπαθούσαν καθόλου. Όταν αναφέρονταν σ’ αυτόν έγραφαν «Ο χοντρός με την ψιλή φωνή». Κι’ όμως ο Ντέμης, χοντρός ντυμένος με καφτάνια, και με αυτήν την «ψιλή» φωνή, έκανε μεγάλη Ευρωπαϊκή επιτυχία συμπεριλαμβανομένης και της Αγγλίας, που είναι η πιο δύσκολη αγορά για μη Βρετανούς καλλιτέχνες.

Ο Ντέμης πέθανε σε ηλικία 69 ετών μετά από μακρόχρονη νοσηλεία. Την είδηση επιβεβαίωσε τόσο το νοσοκομείο Υγεία, όσο και η κόρη του Έμιλι, μιλώντας στη Γαλλική εφημερίδα Figaro.

Για μένα ο Ντέμης ήταν ο πρώτος ethnic καλλιτέχνης πριν καν ανακαλυφθεί ο όρος……

acpromonew

APHROTIDES CHILD: Ντέμης Ρούσσος, Βαγγέλης Παπαθανασίου, Λουκάς Σιδεράς.

85513964

Ο Βαγγέλης και ο Ντέμης στην δεκαετία του ’60

———————-

Ακολουθήστε το nikosonline.gr

Twitter: https://twitter.com/NikosOnLineGr

Pinterest: http://www.pinterest.com/NikosOnLine/

2 COMMENTS

 1. Με άγγιξε η δήλωση του σε κάποια από τις συνεντεύξεις του ”ότι οι άνθρωποι δεν επικοινωνούν και δεν αγαπιούνται όπως παλιά”…
  πανούκλα έπεσε ,να πάρει και να σηκώσει…όλοι
  κλεισμένοι στο καβούκι τους…

 2. Πράγματι πρωτοπόρος ο Ντέμης στο ”έθνικ στυλ ”…
  σχετικά με το φαγητό είχε πει γελώντας ότι δεν γεννήθηκα για νάμαι αδύνατος…large σε όλα του…
  οικείος, χωρίς προσωπείο…αξέχαστος…εμένα με
  αντιπροσωπεύει το it’s five o΄ clock and I walk through the empty streets…μου θυμίζει τα χρόνια της αθωότητος, του ερωτισμού…τότε που όλα ήταν λαμπερά και υποσχόμενα…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.