Αξιολόγηση Δημοσίων Υπαλλήλων

Επιτέλους αυτό το απόστημα πρέπει να σπάσει. Δεν είναι δυνατόν οι δημόσιοι υπάλληλοι να καταδυναστεύουν το κράτος, την κυβέρνηση και τον κόσμο. Η κυβέρνηση θέλει να κάνει μια εκ βαθέων αξιολόγηση του κλάδου και αυτοί αντιδρούν!!!

2
481

Επιτέλους αυτό το απόστημα πρέπει να σπάσει. Δεν είναι δυνατόν οι δημόσιοι υπάλληλοι να καταδυναστεύουν το κράτος, την κυβέρνηση και τον κόσμο. Η κυβέρνηση θέλει να κάνει μια εκ βαθέων αξιολόγηση του κλάδου και αυτοί αντιδρούν!!!

Όταν διάβασα, “Στο μικροσκόπιο της κυβέρνησης τίθενται οι εκθέσεις αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων.”, ένα χαμόγελο ικανοποίησης σχηματίστηκε στο πρόσωπο μου.

Και επειδή για πάρα πολλά χρόνια διαβάζουμε για λαμογιές στο δημόσιο, ήρθε ο καιρός δώσουν τις εξετάσεις τους. Κάνουν για την δουλειά; Πληρούν τις προϋποθέσεις; Είναι ικανοί; Ξέρουν τα ηλεκτρονικά μέσα και ξένες γλώσσες; Έχουν γνώση του αντικειμένου, έχουν ενδιαφέρον και δημιουργικότητα, πως είναι στις υπηρεσιακές σχέσεις τους, πως είναι η συμπεριφορά τους, είναι αποτελεσματικοί, είναι εργατικοί ή όλη μέρα ασχολούνται με το πως θα λουφάρουν;

Κι’ όχι μόνο αυτοί, αλλά και οι τομεάρχες και οι διευθυντές τους.

Δεν ξέρω αν κάτι κρύβεται πίσω απ’ την αξιολόγηση, αλλά διάβασα όλη την εγκύκλιο και την βρίσκω πολύ σωστή.

Για όλους εμάς – τον απλό κόσμο – που έχουμε ταλαιπωρηθεί αφάνταστα από τις δημόσιες υπηρεσίες και τους δημόσιους υπαλλήλους, η αξιολόγηση είναι ό,τι πρέπει.

Βαρεθήκαμε να στηνόμαστε στις ουρές, να λείπουν από τα πόστα τους, να τους βλέπουμε βαριεστημένους, νευριασμένους, απεριποίητους, να μας μιλούν άσχημα, απότομα και με ύφος χιλίων καρδιναλίων. Απρόθυμους να βοηθήσουν ή να εξυπηρετήσουν. Βαρεθήκαμε εμείς να δουλεύουμε και οι δημόσιοι υπάλληλοι να λουφάρουν.

Το δημόσιο πρέπει να γίνει πιο “μικρό” και πιο ικανό. Η ετήσια αξιολόγηση είναι αναγκαία για να εντοπίζει την απόδοση τους – αν πράγματι χρήζει βελτίωσης – ώστε να εξυπηρετούνται καλύτερα οι Έλληνες πολίτες που είναι ο αποδέκτης των δημόσιων υπηρεσιών αλλά και ο έμμεσος «χρηματοδότης» τους.

Αναρωτιέμαι λοιπόν και πολύ θα ήθελα τη γνώμη σας, γιατί οι Δημόσιοι υπάλληλοι δεν δέχονται την αξιολόγηση τους; Γιατί οι συνδικαλιστές κάνουν πορεία και τους καλούν σε απεργία;

Ρητορική ερώτηση το ξέρω, αλλά τόσα χρόνια οι ιδιωτικοί γιατί αξιολογούνται; Αυτή η νοοτροπία “μπες στο Δημόσιο και άραξε” δεν θα πρέπει να τελειώνει; Θα τολμούσε κάνεις να άρει την μονιμότητα τους;

Αξιολόγηση Δημοσίων Υπαλλήλων, ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, DIMOSIOI YPALLILOI, loufa, λούφα, nikosonline.gr

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αφορά μόνο τους εκπαιδευτικούς και τις άθλιες σχολικές μονάδες ,χωρίς προσωπικό. να φέρνουν οι εκπαιδευτικοί με τον πενιχρό μισθό τους ,(οι λιγότερο αμειβόμενοι στο δημόσιο τομέα) αντισηπτικά από το σπίτι ,για οποιαδήποτε επιμόρφωση αν έχεις χρήματα προχωράς κ,λ,π

  2. Φίλε Νίκο. Συμφωνώ μέχρι κεραίας για την αξιολόγηση των Δ.Υ. Πριν από αυτό όμως θα πρέπει να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΕΣ να σταματήσει η εκάστοτε κυβέρνηση :
    α) το αίσχος των διορισμών των ημετέρων στα Δ.Σ. των οργανισμών δημ. Υπηρεσιών κλπ με αποτυχημένους πολιτευτές που το μόνο που κάνουν είναι να εξυπηρετούν τα κομματικά τους ντόμπερμαν. Αυτοί είναι υπεύθυνοι για την κατάντια της δημ. Διοίκησης. Οι θέσεις αυτές να προκηρρύσονται. Να δοθεί ένα πλαίσιο προσόντων και να έρθουν οι ικανοί να δώσουν εξετάσεις και κάθε 3 χρόνια να αξιολογούνται. Αλλά δεν θα γίνει ποτέ. Γιατί μπορεί να προκύψει κάποιος άλλης ιδεολογίας. Και το κυριότερο να είναι κάποιος ηθικός και τίμιος άνθρωπος που δεν θα δέχεται να κάνει ρουσφέτια και χατίρια. Δηλ. ο Διευθυντής, ο προϊστάμενος, κάτοχοι πτυχίων και μεταπτυχιακών θα αξιολογούνται από τα διορισμένα Δ.Σ. ? Είναι δυνατόν ? Έχεις υπόψη σου ποιοί διορίζονται ? Εδώ ο Πολάκης είχε βάλει ιδιοκτήτη βουλκανιζατέρ σε Δ.Σ. νοσοκομείου. Θα αξιολογήσει αυτός τον δ/ντή της κλινικής ? Έχουν κάνει το Δημόσιο κομματικά τσιφλίκια τεμπελχανάδων.
    β) Να δοθεί ένα τέλος στον στρατό των 3.500 μετακλητών. Φτάνει πλέον. Έχουμε φτάσει στο σημείο να διαλέξουμε εάν θα φάμε ή θα ζεσταθούμε , κι αυτοί ξεσκίζουν το κράτος με όποιο τρόπο μπορούνε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.