Απένταρη δόξα & άδοξο χρήμα!

Τι είναι το «Σπιρτόκουτο»; Σίγουρα δεν είναι ένα κουτί με σπίρτα, αλλά ίσως να είναι ένα Μουσικό κουτί, με σύγχρονα ροκ ακούσματα. Θέλετε να μάθετε περισσότερα;

0
1250

Τι είναι το «Σπιρτόκουτο»; Σίγουρα δεν είναι ένα κουτί με σπίρτα, αλλά ίσως να είναι ένα Μουσικό κουτί, με σύγχρονα ροκ ακούσματα. Θέλετε να μάθετε περισσότερα;

10+1 ερωτήσεις στο συγκρότημα Σπιρτόκουτο

 1. Γεια σας παιδιά, που σας πετυχαίνω; Γεια σου κι εσένα Νίκο! Που αλλού::: Στο στούντιο για πρόβα και δημιουργία!!
 1. Άκουσα 2 από τα τραγούδια σας, μου άρεσαν πολύ, και θα ήθελα να μάθω ηλικιακά που κυμαίνεστε; Πόσο είναι ο μεγαλύτερος του γκρουπ, και πόσο ο μικρότερος; Είμαστε από 28 ως 32. Αυτό που λέμε τριαντάρηδες!
 1. Ξέρετε γιατί ρωτάω; Γιατί ο στίχος σας δεν είναι για πιτσιρίκια… Ίσως όμως αρέσει στα… ανήσυχα πιτσιρίκια (γέλια)
 1. Από την ημέρα που βγήκατε στο επάγγελμα, ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή; Δυστυχώς ή ευτυχώς δεν είναι το επάγγελμά μας αυτό, γιατί από το επάγγελμα βγάζεις λεφτά! Η πιο δύσκολη στιγμή ήταν αυτή καθαυτή η δημιουργία της μπάντας, όπου 5 διαφορετικοί χαρακτήρες προσπαθούν να δημιουργήσουν γύρω από μία ιδέα.
 1. Είναι αλήθεια αυτά που λένε ότι για να βρει χώρο να παίξει ένα καινούργιο γκρουπ, πρέπει να τραβήξει τα πάνδεινα; Ότι αυτοί που έχουν τους χώρους είναι σχεδόν εκβιαστές; Όπως σε κάθε τομέα της ζωής θέλει πολλή προσπάθεια για να βρεις χώρο. Έτσι και στη μουσική δεν αλλάζουν οι κανόνες. Έρχεσαι σε επαφή και με εκβιαστές και με ανιδιοτελείς ανθρώπους, στο χέρι σου είναι να καταφέρεις να τους ξεχωρίσεις και να αποφύγεις τις κακοτοπιές….

συγκρότημα Σπιρτόκουτο

 1. Έχετε πάει σε εταιρίες, και αν ναι, σε ποιες και τι σας είπαν; Δεν έχουμε απευθυνθεί, γιατί στο πρώτο μας cd θέλαμε να έχουμε την ευχέρεια να βρούμε την ταυτότητά μας. Κάτι τέτοιο δε θα ήταν εφικτό με τις δεσμεύσεις που προϋποθέτει η συνεργασία με μια εταιρία – χρηματοδότη.
 1. Όταν ήσασταν στο λύκειο, τι μουσικές ακούγατε; Ποιοι ήταν οι ροκ ήρωες σας; Οι συμμαθητές μας λέγανε “οι ροκάδες”!! Οι ροκ ήρωες μας ήταν οι καθηγητές μας!!!
 1. Τώρα έχετε ξεχωρίσει κάποιο από τα πιο καινούργια γκρουπ με το οποίο φανατίζεστε; Χωρίς φανατισμούς πιστεύουμε ότι έχει ψωμάκι στο χώρο μας. Υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι καλλιτέχνες που κρατάνε τη φωτιά αναμμένη όπως ο «Κύριος Κ», τα «Φρούτα του δάσους», οι «Kollektiva»…
 1. Εντός ολίγου ξεκινάει η καινούργια σεζόν. Θα παίξετε κάπου Live; Ετοιμαζόμαστε πυρετωδώς γιατί η νέα σεζόν θα μας βρει με αρκετά μέτωπα ανοιχτά κι επειδή μας αρέσουν οι προκλήσεις είμαστε σε εγρήγορση να τζαμάρουμε και να εκτεθούμε.
 1. Αν θέλει κάποιος να έρθει σε επαφή μας σας, που σας βρίσκει; Παντού!! Είμαστε σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με πυλώνες το facebook: Spirtokouto The Band 

Και η 11η ερώτηση και απάντηση ανήκει σε εσάς.

 1. Η αιώνια ερώτηση της τέχνης : Δόξα ή χρήμα; Συνήθως προκύπτει απένταρη δόξα & άδοξο χρήμα!

DSC_1323

Η ιστορία της μπάντας Σπιρτόκουτο ξεκινάει από τα λυκειακά χρόνια, πίσω στο 2003, όπου οι πρώτες ιδέες άρχισαν να γεννιούνται. Ο Γιώργος έγραφε στίχους και τους έδινε στον Μάκη που τους έβαζε μουσική και έτσι αποκτούσαν υπόσταση. Καθώς ο καιρός περνούσε οι ανησυχίες ωρίμαζαν και οι ιδέες άρχισαν να υλοποιούνται. Το σχήμα ήρθαν να συμπληρώσουν ο Άρης και ο Νίκος. Με αυτή τη σύνθεση (Μάκης-Κιθάρα/Φωνή, Γιώργος-Μπάσο, Άρης-Κιθάρα, Νίκος-Τύμπανα) το 2012 το Σπιρτόκουτο πήρε σάρκα και οστά και προσθέτοντας τον Γιάννη (Κιθάρα) στο πάζλ ,ετοιμάζεται να μοιραστεί τις μουσικές του αναζητήσεις. Το 2013 βρήκε την μπάντα να παίρνει το βάπτισμα του πυρός στο χώρο των live παίζοντας στο Bat City. Ακολούθησαν live κι έτσι έκλεισε δυναμικά η χρονιά. Το Νοέμβρη του ’14 κυκλοφόρησε το ΕΡ με τίτλο “Ανάμεσα στα γέλια” αποτελούμενο από 5 τραγούδια. Αυτή τη στιγμή η μπάντα βρίσκεται στη δημιουργία του πρώτου ολοκληρωμένου άλμπουμ της.

ΣΠΙΡΤΟΚΟΥΤΟ: Μάκης Ράπτης – Φωνή, Γιώργος Κάτρης – Μπάσο, Άρης Πλαΐτης – Κιθάρα, Νίκος Διδυμόπουλος – Τύμπανα, Γιάννης Στιβακτής – Κιθάρα

DSC_1235

Εδώ είναι και το επίσημο κλιπ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.