Απαγορεύεται στις γυναίκες να γεράσουν

Οι πρόσφατες φωτογραφίες της Θεάς Linda Evangelista που παραμορφώθηκε μετά από μια επέμβαση μείωση λίπους, έφερε και πάλι στην επιφάνεια το θέμα: Οι γυναίκες απαγορεύεται να γεράσουν;

0
598

Οι πρόσφατες φωτογραφίες της Θεάς Linda Evangelista που παραμορφώθηκε μετά από μια επέμβαση μείωση λίπους, έφερε και πάλι στην επιφάνεια το θέμα: Οι γυναίκες απαγορεύεται να γεράσουν!

Γιατί; Γιατί κούκλες μου έχει στηθεί μια ολόκληρη μπίζνα γύρω από το θέμα: γυναίκα- γηρατειά και νεανικότητα. Μπίζνα δισεκατομμυρίων. Εμπλέκονται εταιρίες καλλυντικών, φαρμακευτικές εταιρίες, πλαστικοί χειρουργοί, γυμναστές, personal trainers, περιοδικά, γυναικεία sites κτλ. κτλ.

Όλοι ενορχηστρωμένοι να παίξουν το παιχνίδι της αντιγήρανσης. Βλέπουμε γνωστές γυναίκες που στην προσπάθεια τους να παραμείνουν νέες επισκέπτονται το κρεβάτι του Προκρούστη και υπομένουν κάθε είδους βία στο σώμα και το δέρμα τους. Το παράδειγμα τους ακολουθούν και εκατομμύρια απλές γυναίκες που προσπαθούν να ανταποκριθούν στα αδιανόητα πρότυπα ομορφιάς και νεανικότητας.

Απαγορεύεται στις γυναίκες να γεράσουν, aged women, injections, plastic surgery, old, youth, νεότητα, γηρατιά, πλαστικοί χειρουργοί, nikosonline.gr

Υπάρχουν όμως και οι φωνές που λένε πως δεν πειράζει που γερνάμε, δεν ενοχλούν τα λίγα παρά πάνω κιλά, δεν είναι άσχημες οι ρυτίδες, δεν χρειάζεται τόσο makeup. Προσπαθούν να πείσουν τις γυναίκες ότι δεν είναι έγκλημα ο σωματότυπος ή η εξωτερική εμφάνιση. Σημασία έχει η υπεροχή της προσωπικότητας έναντι των χαρακτηριστικών.

Τελικά όμως κερδίζουν οι άλλοι, που θέλουν να κρατήσουν υποτίθεται νέες τις γυναίκες, να τους πάρουν τα χρήματα τους και να τις “φτιάξουν” – όλες ίδιες. Η νεότητα έχει γίνει εμμονή. Μια επίσκεψη στα ιατρεία των πλαστικών χειρουργών ή στα καταστήματα καλλυντικών αρκεί για να καταλάβεις ότι υπόσχονται σε εκατομμύρια γυναίκες να βελτιώσουν σώμα, δέρμα, χείλη, μαλλιά, νύχια… Οι γυναίκες ξοδεύουν τεράστια ποσά για να σταματήσουν το χρόνο. Σύμφωνα με παγκόσμιες έρευνες, η βιομηχανία της ομορφιάς το 2019 είχε έσοδα 191,6 δις και θα δει τα κέρδη της να εκτοξεύονται στα 421,4 δις το 2030.

Υπάρχουν πολλές γυναίκες μέσης ηλικίας που προσπαθούν να δείχνουν είκοσι και τριάντα χρόνια νεότερες. Τα περιοδικά, οι διαφημίσεις, τα media, οι ταινίες, οι σειρές προβάλλουν εικόνες που τις παρουσιάζουν με photoshop ως νέες. Ψέματα.

Δεν νομίζετε πως είναι καιρός να σταματήσει να είναι φιλοφρόνηση το “δείχνει νεότερη από την ηλικία της”;

Μήπως πρέπει να βάλουμε ένα τέλος στον ηλικιακό ρατσισμό;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερνάει χωρίς πλαστικές και photoshop: https://bit.ly/31HAVDD

10 λόγοι που οι μικροί γουστάρουν τις… ώριμες! https://bit.ly/3H1MA02

Γιατί οι νέοι την βρίσκουν με τις μεγάλες; https://bit.ly/3BX86j5

Γεράματα, ρυτίδες και κατάματα στον φακό: https://bit.ly/3H30f79

Απαγορεύεται στις γυναίκες να γεράσουν, aged women, injections, plastic surgery, old, youth, νεότητα, γηρατιά, πλαστικοί χειρουργοί, nikosonline.gr

——————————————-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.