Απαγορεύτηκαν οι πλαστικές σακούλες

0
648
Πλαστικές σακούλες, απαγόρευση, Καλιφόρνια, οικολογία,

apagoreutikan-oi-plastikes-sakoules-stin-kalifornia_w_l

Κανονικά και με το νόμο η Καλιφόρνια είπε «Όχι» στις πλαστικές σακούλες μιας χρήσης και είναι η πρώτη αμερικανική πολιτεία που απαγορεύει τις πλαστικές σακούλες μιας χρήσης. Ειδικότερα θα απαγορεύεται η χρήση τέτοιων ειδών συσκευασίας από καταστήματα εδώδιμων, ποτών και καταστήματα γενικού εμπορίου προκειμένου να περιοριστούν τα απορρίμματα τα οποία καταστρέφουν το περιβάλλον.

Η σχετική νομοθεσία, η οποία υπεγράφη από τον κυβερνήτη της πολιτείας Jerry Brown πρόκειται να ξεκινήσει να τίθεται σε ισχύ από τον επόμενο Ιούλιο, και τόνισε: «ο νόμος είναι ένα βήμα στην ορθή κατεύθυνση και θα περιορίσει την πλημμύρα πλαστικών αποβλήτων που μολύνουν παραλίες και ακτές, τα πάρκα ακόμα και τους ωκεανούς».

Οι κατασκευαστές αυτών των πλαστικών ειδών συσκευασίας προσπάθησαν επανειλημμένως να αποτρέψουν την ψήφιση του νόμου, υποστηρίζοντας ότι θα οδηγούσε στην απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας, ενώ ταυτόχρονα θα επιτρέψει στους καταστηματάρχες που επηρεάζονται από το μέτρο να πολλαπλασιάσουν τα κέρδη τους χρεώνοντας τις χάρτινες σακούλες που αναγκαστικά θα πρέπει να χρησιμοποιούν οι πελάτες τους. Επίσης, σύμφωνα με τον ίδιο νόμο, απαγορεύεται στα καταστήματα να πωλούν ή να διαθέτουν σακούλες από ανακυκλωμένο χαρτί στα σημεία πώλησης εκτός κι αν η σακούλα διατίθεται προς πώληση έναντι τουλάχιστον 0,10 cent.

Τα μεγαλύτερα καταστήματα, όπως το Wal-Mart και το Target, θα πρέπει να συμμορφωθούν με τον νέο νόμο από την αρχή του Ιουλίου 2015, ενώ τα καταστήματα γενικού εμπορίου και οι αγορές τροφίμων έχουν περισσότερο χρόνο στη διάθεσή τους και θα πρέπει να συμμορφωθούν με τις επιταγές του νέου νόμου μέχρι τον Ιούλιο του 2016.

Επιτέλους έγινε μια αρχή. Άντε και στα δικά μας……..

Πλαστικές σακούλες, απαγόρευση, Καλιφόρνια, οικολογία,

Πλαστικές σακούλες, απαγόρευση, Καλιφόρνια, οικολογία,

San-Jose-Plastic-Bag-Ban-3

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.