Απόστολος “Jumbo” Βακάκης: Σκοτώστε τον

Είπε την αλήθεια. Σκοτώστε τον. Ο άνθρωπος που έφτιαξε μια εταιρία και τώρα κάνει τζίρο μισό δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο, τόλμησε να εκστομίσει αλήθειες, με αποτέλεσμα, κάποιοι ανεγκέφαλοι, να θέλουν τα τον λυντσάρουν. Κύριε Βακάκη μου σας υπενθυμίζω τι είχε πει ο Oscar Wilde:

0
966

Είπε την αλήθεια. Σκοτώστε τον. Ο άνθρωπος που έφτιαξε μια εταιρία και τώρα κάνει τζίρο μισό δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο, τόλμησε να εκστομίσει αλήθειες, με αποτέλεσμα, κάποιοι ανεγκέφαλοι, να θέλουν τα τον λυντσάρουν. Κύριε Βακάκη μου σας υπενθυμίζω τι είχε πει ο Oscar Wilde:

Αν θες να πεις στους ανθρώπους την αλήθεια, κάν’ τους να γελάσουν, αλλιώς θα σε σκοτώσουν”

Και γιατί όλα αυτά; Γιατί είπε ότι οι Έλληνες είμαστε κακομαθημένος λαός. Σιγά τα νέα! Και όχι μονο κακομαθημένοι είματε, αλλά και πολλά άλλα- και χειρότερα. Και βγήκε ο πάσα ένας και έγραψε το μακρύ του και το κοντό του. Από το ότι δίνει λεφτά στους Κινέζους, ότι έχει τους ταμίες των καταστημάτων του όρθιους, μέχρι και ότι ο γιος του με το δυστύχημα αφαίρεσε ζωές άλλων ανθρώπων. Ότι του φανεί του λωλο-Στεφανή. 

APOSTOLOS VAKAKIS, JUMBO, Απόστολος Βακάκης, ΤΖΑΜΠΟ, nikosonline.gr

Ποιος είναι ο Απόστολος Βακάκης;

Η ζωή του «Mr Jumbo»: Ο Απόστολος Βακάκης είναι Έλληνας της Αιγύπτου, γεννήθηκε το 1954 στην Αλεξάνδρεια, μέσα σε μια οικογένεια που είχε στο αίμα της την επιχειρηματικότητα. Ο πατέρας του, Γεώργιος Βακάκης, παρήγαγε στο εργοστάσιό του «διογκωμένη πολυστερίνη». Όπως και πολλοί άλλοι Έλληνες της Αιγύπτου, έτσι η οικογένεια Βακάκη αναγκάστηκε να φύγει από την χώρα της Μέσης Ανατολής, έπειτα από τις αλλαγές που επέφερε η άνοδος του Νάσερ στην εξουσία. Έτσι το 1962 έφτασαν στην Ελλάδα και μετά κατέφυγαν στην Ιταλία. Τότε η οικογένεια ξεκίνησε αυτό που την έκανε γνωστή, το παιδικό παιχνίδι.

Με την εμπειρία που πήρε δουλεύοντας σε μια μικρή οικοτεχνία κατασκευής λούτρινων παιχνιδιών στην Ιταλία και με κεφάλαιο τα οικογενειακά κειμήλια που φυγάδευσε από την Αίγυπτο και πούλησε στον μεγαλοβιομήχανο Μποδοσάκη, ο Γεώργιος Βακάκης κατάφερε να ξεκινήσει μια νέα ελληνική παιχνιδοβιομηχανία, την ιστορική «El Greco», με εξαγωγές στο εξωτερικό και τεράστια επιτυχία καθώς τα παιχνίδια της ανταγωνίζονταν τις μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού και πολλές φορές κέρδιζαν τις εντυπώσεις.

Η μεγάλη πυρκαγιά τα μέσα της δεκαετίας του 1980 καταστρέφει το ένα από τα δύο εργοστάσια της El Greco, αυτό στην Άνω Γλυφάδα. Τότε είναι που ο Απόστολος Βακάκης επιστρέφει εσπευσμένα από τις σπουδές του στο Λονδίνο και αναλαμβάνει τη διοίκηση της εταιρείας. Ο Απόστολος Βακάκης προσπάθησε να ανασυγκροτήσει τη βιομηχανία με τη βοήθεια της δεύτερης παραγωγικής μονάδας της El Greco, η οποία βρισκόταν στη Ζάκυνθο. Στο νησί έμεινε 3 χρόνια και το 1985 ανέλαβε και επίσημα την προεδρία της El Greco.

APOSTOLOS VAKAKIS, JUMBO, Απόστολος Βακάκης, ΤΖΑΜΠΟ, nikosonline.gr

Το 1994 πήρε την μεγάλη απόφαση. Ξεκινά και η ιστορία των καταστημάτων Jumbo με τη λειτουργία του πρώτου καταστήματος στη Γλυφάδα το 1996. Ένα χρόνο μετά μπαίνει στο χρηματιστήριο αντλώντας 2 εκατομμύρια ευρώ. Την χρυσή εποχή του 1999, όταν όλη η Ελλάδα αγόραζε μετοχές, ο ίδιος επένδυσε στη γη. Όμως, πάλι μια καταστροφική πυρκαγιά κάνει στάχτη τις αποθήκες και τα κεντρικά γραφεία της διοίκησης το 2000.

Δεν το έβαλε κάτω. Με υπομονή και πείσμα έφτιαξε νέα “στέγη” Η νέα στέγη σε βιομηχανικά κτίρια στο Μοσχάτο και η κορύφωση της επιτυχίας ήρθε το 2004, όταν αναλαμβάνει ύστερα από πλειοδοτικό διαγωνισμό το δικαίωμα αποκλειστικής παραγωγής και εμπορίας της Μασκότ του 2004 για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο επικεφαλής των Jumbo κρατάει χαμηλό προφίλ, δεν φωτογραφίζεται σε κοσμικές εκδηλώσεις και εργάζεται ασταμάτητα.

APOSTOLOS VAKAKIS, JUMBO, Απόστολος Βακάκης, ΤΖΑΜΠΟ, nikosonline.gr APOSTOLOS VAKAKIS, JUMBO, Απόστολος Βακάκης, ΤΖΑΜΠΟ, nikosonline.gr

Η πρώτη σύζυγος του Έφη με τις δύο κόρες τους. Την Σοφία (αριστερά) και την Χριστίνα.

Η προσωπική ζωή του Απόστολου Βακάκη: Ο Απόστολος Βακάκης υπήρξε για πολλά χρόνια παντρεμένος με την Έφη Γιατίλη, με την οποία και απέκτησε τα τρία παιδιά του, τη Χριστίνα, τη Σοφία και τον Γιώργο. Ο γάμος τους, όμως, δεν κράτησε πολύ. Μετά τον χωρισμό τους ο Βακάκης παντρεύτηκε την Αλίκη Μπενρουμπή, του ομώνυμου Ομίλου εμπορίας και εισαγωγής ηλεκτρικών συσκευών, και στη συνέχεια την Ειρήνη Παναγοπούλου, κόρη του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου πάλαι ποτέ ιδιοκτήτη της Attica Group.

APOSTOLOS VAKAKIS, JUMBO, Απόστολος Βακάκης, ΤΖΑΜΠΟ, nikosonline.gr

Το μοιραίο δυστύχημα

Ο θρήνος για το θανατηφόρο δυστύχημα

Όλη η Ελλάδα σοκαρισμένη έμαθε για το τραγικό δυστύχημα και ο Απόστολος Βακάκης καλείται να διαχειριστεί το αδιανόητο και να ζήσει με το αφόρητο, όπως έγραφε η λίγων γραμμών ανακοίνωση μετά το σοκαριστικό τροχαίο στην Εθνική Οδό. Ο γιος του, ο Γιώργος Βακάκης ήταν μέσα στη μοιραία Porsche, που έσκασε σαν βολίδα πάνω σε άλλο αυτοκίνητο παρασύροντας στο θάνατο τρεις ανθρώπους και ένα μικρό παιδί.

Ο Απόστολος Βακάκης εκείνη την ημέρα, πήρε το τηλεφώνημα που κανείς γονιός δεν θέλει να πάρει ποτέ. Ο 24χρονος γιος του ήταν νεκρός και ταυτόχρονα πρωταγωνιστής σε ένα τροχαίο με νεκρό ένα μικρό παιδί. Βρέθηκε στο απόλυτο «μηδέν»… Πόση σημασία έχει η αυτοκρατορία, τα πλούτη, οι ατελείωτες ώρας δουλειάς, μπροστά σε αυτό που άκουσε από την άλλη γραμμή του τηλεφώνου. Όσα ακολούθησαν είναι λίγο-πολύ γνωστά. Ορυμαγδός δημοσιευμάτων, σχολίων και δηλώσεων στο διαδίκτυο, τις εφημερίδες και τις τηλεοράσεις.

Λίγα 24ωρα αργότερα η οικογένεια του Απόστολου Βακάκη δήλωσε: «Ο Θεός μας ζητά να διαχειριστούμε το αδιανόητο και να ζήσουμε με το αφόρητο. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, θέλουμε να εκφράσουμε τα θερμά συλλυπητήρια μας και στις υπόλοιπες οικογένειες και να ευχαριστήσουμε για τη συμπαράσταση όλων στο θρήνο μας για την τραγική πρόωρη απώλεια τριών νέων ανθρώπων και ενός παιδιού.”

—————————————-

Στην ενότητα ΑΝΤΡΕΣ θα βρείτε άρθρα για πολλούς διάσημους άντρες

https://www.nikosonline.gr/category/άντρες/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.