Από δευτέρα δίαιτα

0
130
Δρούτσα

DROUTSA

Η Εύη Δρούτσα γράφει αποκλειστικά για το nikosonline.gr

Από δευτέρα δίαιτα

Και να πού η… «δίαιτα από Δευτέρα» έγινε γριά γυναίκα, όπως λέει και ο δήμαρχος Ψινάκης… Τώρα η δίαιτα έγινε διατροφή (η και χωρίς τροφή): λίγο κοτόπουλο, ένα γιαούρτι 0% λιπαρά, μία μπάρα ψωμί ολικής(καταστροφής) και για τη λιγούρα μια Αργυρώ, ένας Καλίδης ένας Άκης μια Βέφα (ξεχνάς τη Βέμπο; Ποτέ!!!).

Πως γίνεται όλη η Ελλάδα να κάνει δίαιτα – συγνώμη διατροφή- και όλη μέρα στην τηλεόραση να μαγειρεύουν ένας θεός ξέρει. Μόνο στην χώρα των τρελών γίνονται αυτά. Και τους βλέπεις αποσβολωμένος να μαγειρεύουν με: 2 κιλά βούτυρο του Παπαβουτυριάδη, 5 κιλά μακαρόνια του Βοκάκιου, ένα αρνί ραχούλας, μπισκότα με κρέμα σοκολάτας του λαιμαργίδη… και τρέχουν τα σάλια της παρουσιάστριας … Break για διαφημίσεις.

Τι να κάνουμε; Της σαμαρίνας ο γιός να είναι καλά… Έχουμε και τα τυχερά μας με ωραιότατα δώρα: ψυγεία, τηγάνια, ταψιά, πυρέξ, σετ για το φούρνο, κατσαρόλες… όλα για το φαί. Και τι να βάλεις μέσα; Κάποτε βάζανε και κάνα κομμάτι ξύλο δήθεν πώς έβραζε η σούπα, τώρα πού να τα βρεις τα ξύλα: Κάηκαν τα δάση και ότι άλλο είχε απομείνει το κάψαμε στο τζάκι. Γι’ αυτό λέω τι δίαιτα και τι Δευτέρα; Γέρασε κι’ αυτή και πάλι χοντρούληδες μείνατε. Καλύτερα βέβαια, γλυτώνετε και το botox. Τσίτα το μαγουλάκι σαν τον Βενιζέλο ένα πράμα, ακαθορίστου ηλικίας, σαν να γεννήθηκε μέσα σε υαλουρονικό… Καλή διατροφή μανάρια μου. Break για διαφημίσεις.

Εύη

ΥΓ. Εγώ πάντως παίρνω τον Νίκο και την Έλενα και πάμε για botox,… Ε … συγνώμη, για φαγητό ήθελα να πω… Και όλο και κάποιος δήμαρχος ή δημοτικός σύμβουλος θα μας φιλέψει.

—————————————————-

Η Εύη Δρούτσα γεννήθηκε στην Αθήνα και από μικρή μουτζούρωνε κι’ έγραφε. Σε λευκώματα και ποιήματα. Μετά έπεσε με τα μούτρα στο διάβασμα μέχρι που ο θείος της, ο ποιητής Μανώλης Αναγνωστάκης –που έμεναν στο ίδιο σπίτι- την έβαζε να του διαβάζει τα ποιήματα του και να τα ηχογραφεί. Ήταν σαν να την «κυνήγησε» ο στίχος. Μετέπειτα όλο αυτό εξελίχθηκε σε στιχουργική και έχει φτάσει να έχει δισκογραφημένα 1.500 τραγούδια με όλους τους μεγάλους μας ερμηνευτές.

———————————-

Ένας χρόνος nikosonline.gr

Ένα blog για την ζωή, τον άνθρωπο και τις τέχνες. Ακολουθήστε το nikosonline.gr

Twitter: https://twitter.com/NikosOnLineGr

Instagram: https://instagram.com/nikosonline/

Pinterest: http://www.pinterest.com/NikosOnLine/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here