Από τον Κορυδαλλό στην NASA…

1
830

image

Ένα κορίτσι που από μικρή μετρούσε τα’ άστρα, τώρα μπορεί να καμαρώνει γιατί εξακολουθεί να το κάνει, αλλά από την NASA και όχι από το μπαλκόνι του σπιτιού της στον Κορυδαλλό.

Η Ανεζίνα Σολωμονίδου γεννήθηκε στον Κορυδαλλό και όταν τελείωσε το Λύκειο κι ήρθε η ώρα να σπουδάσει, μετακόμισε στην Πάτρα. Ύστερα ο δρόμος της την έφερε στο Λονδίνο, όπου στο University College έκανε το μεταπτυχιακό της. Την διδακτορική διατριβή της την έκανε σε συνεργασία με το Αστεροσκοπείο του Παρισιού, ενώ πλέον δηλώνει κάτοικος Λος Άντζελες. Όλη αυτή η διαδρομή βέβαια δεν ήταν εύκολη και καθόλου στρωμένη με ροδοπέταλα. Κόπιασε, διάβασε πολύ, ξενύχτησε περισσότερο, στερήθηκε πράγματα που άλλα κορίτσια τα θεωρούν αυτονόητα, αλλά απέδειξε ότι είναι μια νέα σύγχρονη κοπέλα από την Ελλάδα που τα όνειρα της την έφεραν στην άλλη άκρη του κόσμου και πέτυχε. Βρέθηκε να διαπρέπει μεταξύ των κορυφαίων επιστημόνων του τομέα της, στην ιστορική NASA.

 Μάλιστα. Διαβάσατε πολύ καλά. Είναι πια σε θέση να δηλώνει πλέον υπάλληλος της Εθνικής Υπηρεσίας Αεροναυπηγικής και Διαστήματος της Αμερικής. Εργάζεται στο τμήμα Πλανητικών Επιστημών. Το Τμήμα αυτό ασχολείται με την έρευνα των ατμοσφαιρών, της γεωλογίας και της χημείας διαφόρων πλανητικών σωμάτων όπως πλανητών, δορυφόρων, κομητών και αστεροειδών, όπως και πολύ σημαντικά με την αστροβιολογία τους και την πιθανότητα ύπαρξης και διατήρησης της ζωής σε άλλα σώματα του Σύμπαντος πέρα από τη Γη.

Μια πορεία γεμάτη επιτυχίες για την 31χρονη Ανεζίνα Σολωμονίδου, ενός κοριτσιού που της αξίζουν θερμά συγχαρητήρια.

8029539549_a891bbb902_k

Ο ρυθμός δουλειάς στο JPL είναι παρόμοιος με αυτόν μιας μεγάλης εταιρείας, ενός οργανισμού ή ενός ερευνητικού κέντρου. Μια συνηθισμένη μέρα ξεκινάει στο γραφείο με μια τεράστια κούπα καφέ και την μελέτη του ημερήσιου προγράμματος του εργαστηρίου, στο οποίο βρίσκει ομιλίες και workshops τα οποία την ενδιαφέρουν για παρακολούθηση κατά τη διάρκεια της ημέρας. Στη συνέχεια, διαβάζει και απαντάει στα emails που λαμβάνει και ξεκινάει είτε την επεξεργασία δεδομένων από το διαστημικό αεροσκάφος Cassini, είτε την ανάγνωση νέων άρθρων που αφορούν στο δικό της πεδίο έρευνας. Ακολουθεί η ώρα του μεσημεριανού φαγητού, και μετά από αυτό οι περισσότεροι έχουν meetings και ομαδικές δουλειές σχεδόν σε καθημερινό επίπεδο.

Το αγαπημένο της μέρος στο σύμπαν είναι ο πλανήτης Τιτάνας, ενώ στην Ελλάδα προτιμάει την Μήλο, απ’ την οποία έλκει την καταγωγή της.

Πέρα από τη Μήλο, όμως, το αγαπημένο της μέρος είναι η πόλη που μεγάλωσε, ο Κορυδαλλός και η Αθήνα, και πιο συγκεκριμένα και ιδιαίτερα το κέντρο. Της αρέσει ο ρυθμός, ο ρομαντισμός και η κουλτούρα του κέντρου και αυτό αναζητάει μόλις γυρίσει από το εξωτερικό. Από το μικρότερο οινομαγειρείο στα Εξάρχεια και στα Πετράλωνα, μέχρι μια συναυλία στην Τεχνόπολη στο Γκάζι και μια βόλτα στον Κεραμεικό.

110775

image (1)

ELLINIDA-NASA-PATRATORA

1 COMMENT

  1. Με συγκίνησες Ανεζίνα…έχεις ζωή…εμείς εδώ;…άστα να πάνε!!..δεν έχω άλλο θάνατο…που λέει και ο Πάριος

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.