Αυτά είναι τα παιδιά που τιμούν την Ελλάδα

0
674

ζάννειο-2

Ακόμα ένα βραβείο για τα ελληνικά σχολεία, αυτή τη φορά από το Ζάννειο Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Πειραιά, οι μαθητές του οποίου κατέκτησαν τη 2η θέση στον διεθνή διαγωνισμό Zero Robotics 2014 του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA).

Η ομάδα «ΖΑΝΝΕΙΟ Stardust» κατάφερε να πραγματοποιήσει την καλύτερη προσομοίωση λήψεων ενός αστεροειδούς, έχοντας τον εικονικό έλεγχο μικροσκοπικών δορυφόρων στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS). Για τις ανάγκες του διαγωνισμού, μάλιστα, δημιουργήθηκε και μία ελληνοαμερικανική συμμαχία, αφού το σχολείο του Πειραιά συνεργάστηκε με τα σχολεία Charlottesville High School από το New Jersey και Lawrenceville School από τη Virginia.

Στόχος των μαθητών ήταν να τηλεκατευθύνουν με νέους αλγορίθμους ρομπότ σε μέγεθος μπάλας του βόλεϊ με κάμερες, τα οποία αιωρούνταν στον ISS, χρησιμοποιώντας 12 ακροφύσια που κινούνται με συμπιεσμένο αέριο. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν πάνω από 140 μαθητές από Ευρώπη, ΗΠΑ, Μεξικό και Ρωσία, με την ελληνική ομάδα να χάνει στον τελικό με απειροελάχιστη διαφορά από μία ομάδα Ιταλών.

Η ομάδα «ΖΑΝΝΕΙΟ Stardust» αποτελείται από τους : Αληφραγκή Ειρήνη, Γιαννούτσο Ανδρέα, Ζαχαρόπουλο Χρήστο, Καλαϊτζιάν Φαίδρα, Καλκαντζάκο Κωνσταντίνο, Κανδεράκη Παναγιώτα, Καραμπίλα Κατερίνα, Μελισσουργάκη Νίκο, Μυροφορίδη Πέτρο-Ιωάννη, Νάκα Γεώργιο, Σκλαβούνο Δημήτρη, Σκουλουδάκη Αννα, Σπύρου Αλέξανδρο, Στεβή Μπάμπη, Τοπαλίδη Ιάσονα, Τσιβάκη Γιώργο-Αλέξανδρο, Τσιμερέκη Κωνσταντίνο και Τσούμα Φώτη. Στο πλευρό τους ήταν οι καθηγητές Παντελής Μπουμπούλης και Σωτήρης Τσαντίλας.

ζάννειο-3

Συγχαρητήρια σε όλους τους και να ξέρουν ότι μας κάνουν περήφανους. Μέσα στην γενική γκαντεμιά και μιζέρια το δικό τους φως είναι που μας δίνει ελπίδα…..

1

——————————-

Ένα blog για την ζωή, τον άνθρωπο και τις τέχνες. Ακολουθήστε το nikosonline.gr

Twitter: https://twitter.com/NikosOnLineGr

Pinterest: http://www.pinterest.com/NikosOnLine/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.