Αυτή η κοπέλα έχει τσαγανό!

0
756

claire3

Δεν το πιστεύω αυτό που διάβασα! Τελικά υπάρχουν άνθρωποι πολύ φευγάτοι, πολύ δυνατοί, και με τεράστια όρεξη για περιπέτεια. Βέβαια αυτή για την οποία θα διαβάσετε, το έκανε για να μπορέσει να το εκμεταλλευτεί. Για να γράψει βιβλίο. Αλλά το έκανε! (φώναξε και τους φωτογράφους για να κάνει και promotion).

Λοιπόν που λέτε, μια Αυστραλέζα δημοσιογράφος και συγγραφέας, η Claire Dunn, μια μέρα αποφάσισε να παρατήσει τα πάντα και να ζήσει για ένα ολόκληρο χρόνο σαν ερημίτισσα στο δάσος. Χωρίς να πάρει τίποτα μαζί της, που να της θυμίζει πολιτισμό, κατάφερε να επιβιώσει τρώγοντας γάτες, νυχτερίδες και φίδια [μπλιαχ!]. Έφτιαξε το δικό της καταφύγιο με κλαδιά και φύλλα και άναψε τη φωτιά της με τον παλιό παραδοσιακό τρόπο, τρίβοντας πέτρες ή ξύλα και προσπαθώντας να παράγει έστω μια σπίθα.

«Η δυσκολία ήταν μεγάλη στην αρχή αλλά μετά από έναν μήνα είχα μάθει τα βασικά για την επιβίωσή μου. Ήξερα τι θα φάω, πώς θα το μαγειρέψω αλλά και πού θα το βρω. Δυσκολεύτηκα με τη βροχή γιατί τα καταλύματά μου ήταν από κλαδιά και φύλλα και γέμιζαν υγρασία και νερά. Αλλά το ξεπέρασα κι αυτό. Έφτιαξα καλάθια μόνη μου με κλαδάκια και ίνες δέντρων για να ψαρεύω στα ποτάμια, ενώ χρησιμοποιούσα ως δόλωμα κρέας από πτηνά ή έντομα και σκουλήκια», δήλωσε αργότερα στους δημοσιογράφους.

Όλη αυτή η εμπειρία κράτησε έναν χρόνο και τώρα ετοιμάζεται να γράψει ένα βιβλίο σχετικά με αυτό το δύσκολο εγχείρημα που κατάφερε και έφερε σε πέρας. Πάντως παραδέχεται ότι πέρασε δύσκολα αλλά ότι επίσης δυσκολεύτηκε να προσαρμοστεί ξανά στη ζωή της πόλης.

Δεν νομίζω ότι εγώ θα τολμούσα να το κάνω ποτέ μου αυτό το πράγμα, γι’ αυτό και την θαυμάζω. Μπράβο της.

claire1

claire2

«Έχω γίνει κλειστοφοβική. Δεν μπορώ πια να μένω μέσα σε τέσσερις τοίχους. Πνίγομαι».

claire4

claire6

—————————–

Ένα blog για την ζωή, τον άνθρωπο και τις τέχνες. Ακολουθήστε το nikosonline.gr

Twitter: https://twitter.com/NikosOnLineGr

Instagram: https://instagram.com/nikosonline/

Pinterest: http://www.pinterest.com/NikosOnLine/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.